Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋‍♂️.
Odpowiedz

Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋‍♂️.

Oceń ten wątek:
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Zazdroszczę baaaaardzo tego etapu z domkiem <3
    Zastanawiam się czy ja dożyję takiego momentu, bo wydatków i etapów, które jeszcze przed Nami jest tona...
    Twój Tata mnie rozczulił max. I podziwiam bardzo, że potrafisz na ten temat porozmawiać swobodnie z Rodzicami.

Ja również podziwiam, ze ten temat możesz poruszyć z rodzicami. Ja jakoś nie potrafię, nie mowie o tym.

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Jestem przerażona. PRZERAŻONA. Zestresowana, trzęsę się. Po 1,5 roku czekania do poradni kardiologicznej w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie w ubiegły poniedziałek miałam wizyte. Cierpnie na częstoskurcz napadowy (od lat, mozna z tym życ chociaz to uciażliwe). Ku mojemu zaskoczeniu zostałam zapisana na przyjęcie do Szpitala na ten poniedziałek 8 sierpnia. No i dzisiaj będę mieć telefon z Szpitala czy zabieg się odbędzie czy były inne pilne przyjęcia. Poinformowałam Pania już w poniedziałek ze prawdopodobnie będę mieć w tym czasie lub około miesięczke. No i dzisiaj miałam też to potwierdzać. I dla świetego spokoju zrobiłam test bo jesli pamietacie ja mam polipa endometrialnego 9mm.... no i bałam się że okres sie będzie spóźniać bo tak było w poprzednich cyklach i zeby wiedzieć bo w szpitalu Pani pytała o ciaże ( powiedziałam że nie) i beda pytac.

I zrobiłam test. Dzsiaj 13dpo. Jestem przerażona. Wiedziałam ze tak zareaguje na test jesli kiedykolwiek w zyciu wyjdzie pozytwyny. Narazie sie nie ciesze, narazie sie bardzo boje. O siebie, o zdrowie nie tylko swoje, o moje małżenstwo, o to ile ja wytrzymam z moim chłopem i czy sie nie zabijemy. Ogólnie całe życie staneło mi przed oczami i pisze to ze łzami w oczach. Prawdopodobnie ciężko będzie te ciąże utrzymać przy takim polipie ( źródło internet) dodatkowo boje się wszystkiego, wszystkiego... boje sie o wady cewy itp. Ogólnie mam ochote zwymiotować ze stresu. Chyba ze to wadliwy test? Ale kurcze kreska jest mocna.

unnamed-2.jpg

Byłam w podobnej sytuacji, tez w ciąży z polipem, ae każdy lekarz mówił, ze jeżeli do zapłodnienia to już on nie powinien przeszkadzać :) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a kreska bardzo wyrażana, wiec beta tez pewnie bediz wysoka 🥰

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    dokladnie te sama diagnoze uslyszaam podczas potwierdzania owulacji 2 tygodnie temu.

Dziewczyny a progesteron tez zrobic?
    I czy wiecie dziewczyny z Krakowa ktora Diagnostyka ewentualnie jest czynna w niedziele? Bo kiedy te bete sie drugi raz sprawdza?

O kurde! Gratulacje! Ja oczywiście wyszłam spanikowana od gina, pisze do Was i dopiero nadrabiam zaległości 😁 ale się osttanio posypało tych kresek. Cieszę się na maxa. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń. Daj znać co lekarz jutro powie

natkurka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Jak Cię kłuje to w międzyczasie "pracy" Starego poproś o podgląd i usg :p

Tylko pytanie, co to zmieni :D
    I tak musimy poczekać na preparatykę ok. 2h :D
    Ale gdyby teraz pękało to w sumie timing dobry :D

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Tylko pytanie, co to zmieni :D
    I tak musimy poczekać na preparatykę ok. 2h :D
    Ale gdyby teraz pękało to w sumie timing dobry :D
    Będziesz wiedziała na czym stoisz, żeby nie analizować i w świętym spokoju zjeść śniadanko :p

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • peonia Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Jestem przerażona. PRZERAŻONA. Zestresowana, trzęsę się. Po 1,5 roku czekania do poradni kardiologicznej w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie w ubiegły poniedziałek miałam wizyte. Cierpnie na częstoskurcz napadowy (od lat, mozna z tym życ chociaz to uciażliwe). Ku mojemu zaskoczeniu zostałam zapisana na przyjęcie do Szpitala na ten poniedziałek 8 sierpnia. No i dzisiaj będę mieć telefon z Szpitala czy zabieg się odbędzie czy były inne pilne przyjęcia. Poinformowałam Pania już w poniedziałek ze prawdopodobnie będę mieć w tym czasie lub około miesięczke. No i dzisiaj miałam też to potwierdzać. I dla świetego spokoju zrobiłam test bo jesli pamietacie ja mam polipa endometrialnego 9mm.... no i bałam się że okres sie będzie spóźniać bo tak było w poprzednich cyklach i zeby wiedzieć bo w szpitalu Pani pytała o ciaże ( powiedziałam że nie) i beda pytac.

I zrobiłam test. Dzsiaj 13dpo. Jestem przerażona. Wiedziałam ze tak zareaguje na test jesli kiedykolwiek w zyciu wyjdzie pozytwyny. Narazie sie nie ciesze, narazie sie bardzo boje. O siebie, o zdrowie nie tylko swoje, o moje małżenstwo, o to ile ja wytrzymam z moim chłopem i czy sie nie zabijemy. Ogólnie całe życie staneło mi przed oczami i pisze to ze łzami w oczach. Prawdopodobnie ciężko będzie te ciąże utrzymać przy takim polipie ( źródło internet) dodatkowo boje się wszystkiego, wszystkiego... boje sie o wady cewy itp. Ogólnie mam ochote zwymiotować ze stresu. Chyba ze to wadliwy test? Ale kurcze kreska jest mocna.

unnamed-2.jpg
    Ale krecha!!! 🔥⏸️🔥 trzymam kciuki za bete 🤞 jakie to wszystko na opak 🙃 Ale wierzę że wszystko będzie dobrze ♥️ (I nie wierz tak bardzo internetom bo się niepotrzebnie martwisz na zapas)

👩 i 🧑 27 lat
    💑 2011
    👰🤵 2020
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Dziewczyny u mnie twist z rana...
    Wczoraj byłam u ginekologa (kontrolna wizyta po USG piersi) powiedział, że śliczny okrągły pęcherzyk czeka na owulację. Poza tym stwierdziła, że mam mastopatię (a w rodzinie najbliższej było sporo nowotworów piersi) więc częściej USG będę miała robione. Poza tym nic nowego, mamy bez stresu działać.

Ale do twistu!
    W przychodni byłam z moim K. i siedzimy oboje - ja jak zombie, on stara się coś uśmiechać czy coś... I zaczęliśmy rozmawiać - zapytałam go co wg niego mam teraz robić? Czy te nasze rozmowy coś zmieniły, czy coś się zmieniło po tej akcji... I znowu mu tłumaczyłam, jak ja tej kobiety nie znoszę i jak mnie to boli itp... Powiedział, że tak jak chcę będzie jej unikał poza pracą - w sensie jak do niego napisze albo zadzwoni to będzie jej mówił/pisał, że akurat zajęty jest albo nie będzie miał w danym momencie niby czasu żeby jej znowu z czymś pomóc (w nadziei, że może w końcu przestanie i znajdzie sobie nowy cel - mój niemy komentarz ;P) Ale jak to stwierdził - jak będzie wyjście z pracy np na piwo z działu to nie będę mu bronić bo nie chcę się odcinać od reszty ekipy.
    Stwierdził, że dalej mam się stroić do pracy (chciałam w nim zazdrość wzbudzić ost. xD) bo mu się mega podobam w tych sukienkach itp i jak to określił - niech patrzą i podziwiają czego mieć nie mogą bo jestem tylko jego.
    Po lekarzu poleciałam na basen z siostrą (niepocieszona, że mój "uległ" bo wg. niego dalej przesadzam) a po basenie jak się dorwaliśmy do siebie z mężem to był taki dziki 🔥🔥🔥 że... huhuuu... Najpierw 2 razy w łazience xD potem szybko na górę do sypialni i 3 raz xD Od samego pocałowania go na początku po takiej przerwie zrobiłam się taka mokra hahah xD i on też gotowy w sekundę xD Było rewelacyjnie hahaha xD Dzisiaj, aż do pracy nie mieliśmy ochoty jechać bo mieliśmy dalej na siebie ochotę... xD 💪💪💪🥰🥰🥰
    Mam nadzieję, że mąż w końcu zrozumiał, i więcej takich akcji z tą "panią" nie będzie...:)

Także ten... Jednak myślę, że zapiszę się na testowanie w tym miesiącu....xD

@Livka wpisz mnie proszę na umm... 29.08<3
    I wpisz, mi też 29 urodzinki a 13 rocznicę ślubu :) Jednak będziemy "świętować" hihi

Dziękuję, że byłyście ze mną i jesteście<3
    Podobno seks na zgodę jest najlepszy na świecie 😁 w takim razie chyba było warto się pokłócić 🤣

Kil, Mart768, Milena92 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

unnamed-2.jpg
    Ło kurcze, ależ krecha! Strach jest absolutnie normalny, ale luz, wdech i wydech. Wszystko na spokojnie. Od razu leć na betę i umawiaj się do gina, nie ma na co czekać

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Krakowa: Pani w Diagnostyce powiedziala ze maja czynny jeden punkt w niedziele przy ulicy Kopernika.

hypatia92, Madziq6, Pfry lubią tę wiadomość

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

unnamed-2.jpg

Kochana, ale to chyba dobre wieści!!! Nie zakladaj od razu najgorszego... I pamiętaj, że objawy niektóre mają, niektóre nie, więc to nie jest zadne potwierdzenie prawidłowej ciąży.
    A ten polip to jest pewna sprawa? W sensie konsultowałaś jeszcze u innego lekarza? Bo u Pocahontas guz okazał się ciałkiem żółtym, więc różnie to bywa z tymi diagnozami... 🤷‍♀️

Ja trzymam za ciebie mocno kciuki 🤞🤞🤞🤞

Gwiazdeczka 93, natkurka, Justa01 lubią tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie kciuki za dziś 🤞🤞🤞🤞

verliebtindich, natkurka lubią tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Kurcze, patrzcie jaki ten los jest przewrotny. I weź tu sobie coś zaplanuj. 😅
    Plany planami a życie swoje

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Kil Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Kil fajnie,że udało się pogodzić z Mężem 😄🥰
    13 rocznica?Wow!

Hahah nie nie :) 13.08 data ślubu :) rocznica będzie teraz 6 :)

@Natkurka trzymam mocno kciuki! Jak to ja zawsze staram sobie powtarzać: "My mamy swój plan na życie, ale Bóg ma lepszy" =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 10:37

natkurka, Gwiazdeczka 93, Anett93 lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkurka to jest wspaniała wiadomość!! Rozumiem twój strach teraz, ale zobaczysz że się ułoży wszystko i już niedługo będziesz się cieszyć z ciąży 😊😊😊

natkurka lubi tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Wczoraj byłam u ginekologa (kontrolna wizyta po USG piersi) powiedział, że śliczny okrągły pęcherzyk czeka na owulację. Poza tym stwierdziła, że mam mastopatię (a w rodzinie najbliższej było sporo nowotworów piersi) więc częściej USG będę miała robione. Poza tym nic nowego, mamy bez stresu działać.

Ale do twistu!
    W przychodni byłam z moim K. i siedzimy oboje - ja jak zombie, on stara się coś uśmiechać czy coś... I zaczęliśmy rozmawiać - zapytałam go co wg niego mam teraz robić? Czy te nasze rozmowy coś zmieniły, czy coś się zmieniło po tej akcji... I znowu mu tłumaczyłam, jak ja tej kobiety nie znoszę i jak mnie to boli itp... Powiedział, że tak jak chcę będzie jej unikał poza pracą - w sensie jak do niego napisze albo zadzwoni to będzie jej mówił/pisał, że akurat zajęty jest albo nie będzie miał w danym momencie niby czasu żeby jej znowu z czymś pomóc (w nadziei, że może w końcu przestanie i znajdzie sobie nowy cel - mój niemy komentarz ;P) Ale jak to stwierdził - jak będzie wyjście z pracy np na piwo z działu to nie będę mu bronić bo nie chcę się odcinać od reszty ekipy.
    Stwierdził, że dalej mam się stroić do pracy (chciałam w nim zazdrość wzbudzić ost. xD) bo mu się mega podobam w tych sukienkach itp i jak to określił - niech patrzą i podziwiają czego mieć nie mogą bo jestem tylko jego.
    Po lekarzu poleciałam na basen z siostrą (niepocieszona, że mój "uległ" bo wg. niego dalej przesadzam) a po basenie jak się dorwaliśmy do siebie z mężem to był taki dziki 🔥🔥🔥 że... huhuuu... Najpierw 2 razy w łazience xD potem szybko na górę do sypialni i 3 raz xD Od samego pocałowania go na początku po takiej przerwie zrobiłam się taka mokra hahah xD i on też gotowy w sekundę xD Było rewelacyjnie hahaha xD Dzisiaj, aż do pracy nie mieliśmy ochoty jechać bo mieliśmy dalej na siebie ochotę... xD 💪💪💪🥰🥰🥰
    Mam nadzieję, że mąż w końcu zrozumiał, i więcej takich akcji z tą "panią" nie będzie...:)

I wpisz, mi też 29 urodzinki a 13 rocznicę ślubu :) Jednak będziemy "świętować" hihi

No i pięknie! 😍

Kil lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

unnamed-2.jpg

Kochana, piękna kreska, na pewno nie oszukaniec. Staraj się uwierzyć w swojego Kropka i nie nakręcać na zaś 😘

07.23 Misia 🩷👶
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Dzień dobry w piąteczek 😉 u mnie niestety biało na teście, także czekam na @ 😢
    😥❤️

Kluska95 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Mózg zaczyna mi płatać figle... Pół nocy śniło mi się, że byłam u lekarki na monitoringu, tym, na którym mieliśmy ustalać datę IUI i... nie było żadnego pęcherzyka.
    I teraz głupia Pipa się tym martwię.. :p
    Ale już bliżej jak dalej- w poniedziałek okaże się czy ten sen przypadkiem nie był proroczy :D
    To tylko sen!
    Będą piękne pęcherzyki ❤️

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:

Ale do twistu!

Uła, aż mam rumieńce 🔥🔥

Ciesze się, że rozmowa Wam pomogła, niech tylko teraz mąż się trzyma postanowień i będzie dobrze 😊

Kil lubi tę wiadomość

👫 31lat

• natkurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_123 wrote:
    Byłam w podobnej sytuacji, tez w ciąży z polipem, ae każdy lekarz mówił, ze jeżeli do zapłodnienia to już on nie powinien przeszkadzać :) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a kreska bardzo wyrażana, wiec beta tez pewnie bediz wysoka 🥰

I wszystko ostatecznie bylo okej? Wdrozyli ci jakies leki czy jak?

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ