X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sex bo bez tego dziecka nie bedzie
Odpowiedz

Sex bo bez tego dziecka nie bedzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym z Wami pogadać o sexie, bo bez tego niezależnie od niskich morfologii parterów, naszych prolaktyn dziecka nie będzie. Jak to jest u Was z tym sexem?

Staram się o dziecko od roku i mam wrażenie, że ostatnimi czasy nasz sex stał się jakby rozpłodowy 😏 i nie mam tu na myśli że kochamy się a właściwie uprawiamy sex (bo tak to ostatnio nazywam) tylko w dni płodne ale stał się taki „w celu”. Rozmawiałam o tym z moim mężem ale mam wrażenie że jest mu to trochę na rękę. Pyk pyk i po sprawie.

Jak to jest u Was? Czy nadal jest magia? Świeczki, muzyka, masaż, gra wstępna?

Martwię się...

Iza-K lubi tę wiadomość

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Syla, to jest problem. Chyba każda staraczka przechodzi ten etap, że już tylko odlicza ovu, mierzy , łyka suplementy, a męża wzywa na sex jak hydraulika do przepchania rury... Facetów to paraliżuje. Dla nich to już nie bzykanko, tylko jakiś zabieg. A i kobiety mamy przez to mniejszą ochotę na sex.
    Mąż sprawił mi jakiś czas temu niespodziankę i kupił mi wibrator łechtaczkowy. Nooo i to naprawdę był strzał w dziesiątkę. Gra wstępna zaczyna się od orgazmu, a potem sex. Tobie też polecam, przy okazji zaangażujesz męża, bo sama nie zaspokajam się wibratorem, tylko to "zadanie" męża w grze wstępnej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ