Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    No i gdyby się okazało, że jest cień, to musiałabym Wam pokazać bo bym nie wytrzymała, a umówiłyśmy się z dziewczynami, że czekamy do niedzieli, więc by był dylemat haha :P
    Jak masz 4 to weź siknij i nam tu pokaż 😜 I tak zostaną 3 na niedzielę. Jestem rządna cieni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 13:40

Clausix lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Jak masz 4 to weź siknij i nam tu pokaż 😜 I tak zostaną 3 na niedzielę. Jestem rządna cieni!
    Jestem za!!!! Ale Ty też coś pisałaś,że masz dodatkowy!!! Weźcie siknijcie i dajcie oczy cieniami nacieszyć;)

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Jestem za!!!! Ale Ty też coś pisałaś,że masz dodatkowy!!! Weźcie siknijcie i dajcie oczy cieniami nacieszyć;)
    Mam, ale to jakiś nic nie warty, czułość 25 to tam nic nie wyjdzie 😜 Tym bardziej, że dużo piję. Jutro rano spróbuję, ale i tak się cudów nie spodziewam po nim.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:

Nie wiem czy nie wolę pożyć jeszcze jeden dzień w błogiej nieświadomości haha :P zmieniam zdanie jak zwykle, co godzinę :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Cześć dziewczyny :) Piątek już z nami więc niedługo czas regeneracji :)

Niedawno wyczytałam (nie pamiętam już gdzie), że przed okresem możliwe sa pobudki 'przed czasem'. Organizm budzi się wcześniej i przebudza się w nocy (lub ma się po prostu niespokojny sen) ze względu na ilość progesteronu przed miesiączką. U mnie się ostatnio sprawdzało stety niestety :D

Będąc w ciąży zastanawiałam się dlaczego nie mogę spać słuchając od każdej koleżanki, że jak były w ciąży to nie mogły otworzyć oczu... teraz wiem, że spadał mi progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 14:01

MayMasza lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki✊
    Oby na sam koniec był wysyp❤

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Będąc w ciąży zastanawiałam się dlaczego nie mogę spać słuchając od każdej koleżanki, że jak były w ciąży to nie mogły otworzyć oczu... teraz wiem, że spadał mi progesteron
    Tu też myślę,że jest to bardzo indywidualna kwestia. Mnie ciążowa śpiączka dopadła w 6/7tygodniu i to też nie było aż tak źle, a wcześniej wręcz bezsenność mimo ciąży. A progesteron chyba w normie. Nie badalam, ale ciążą przebiegła wzorowo,więc tak zakładam.
    Nie ma co uogolniac. Każda ma inny organizm, który inaczej reaguje.

Clausix, Niezapominajka 🍀, MayMasza lubią tę wiadomość

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym tygodniu tak miałam, że dobudzić się rano nie mogłam ciężko mi było wstać, choć noce córka miała ok, a od 3 dni córka w nocy popłakuje, a ja rano wstaje jak młody bóg, mega wyspana. Może to być spadek proga na okres, a tydzień temu wzrost jakiś po owu? Nigdy w sumie nie zwracałam na to uwagi.

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ja w tamtym tygodniu tak miałam, że dobudzić się rano nie mogłam ciężko mi było wstać, choć noce córka miała ok, a od 3 dni córka w nocy popłakuje, a ja rano wstaje jak młody bóg, mega wyspana. Może to być spadek proga na okres, a tydzień temu wzrost jakiś po owu? Nigdy w sumie nie zwracałam na to uwagi.

Może, ale nie musi :P jak wszystko w tym całym rozmnażaniu :P

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Może, ale nie musi :P jak wszystko w tym całym rozmnażaniu :P

Liczyłam na "tak to na okres, na pewno! " :D :D

Zestawiłam sobie zdjęcie z cieniem, z którego mam córkę i to co widzę tu jest dokładnie w tym samym miejscu, ale dużo bledsze także już się nie doszukuję to na pewno nie to, bo mniej widocznego cienia niż tego co miałam w ciąży z córką się nie da mieć :D

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niestety nic nie widzę na tym zdjęciu :/ Ale, ale... może jeszcze nie wszystko stracone :)
    Niezapominajka jutro z rana czekam na cień od Ciebie :P

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie sobie na wątek "Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi" w dziale "Oczekiwanie na testowanie". Dziewczyna tam wrzuciła porównanie testów z tego samego dnia z rana i z południa. Szok. Pisze tam, że ponoć stężenie hcg rośnie na noc i wcześnie rano testy mogą nie wyłapywać. U niej się sprawdziło. Zdjęcia mega ciekawe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 14:40

Clausix lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Zerknijcie sobie na wątek "Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi" w dziale "Oczekiwanie na testowanie". Dziewczyna tam wrzuciła porównanie testów z tego samego z rana i z południa. Szok. Pisze tam, że ponoć stężenie hcg rośnie na noc i wcześnie rano testy mogą nie wyłapywać. U niej się sprawdziło. Zdjęcia mega ciekawe.

Po co ja tam wchodziłam.... teraz myślę czy by czasem nie iść po test na wieczór hahahhaha

Karenira lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e699089e947d.jpg.html

A tu widzicie? Bo wam chyba gorsze zdjęcie wrzuciłam 😆😆 tylko się kompromituje, ale przed wami chyba można 😆

Ja nawet nie wiem ile jest po, czy owu w końcu była czy nie. Okropny ten cykl 🤦‍♀️ chce już @
    Ja taki miałam wczoraj a dzisiaj jakiś cyrk, oczywiście w dodatku wypiłam wczoraj piwo z żalu że zaraz dostanę @ a tu cisza do teraz...

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Zerknijcie sobie na wątek "Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi" w dziale "Oczekiwanie na testowanie". Dziewczyna tam wrzuciła porównanie testów z tego samego dnia z rana i z południa. Szok. Pisze tam, że ponoć stężenie hcg rośnie na noc i wcześnie rano testy mogą nie wyłapywać. U niej się sprawdziło. Zdjęcia mega ciekawe.

No to jest niezłe :O

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Karenira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda? Jestem w szoku, że może być taka różnica.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Wow szok 😳 Ale też mi się coś takiego obiło o uszy, że z wieczornego czasami lepiej wychodzi. I co tu robić? Nie chcę zmarnować mojego ciulowego testu na biel 😜

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Wow szok 😳 Ale też mi się coś takiego obiło o uszy, że z wieczornego czasami lepiej wychodzi. I co tu robić? Nie chcę zmarnować mojego ciulowego testu na biel 😜

Ja już nabrałam ochoty, żeby zrobić haha :P zanim wrócę do domu pewnie znowu zmienię zdanie i będę chciała poczekać... mózgu opanuj się!

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę,że coś w tym może być. Ale to też zależy ile się pije w ciągu dnia, więc też nie ma reguły. Mój mocz jest na wieczór prawie przezroczysty, bo tyle pije, a z takiego rozcienczonego pewnie nic by nie wyszło.
    Dziewczyny, na wieczór sikacie i nie ma wymówek! Trzeba sprawdzić teorie;D

ajwii2 lubi tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę sinkac wieczorem ale od teraz musiałabym nie sikac i nie pić 😂 zna się któraś z was na wykresach? Możecie mi podpowiedzieć o co chodzi? Już 11 wykresów za mną i jeszcze czegoś takiego nie widziałam

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ