Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
pluto_nova wrote:Hejka dziewczyny! Wybaczcie, że ostatnio bywam tak z doskoku, ale jakoś tak na wszystko brakuje mi czasu 😝
Dziś były zapisy do Paśnika i mam wyznaczoną wizytę na 05.10! 💪 Już mam wszystko pozałatwiane z długiej listy od lekarza 😝 Wyniki wszystkie zrobione, konsultacja z ginekologiem w sprawie niszy odbyta (co daje Nam histeroskopię 14.09), wizyta u immunologa 05.10 w Łodzi i poradnia genetyczna 30.05 w Zielonej Górze (trochę długo, ale co poradzisz jak takie terminy). Cisnę ze wszystkim, aż miło. Wizytę u swojego gina mam 5.09 (bo teraz jest na urlopie) i będę konsultowała wyniki i pewnie będziemy myśleć co dalej (jeśli wszystkie wyszły dobrze)super, zaciskam kciuki by wszysyko poszło po Waszej myśli, zasługujecie na to ❤️
pluto_nova lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
pluto_nova wrote:Hejka dziewczyny! Wybaczcie, że ostatnio bywam tak z doskoku, ale jakoś tak na wszystko brakuje mi czasu 😝
Dziś były zapisy do Paśnika i mam wyznaczoną wizytę na 05.10! 💪 Już mam wszystko pozałatwiane z długiej listy od lekarza 😝 Wyniki wszystkie zrobione, konsultacja z ginekologiem w sprawie niszy odbyta (co daje Nam histeroskopię 14.09), wizyta u immunologa 05.10 w Łodzi i poradnia genetyczna 30.05 w Zielonej Górze (trochę długo, ale co poradzisz jak takie terminy). Cisnę ze wszystkim, aż miło. Wizytę u swojego gina mam 5.09 (bo teraz jest na urlopie) i będę konsultowała wyniki i pewnie będziemy myśleć co dalej (jeśli wszystkie wyszły dobrze)pluto_nova lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Aneta2506 wrote:Dziękuję dziewczyny ☺️ luzik, już się do tej bieli przyzwyczaiłam i @ 🥴
Tak, ja już wątek prowadziłam i coś klątwa dopaść mnie nie może... Ale razem z Babova wiem że się doczekamy ♥️
Na początku września mam wizytę u nowego gina, więc będę naciskać na nowe działania ☺️☺️☺️ Miłego dnia ☺️
Może ma opóźnienie bo na wakacje wyjechała? 😂Teraz wróci do ciebie we wrześniu 😏
Olyye gratulacje!
Czytoto o to z sikaniem mi się podoba😁
Pluto, nie ma miejsca na niepowodzenie,podoba mi się ten plan 💪pluto_nova lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Czytoto wrote:Hmm, to może być ze nie było..😔 bo monitoringu nie miałaś?
Ale z tego co zauważyłam to co drugi miesiąc mam za słaby progesteron - myślicie, że jeden jajnik może mi "nie działać"? Tym bardziej, że na każdym usg bardzo słabo go widać i jest podejrzenie, że może być w zrostach. Natomiast ten, który widac dobrze to w miesiącach kiedy owu jest z niego to progesteron jest ok 10. 🤔 -
nick nieaktualny
-
Lipcowa wrote:Progesteron 4,33 - myślicie, że owu byla?Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Dziś były zapisy do Paśnika i mam wyznaczoną wizytę na 05.10! 💪 Już mam wszystko pozałatwiane z długiej listy od lekarza 😝 Wyniki wszystkie zrobione, konsultacja z ginekologiem w sprawie niszy odbyta (co daje Nam histeroskopię 14.09), wizyta u immunologa 05.10 w Łodzi i poradnia genetyczna 30.05 w Zielonej Górze (trochę długo, ale co poradzisz jak takie terminy). Cisnę ze wszystkim, aż miło. Wizytę u swojego gina mam 5.09 (bo teraz jest na urlopie) i będę konsultowała wyniki i pewnie będziemy myśleć co dalej (jeśli wszystkie wyszły dobrze)pluto_nova lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
A tu moje wypociny 😂 nie chciałam starych znów wykorzystywać, więc trochę pokrecilam i wyciągnęłam "chłopów".
Wrzesień tak pozamiata, że w maju bobasa będzie myć tata 🧽
We wrześniu bierzemy chłopów w obroty 💃❤️ by w maju mieli ręce pełne roboty 💩💪
Wszystkie we wrześniu dwie krechy ujrzymy, a w maju w pieluchach się całe zanurzymy
Facet we wrześniu się mocno postara 💦, to w maju dziecko uściska już stara 🤱
Ostatnie nie zbyt wulgarne? 😅
Lipcowa, ChocoMonster, siesiepy, czarneniebo, Monk@, Czytoto, SandraH.97, ForgetMeeNot, Paulina666, Smerfetka_1988, okejka, Idawoll, Agn1000, dominikawa, 2+3, oloska, wellwellwell, Mart768, pluto_nova, Tomama, Anett93, Ilaria lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Czytoto wrote:No dobra dziewczyny wrzucam i moje wypociny (nie czuje ze rymuje) 🤣 jestem w szoku, ze mój ścisły umysł wymyślił cokolwiek, także ten 😅
🍂🍁Wrzesień w upojne noce obfitujący🔥, będzie pierwszym miesiącem naszej ciąży!🤰👶🏻
Gdy za oknem wrześniowa plucha☔️, pod kocykiem zmajstrujmy malucha👶🏻
🍁Długie wrześniowe wieczory przy kominku spędzone🔥, na czerwiec porodówki będą przepełnione🤱
🍎Jabłuszka w sadach we wrześniu dojrzewają, a wszystkie staraczki ⏸ wysikają😄
We wrześniu na dywanie seksy gorące💗, w czerwcu będą z tego roześmiane brzdące👶🏻
We wrześniu ciepła herbatka🫖, kalosze i parasolka☂️, a w czerwcu wspólny krzyk na porodówkach🤭
Jak dla mnie wygrywa wrześniowa plucha 🤣🔥Czytoto, Vivico lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:A tu moje wypociny 😂 nie chciałam starych znów wykorzystywać, więc trochę pokrecilam i wyciągnęłam "chłopów".
Wrzesień tak pozamiata, że w maju bobasa będzie myć tata 🧽
We wrześniu bierzemy chłopów w obroty 💃❤️ by w maju mieli ręce pełne roboty 💩💪
Wszystkie we wrześniu dwie krechy ujrzymy, a w maju w pieluchach się całe zanurzymy
Facet we wrześniu się mocno postara 💦, to w maju dziecko uściska już stara 🤱
Ostatnie nie zbyt wulgarne? 😅A-6, czarneniebo, Czytoto, Agn1000, Vivico lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Lipcowa wrote:Ehh.. Nie, nie miałam. Najgorzej, że czuję te jajniki co miesiąc, a wyniki wychodzą różne.. Z ginem umówiłam się na wizytę w październiku jak poobserwuje proga i zrobię komplet badań.
Ale z tego co zauważyłam to co drugi miesiąc mam za słaby progesteron - myślicie, że jeden jajnik może mi "nie działać"? Tym bardziej, że na każdym usg bardzo słabo go widać i jest podejrzenie, że może być w zrostach. Natomiast ten, który widac dobrze to w miesiącach kiedy owu jest z niego to progesteron jest ok 10. 🤔
Mam podobnie - lewy jajnik od kilku dobrych lat słabo widoczny na USG, mniejszy znacznie, też kiedyś usłyszałam od jednego lekarza coś odnośnie zrostów na nim - nie wiem na ile to były spekulacje, a na ile coś w tym jest. Tylko u mnie owulacje są co miesiąc z tego prawego, lewy totalnie odpoczywa. Leczyłam w wieku nastoletnim sporą torbiel na tym lewym jajniku, ale niby się wchłonęła - może to miało na niego jakiś taki znaczący wpływ, ciężko powiedzieć. Skoro u ciebie ten jajnik owuluje to myślę że można popracować nad jakością owulacji z niego - suplementujesz się jakoś?
Edit.
https://klinikabocian.pl/wiedza/video/okiem-eksperta-nieplodnosc/zrosty-na-jajnikach-i-jajowodach
Ok, znalazłam coś wiarygodnego. U mnie właśnie te sugestie odnośnie zrostów były na podstawie wrażenia "przyklejenia" jajnika do ściany macicy, wręcz schowania za nią. Ale tylko jeden lekarz wspominał o tym że coś może być tutaj nie tak, reszta to olała. Nie zmienia to faktu że każda próba uwidocznienia tego jajnika na USG to wyzwanie dla wszystkich ginów do których chodziłam 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 16:59
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Lipcowa wrote:Ehh.. Nie, nie miałam. Najgorzej, że czuję te jajniki co miesiąc, a wyniki wychodzą różne.. Z ginem umówiłam się na wizytę w październiku jak poobserwuje proga i zrobię komplet badań.
Ale z tego co zauważyłam to co drugi miesiąc mam za słaby progesteron - myślicie, że jeden jajnik może mi "nie działać"? Tym bardziej, że na każdym usg bardzo słabo go widać i jest podejrzenie, że może być w zrostach. Natomiast ten, który widac dobrze to w miesiącach kiedy owu jest z niego to progesteron jest ok 10. 🤔✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziś były zapisy do Paśnika i mam wyznaczoną wizytę na 05.10! 💪 Już mam wszystko pozałatwiane z długiej listy od lekarza 😝 Wyniki wszystkie zrobione, konsultacja z ginekologiem w sprawie niszy odbyta (co daje Nam histeroskopię 14.09), wizyta u immunologa 05.10 w Łodzi i poradnia genetyczna 30.05 w Zielonej Górze (trochę długo, ale co poradzisz jak takie terminy). Cisnę ze wszystkim, aż miło. Wizytę u swojego gina mam 5.09 (bo teraz jest na urlopie) i będę konsultowała wyniki i pewnie będziemy myśleć co dalej (jeśli wszystkie wyszły dobrze)
Sounds like plan! 🤞🤞🤞
Trzymam kciuki za histero!
A kiedy dostałaś odpowiedź od APC?
Ja jeszcze nie dostałam, nie wiem, czy się martwić, że mi brakło terminu
Wyslalam punkt 10.00.pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Zrobiłam przed chwilą test i biało.. 😓 Smutno mi strasznie, bo ten sobotni ciągnący ból był taki inny.. Już nie ufam sygnałom wysyłane przez moje ciało 😔2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Namisa wrote:Mam podobnie - lewy jajnik od kilku dobrych lat słabo widoczny na USG, mniejszy znacznie, też kiedyś usłyszałam od jednego lekarza coś odnośnie zrostów na nim - nie wiem na ile to były spekulacje, a na ile coś w tym jest. Tylko u mnie owulacje są co miesiąc z tego prawego, lewy totalnie odpoczywa. Leczyłam w wieku nastoletnim sporą torbiel na tym lewym jajniku, ale niby się wchłonęła - może to miało na niego jakiś taki znaczący wpływ, ciężko powiedzieć. Skoro u ciebie ten jajnik owuluje to myślę że można popracować nad jakością owulacji z niego - suplementujesz się jakoś?
U mnie właśnie też lewy jest mniej widoczny, natomiast w prawym miałam kiedyś duża torbiel, która trzeba było usunąć przez laparotomie - ale akurat go ładnie widać na usg. I jak porównuję wyniki proga to teraz jak z lewego to 4,33 w lipcu z prawego - 9,29 i w czerwcu z lewego 3,98. We wrześniu będzie z prawego i jeśli będzie ok to znaczy, że coś w mojej teorii jest 😶
Biorę Ovarina Ty masz owu co miesiąc normalnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 17:17
-
ChocoMonster masz chamskie 😂:
Wrześniowe zalewanie, w czerwcu dzidzi głaskanie
We wrześniu niezłe grzmoty, w czerwcu mamy z tego pieluchowe kłopotyTomama, Czytoto, SandraH.97, ForgetMeeNot, Paulina666, ChocoMonster, A-6, okejka, Agn1000, LaBellePerle, Milixx, dominikawa, 2+3, Tabeaa, oloska, Meduza, oli23, Mart768, pluto_nova, Vivico, Ilaria, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Pewnie mnie nie pamiętacie, ale bez rozpisywania się wracam z pytaniem. Chciałam być wpisana na testowanie 16.08, ale gdzieś zostałam pominięta.. no i zatestowałam - II kreski, pozytywna beta, szczęście nie trwało długo- 2 dni wysoko gorączkowałam, krwawiłam, beta zaczęła spadać-cb (dlatego opuściłam forum bo jak dotychczas czytałam każdy post, tak wtedy się załamałam i potrzebowałam przerwy). Do meritum- czy to intensywne krwawienie, które zaczęło się w dniu kiedy beta zaczęła spadać traktujemy jako okres?
-
ChocoMonster wrote:Zdecydowanie może tak być, jeden jajnik może nawet w ogóle nie pracować. Badałaś to jakoś dokładniej? Może wizyta u gina specjalizującego się w takich problemach?
Hmm właśnie nie badałam jakoś dokładniej, myślałam, że z ciążą pójdzie szybciej i byłam nastawiona na max 12 magicznych cykli i dopiero diagnostyka ale dzięki Wam jestem wszystkiego bardziej świadoma. I chyba masz rację, poszukam innego gina i gdzies bliżej (aktualnie do swojego mam ponad 100km w jedną stronę), bo chociaż cenie go bardzo i pomógł mi z torbielą to on raczej specjalizuje się w kwestiach onkologicznych niż typowo problemowo-ciążowych i nie wiem czy nie zlewa tematu 🤔ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Lipcowa, tak, owu jest co miesiąc - przynajmniej odkąd dokładnie się temu przyglądam, czyli jakos od sierpnia 2021. Nie chodzę na monitoring w każdym cyklu, ale jak już chodzę to owu z prawego, w cyklu zakończonym ciążą to samo. Ból owulacyjny też tylko z niego. Jednym słowem prawy wziął na siebie wszystko i ostro działa co miesiąc. Nie mam pomysłu co by mogło pomóc temu lewemu i czy jest sens tutaj działać, skoro prawy ogarnia temat sam.15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵