X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋‍♂️.
Odpowiedz

Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋‍♂️.

Oceń ten wątek:
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Zazdroszczę baaaaardzo tego etapu z domkiem <3
    Zastanawiam się czy ja dożyję takiego momentu, bo wydatków i etapów, które jeszcze przed Nami jest tona...
    Twój Tata mnie rozczulił max. I podziwiam bardzo, że potrafisz na ten temat porozmawiać swobodnie z Rodzicami.

Ja również podziwiam, ze ten temat możesz poruszyć z rodzicami. Ja jakoś nie potrafię, nie mowie o tym.

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Jestem przerażona. PRZERAŻONA. Zestresowana, trzęsę się. Po 1,5 roku czekania do poradni kardiologicznej w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie w ubiegły poniedziałek miałam wizyte. Cierpnie na częstoskurcz napadowy (od lat, mozna z tym życ chociaz to uciażliwe). Ku mojemu zaskoczeniu zostałam zapisana na przyjęcie do Szpitala na ten poniedziałek 8 sierpnia. No i dzisiaj będę mieć telefon z Szpitala czy zabieg się odbędzie czy były inne pilne przyjęcia. Poinformowałam Pania już w poniedziałek ze prawdopodobnie będę mieć w tym czasie lub około miesięczke. No i dzisiaj miałam też to potwierdzać. I dla świetego spokoju zrobiłam test bo jesli pamietacie ja mam polipa endometrialnego 9mm.... no i bałam się że okres sie będzie spóźniać bo tak było w poprzednich cyklach i zeby wiedzieć bo w szpitalu Pani pytała o ciaże ( powiedziałam że nie) i beda pytac.

I zrobiłam test. Dzsiaj 13dpo. Jestem przerażona. Wiedziałam ze tak zareaguje na test jesli kiedykolwiek w zyciu wyjdzie pozytwyny. Narazie sie nie ciesze, narazie sie bardzo boje. O siebie, o zdrowie nie tylko swoje, o moje małżenstwo, o to ile ja wytrzymam z moim chłopem i czy sie nie zabijemy. Ogólnie całe życie staneło mi przed oczami i pisze to ze łzami w oczach. Prawdopodobnie ciężko będzie te ciąże utrzymać przy takim polipie ( źródło internet) dodatkowo boje się wszystkiego, wszystkiego... boje sie o wady cewy itp. Ogólnie mam ochote zwymiotować ze stresu. Chyba ze to wadliwy test? Ale kurcze kreska jest mocna.

unnamed-2.jpg

Byłam w podobnej sytuacji, tez w ciąży z polipem, ae każdy lekarz mówił, ze jeżeli do zapłodnienia to już on nie powinien przeszkadzać :) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a kreska bardzo wyrażana, wiec beta tez pewnie bediz wysoka 🥰

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    dokladnie te sama diagnoze uslyszaam podczas potwierdzania owulacji 2 tygodnie temu.

Dziewczyny a progesteron tez zrobic?
    I czy wiecie dziewczyny z Krakowa ktora Diagnostyka ewentualnie jest czynna w niedziele? Bo kiedy te bete sie drugi raz sprawdza?

O kurde! Gratulacje! Ja oczywiście wyszłam spanikowana od gina, pisze do Was i dopiero nadrabiam zaległości 😁 ale się osttanio posypało tych kresek. Cieszę się na maxa. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń. Daj znać co lekarz jutro powie

natkurka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Jak Cię kłuje to w międzyczasie "pracy" Starego poproś o podgląd i usg :p

Tylko pytanie, co to zmieni :D
    I tak musimy poczekać na preparatykę ok. 2h :D
    Ale gdyby teraz pękało to w sumie timing dobry :D

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Tylko pytanie, co to zmieni :D
    I tak musimy poczekać na preparatykę ok. 2h :D
    Ale gdyby teraz pękało to w sumie timing dobry :D
    Będziesz wiedziała na czym stoisz, żeby nie analizować i w świętym spokoju zjeść śniadanko :p

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • peonia Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Jestem przerażona. PRZERAŻONA. Zestresowana, trzęsę się. Po 1,5 roku czekania do poradni kardiologicznej w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie w ubiegły poniedziałek miałam wizyte. Cierpnie na częstoskurcz napadowy (od lat, mozna z tym życ chociaz to uciażliwe). Ku mojemu zaskoczeniu zostałam zapisana na przyjęcie do Szpitala na ten poniedziałek 8 sierpnia. No i dzisiaj będę mieć telefon z Szpitala czy zabieg się odbędzie czy były inne pilne przyjęcia. Poinformowałam Pania już w poniedziałek ze prawdopodobnie będę mieć w tym czasie lub około miesięczke. No i dzisiaj miałam też to potwierdzać. I dla świetego spokoju zrobiłam test bo jesli pamietacie ja mam polipa endometrialnego 9mm.... no i bałam się że okres sie będzie spóźniać bo tak było w poprzednich cyklach i zeby wiedzieć bo w szpitalu Pani pytała o ciaże ( powiedziałam że nie) i beda pytac.

I zrobiłam test. Dzsiaj 13dpo. Jestem przerażona. Wiedziałam ze tak zareaguje na test jesli kiedykolwiek w zyciu wyjdzie pozytwyny. Narazie sie nie ciesze, narazie sie bardzo boje. O siebie, o zdrowie nie tylko swoje, o moje małżenstwo, o to ile ja wytrzymam z moim chłopem i czy sie nie zabijemy. Ogólnie całe życie staneło mi przed oczami i pisze to ze łzami w oczach. Prawdopodobnie ciężko będzie te ciąże utrzymać przy takim polipie ( źródło internet) dodatkowo boje się wszystkiego, wszystkiego... boje sie o wady cewy itp. Ogólnie mam ochote zwymiotować ze stresu. Chyba ze to wadliwy test? Ale kurcze kreska jest mocna.

unnamed-2.jpg
    Ale krecha!!! 🔥⏸️🔥 trzymam kciuki za bete 🤞 jakie to wszystko na opak 🙃 Ale wierzę że wszystko będzie dobrze ♥️ (I nie wierz tak bardzo internetom bo się niepotrzebnie martwisz na zapas)

👩🧑 30 lat
    ⏸️ 10.03
    10.03 beta 9.98
    12.03 beta 58.60 prog 35.30
    14.03 beta 191 prog 40.80
    02.04 6.83mm, mamy 💓

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Dziewczyny u mnie twist z rana...
    Wczoraj byłam u ginekologa (kontrolna wizyta po USG piersi) powiedział, że śliczny okrągły pęcherzyk czeka na owulację. Poza tym stwierdziła, że mam mastopatię (a w rodzinie najbliższej było sporo nowotworów piersi) więc częściej USG będę miała robione. Poza tym nic nowego, mamy bez stresu działać.

Ale do twistu!
    W przychodni byłam z moim K. i siedzimy oboje - ja jak zombie, on stara się coś uśmiechać czy coś... I zaczęliśmy rozmawiać - zapytałam go co wg niego mam teraz robić? Czy te nasze rozmowy coś zmieniły, czy coś się zmieniło po tej akcji... I znowu mu tłumaczyłam, jak ja tej kobiety nie znoszę i jak mnie to boli itp... Powiedział, że tak jak chcę będzie jej unikał poza pracą - w sensie jak do niego napisze albo zadzwoni to będzie jej mówił/pisał, że akurat zajęty jest albo nie będzie miał w danym momencie niby czasu żeby jej znowu z czymś pomóc (w nadziei, że może w końcu przestanie i znajdzie sobie nowy cel - mój niemy komentarz ;P) Ale jak to stwierdził - jak będzie wyjście z pracy np na piwo z działu to nie będę mu bronić bo nie chcę się odcinać od reszty ekipy.
    Stwierdził, że dalej mam się stroić do pracy (chciałam w nim zazdrość wzbudzić ost. xD) bo mu się mega podobam w tych sukienkach itp i jak to określił - niech patrzą i podziwiają czego mieć nie mogą bo jestem tylko jego.
    Po lekarzu poleciałam na basen z siostrą (niepocieszona, że mój "uległ" bo wg. niego dalej przesadzam) a po basenie jak się dorwaliśmy do siebie z mężem to był taki dziki 🔥🔥🔥 że... huhuuu... Najpierw 2 razy w łazience xD potem szybko na górę do sypialni i 3 raz xD Od samego pocałowania go na początku po takiej przerwie zrobiłam się taka mokra hahah xD i on też gotowy w sekundę xD Było rewelacyjnie hahaha xD Dzisiaj, aż do pracy nie mieliśmy ochoty jechać bo mieliśmy dalej na siebie ochotę... xD 💪💪💪🥰🥰🥰
    Mam nadzieję, że mąż w końcu zrozumiał, i więcej takich akcji z tą "panią" nie będzie...:)

Także ten... Jednak myślę, że zapiszę się na testowanie w tym miesiącu....xD

@Livka wpisz mnie proszę na umm... 29.08<3
    I wpisz, mi też 29 urodzinki a 13 rocznicę ślubu :) Jednak będziemy "świętować" hihi

Dziękuję, że byłyście ze mną i jesteście<3
    Podobno seks na zgodę jest najlepszy na świecie 😁 w takim razie chyba było warto się pokłócić 🤣

Kil, Mart768, Milena92 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

unnamed-2.jpg
    Ło kurcze, ależ krecha! Strach jest absolutnie normalny, ale luz, wdech i wydech. Wszystko na spokojnie. Od razu leć na betę i umawiaj się do gina, nie ma na co czekać

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Krakowa: Pani w Diagnostyce powiedziala ze maja czynny jeden punkt w niedziele przy ulicy Kopernika.

hypatia92, Madziq6, Pfry lubią tę wiadomość

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

unnamed-2.jpg

Kochana, ale to chyba dobre wieści!!! Nie zakladaj od razu najgorszego... I pamiętaj, że objawy niektóre mają, niektóre nie, więc to nie jest zadne potwierdzenie prawidłowej ciąży.
    A ten polip to jest pewna sprawa? W sensie konsultowałaś jeszcze u innego lekarza? Bo u Pocahontas guz okazał się ciałkiem żółtym, więc różnie to bywa z tymi diagnozami... 🤷‍♀️

Ja trzymam za ciebie mocno kciuki 🤞🤞🤞🤞

Gwiazdeczka 93, natkurka, Justa01 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie kciuki za dziś 🤞🤞🤞🤞

verliebtindich, natkurka lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Kurcze, patrzcie jaki ten los jest przewrotny. I weź tu sobie coś zaplanuj. 😅
    Plany planami a życie swoje

👱‍♀️-40
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Kil Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Kil fajnie,że udało się pogodzić z Mężem 😄🥰
    13 rocznica?Wow!

Hahah nie nie :) 13.08 data ślubu :) rocznica będzie teraz 6 :)

@Natkurka trzymam mocno kciuki! Jak to ja zawsze staram sobie powtarzać: "My mamy swój plan na życie, ale Bóg ma lepszy" =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 10:37

natkurka, Gwiazdeczka 93, Anett93 lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkurka to jest wspaniała wiadomość!! Rozumiem twój strach teraz, ale zobaczysz że się ułoży wszystko i już niedługo będziesz się cieszyć z ciąży 😊😊😊

natkurka lubi tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Wczoraj byłam u ginekologa (kontrolna wizyta po USG piersi) powiedział, że śliczny okrągły pęcherzyk czeka na owulację. Poza tym stwierdziła, że mam mastopatię (a w rodzinie najbliższej było sporo nowotworów piersi) więc częściej USG będę miała robione. Poza tym nic nowego, mamy bez stresu działać.

Ale do twistu!
    W przychodni byłam z moim K. i siedzimy oboje - ja jak zombie, on stara się coś uśmiechać czy coś... I zaczęliśmy rozmawiać - zapytałam go co wg niego mam teraz robić? Czy te nasze rozmowy coś zmieniły, czy coś się zmieniło po tej akcji... I znowu mu tłumaczyłam, jak ja tej kobiety nie znoszę i jak mnie to boli itp... Powiedział, że tak jak chcę będzie jej unikał poza pracą - w sensie jak do niego napisze albo zadzwoni to będzie jej mówił/pisał, że akurat zajęty jest albo nie będzie miał w danym momencie niby czasu żeby jej znowu z czymś pomóc (w nadziei, że może w końcu przestanie i znajdzie sobie nowy cel - mój niemy komentarz ;P) Ale jak to stwierdził - jak będzie wyjście z pracy np na piwo z działu to nie będę mu bronić bo nie chcę się odcinać od reszty ekipy.
    Stwierdził, że dalej mam się stroić do pracy (chciałam w nim zazdrość wzbudzić ost. xD) bo mu się mega podobam w tych sukienkach itp i jak to określił - niech patrzą i podziwiają czego mieć nie mogą bo jestem tylko jego.
    Po lekarzu poleciałam na basen z siostrą (niepocieszona, że mój "uległ" bo wg. niego dalej przesadzam) a po basenie jak się dorwaliśmy do siebie z mężem to był taki dziki 🔥🔥🔥 że... huhuuu... Najpierw 2 razy w łazience xD potem szybko na górę do sypialni i 3 raz xD Od samego pocałowania go na początku po takiej przerwie zrobiłam się taka mokra hahah xD i on też gotowy w sekundę xD Było rewelacyjnie hahaha xD Dzisiaj, aż do pracy nie mieliśmy ochoty jechać bo mieliśmy dalej na siebie ochotę... xD 💪💪💪🥰🥰🥰
    Mam nadzieję, że mąż w końcu zrozumiał, i więcej takich akcji z tą "panią" nie będzie...:)

I wpisz, mi też 29 urodzinki a 13 rocznicę ślubu :) Jednak będziemy "świętować" hihi

No i pięknie! 😍

Kil lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

unnamed-2.jpg

Kochana, piękna kreska, na pewno nie oszukaniec. Staraj się uwierzyć w swojego Kropka i nie nakręcać na zaś 😘

07.23 Misia 🩷👶
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Dzień dobry w piąteczek 😉 u mnie niestety biało na teście, także czekam na @ 😢
    😥❤️

Kluska95 lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Mózg zaczyna mi płatać figle... Pół nocy śniło mi się, że byłam u lekarki na monitoringu, tym, na którym mieliśmy ustalać datę IUI i... nie było żadnego pęcherzyka.
    I teraz głupia Pipa się tym martwię.. :p
    Ale już bliżej jak dalej- w poniedziałek okaże się czy ten sen przypadkiem nie był proroczy :D
    To tylko sen!
    Będą piękne pęcherzyki ❤️

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:

Ale do twistu!

Uła, aż mam rumieńce 🔥🔥

Ciesze się, że rozmowa Wam pomogła, niech tylko teraz mąż się trzyma postanowień i będzie dobrze 😊

Kil lubi tę wiadomość

👫 33lata

• natkurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_123 wrote:
    Byłam w podobnej sytuacji, tez w ciąży z polipem, ae każdy lekarz mówił, ze jeżeli do zapłodnienia to już on nie powinien przeszkadzać :) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a kreska bardzo wyrażana, wiec beta tez pewnie bediz wysoka 🥰

I wszystko ostatecznie bylo okej? Wdrozyli ci jakies leki czy jak?

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ