Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna155 jak ze wszystkim, mnie teraz trochę inaczej wysypało na twarzy niż zwykle na @ i już zaczęłam wkrętki, ale przypomniałam sobie, że znów od tygodnia piję czystek, a on lubi mi taką masakrę na twarzy zrobić. Także rozumiem wkrętki 😁

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie czytam teraz wasze wkretki a za tydzien opisze jakies swoje haha dzis owu wiec za tydzien akurat sie zacznie haha

Oliwia23 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, że na wczorajszym teście nic nie było, a dziś tempka w dół, ale jednak może, a jeśli, a co gdyby... haha mam sama siebie czasem dość :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże drogi ja już mam mega omamy wiecie że mnie chyba mdli 🤮 jak to nie jest ciąża to przestanę sama sobie ufać

Iwona335
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    a czemu nie chcesz z nim tego przeżywać? co to zmieni?
    Boję się falstartu

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • unify Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczyna pęcherz pobolewać, taki dyskomfort czuje.. miesiac temu bylo identycznie, na drugi dzien bodajze pojawila sie miesiaczka. Na twarzy wysypalo, ale nie wiem czy to nie skutek weekendowej rozpusty :D
    A z wkretek to wczoraj mi mieso jakos smierdziało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 14:03

atdc2n0a92hantdh.png
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Niezapominajka Przykro mi :(

Mam nadzieję, że do końca miesiąca jeszcze ktoś tu zostanie. We mnie tlą się jeszcze ostatnie iskierki nadziei.

Clausix to poodchodzimy od zmysłów razem :)

Ja tu zostaję do 30.08 i nigdzie się nie wybieram

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

Iwona335
  • Martyna155 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze U mnie zaczelo Sie Od bolacych sutek, czuje nacisk deikatny Na podbrzuszu.. ale biore Luttagen 3 miesiac ,Wiec Sobie tlumacze ze to byc moze przez to...doszlo czestsze oddawanie moczu I wieczorne zasypianie w salonie Na kanapie...sama Nie wiem 🤦‍♀️ napisze Wam we srode czy to wszystko tworzy Moja Chora glowa ..🥴

Clausix lubi tę wiadomość

• Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarownicazOz wrote:
    Hej. Witam się. Dziś wykonałam test i wyszły dwie kreski. Test wykonany przed miesiączką. Powinnam mieć w czwartek. Dziś też czekam na wynik bety. Miło was poznać.

Takich wiadomości nam brakowało 😊 daj znać jak tam beta i ile dni po wyszedł Ci test

Iwona335
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna155 wrote:
    Powiem Wam ze U mnie zaczelo Sie Od bolacych sutek, czuje nacisk deikatny Na podbrzuszu.. ale biore Luttagen 3 miesiac ,Wiec Sobie tlumacze ze to byc moze przez to...doszlo czestsze oddawanie moczu I wieczorne zasypianie w salonie Na kanapie...sama Nie wiem 🤦‍♀️ napisze Wam we srode czy to wszystko tworzy Moja Chora glowa ..🥴

Ja jakbym miała teraz powiedzić z innej perspektywy to brzuch troszkę tak okresowo mnie pobolewa cyce mam takie może nie bolące ale ciężkie i widzielina nie jest typowo bezplodna i też nie jest typowo płodna takie raczej mleczne coś pomiędzy

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna155 wrote:

Ja w piątek po pracy zasnęłam jak kłoda gdzie to nigdy się nie kładę w dzień i nie umiem zasnąć, w sobotę tez do południa kimalam co jest dla.mnie bardzo niepodobne.

Iwona335
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    W tygodniu wstaję o tej godzinie, w weekend tylko się budzę na mierzenie i idę dalej spać ;)
    I kocham te złote rady mojej przyjaciółki "nie myśl o tym" albo "stres nie sprzyja zajściu w ciąże"... serio? dzięki za info, nie miałam pojęcia! :/ kocham ją, ale wydaje mi się, że tylko Wy rozumiecie co przechodzę co miesiąc przed @...

Ach te rady..;) ja kiedys uslyszalam od kolezanki(ktore wie ze tyle się staram ze mam na koncie jednego biochema i sama ma dziecko o ktore się starala pare miesięcy) zebym sie nie przejmowala bo po co mi moje wlasne dzieci jak przecież mam siostrzenice 😂😂 dobrze ze to byla rozmowa przez telefon bo bym ją oczami spaliła hahah 😂😂

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zadzwoniłam do gina i jedyny termin jaki ma to w poniedziałek a potem dopiero pod koniec września.
    Nie będzie za wcześniej ? Zobaczy coś w razie ciąży?

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• unify Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bicie serduszka moze byc za wczesnie, ale powinien cos zobaczyc. Ja bym poszla w tym pierwszym terminie :)

atdc2n0a92hantdh.png

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lekarz robiac usg wykryje wczesna ciaze

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na ten poniedziałek nie będę czekać ponad miesiąc a chcę żeby to on ewentualną ciążę prowadził. Chciałam wziąć tylko wizytę ale jakbym mu przez telefon nie powiedziała że podejrzewam ciążę to by mnie w ogóle nawet nie przyjął przez covid oczywiście. Przyjmuje tylko ciążę i nagłe przypadki paranoja

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ach te rady..;) ja kiedys uslyszalam od kolezanki(ktore wie ze tyle się staram ze mam na koncie jednego biochema i sama ma dziecko o ktore się starala pare miesięcy) zebym sie nie przejmowala bo po co mi moje wlasne dzieci jak przecież mam siostrzenice 😂😂 dobrze ze to byla rozmowa przez telefon bo bym ją oczami spaliła hahah 😂😂
    To moja teściowa, wiedząc, ze staramy się pół roku i ze mnie to stresuje i robię co mogę, rzuciła: hihi a u mnie w pracy (pracuje w sklepie) co chwila jakas zaciąża i to miesiac lub dwa od rozpoczęcia staran, ja tez zaszłam od razu hihi....
    Ale no nic, ona ma "delikatność" i "empatię" jak buldożer, więc nie ma sensu brac tego do siebie

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Tesciowa to skarb 🤭 Na Twoim miejscu dalabym Jej do vivatu 😁nie ma co słuchać takich madralinskich starszych Pan ..;)

Olala94 lubi tę wiadomość

• Clausix Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą tylko dwie przyjaciółki... zawsze zbywam pytania "kiedy dzieci", więc od rodziny zwykle słyszę, że powinnam wymienić M, bo to na pewno on nie chce mieć dzieci, a ja się nie chce przyznać, że to przez niego... odpowiadam tylko najuprzejmiej jak potrafię, żeby się nie wypowiadali na tematy o których nie mają pojęcia. Średnio działa :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Ciebie jest problemem ?

Clausix wrote:
    U mnie wiedzą tylko dwie przyjaciółki... zawsze zbywam pytania "kiedy dzieci", więc od rodziny zwykle słyszę, że powinnam wymienić M, bo to na pewno on nie chce mieć dzieci, a ja się nie chce przyznać, że to przez niego... odpowiadam tylko najuprzejmiej jak potrafię, żeby się nie wypowiadali na tematy o których nie mają pojęcia. Średnio działa :P

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ