Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Karenira wrote:U mnie zdarzało się, że temperatura spadała dopiero drugiego dnia miesiączki, a nie przed. Także nie zawsze jest spadek temperatury i okres, czasem odrotnie, najpierw małpa, a potem spadek.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Moją też nie. Ale w sumie wtorek już jutro-moment zleci. Ja mam o tyle dobrze, że rano wstaje do pracy najpóźniej jak to możliwe (bo lubie spać) więc nie będę miała czasu na sikańce
Podejrzewam, że dziś będę miała taką samą noc jak poprzednią - niespokojną, bo kiedy ta 6:30 żeby zmierzyć tempkę, no kieeeedy32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Podejrzewam, że dziś będę miała taką samą noc jak poprzednią - niespokojną, bo kiedy ta 6:30 żeby zmierzyć tempkę, no kieeeedy05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Hehe czyli za dużo myślenia. Wiem coś o tym. Ciężko wyłączyć głowę. Wstajesz o tej godzinie czy jest to godzina mierzenia temp i idziesz dalej spać?
Jeezu ja dzisiaj od czwartej nie spałam czekałam tylko aż mój pójdzie do pracy a ja będę mogła lecieć test zrobićClausix, Paulinaaa lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Jeezu ja dzisiaj od czwartej nie spałam czekałam tylko aż mój pójdzie do pracy a ja będę mogła lecieć test zrobić
Ratunku, powtórzcie mi, że 9dpo to dużo za wcześnie na test. Nawet OF mi mówi, że jeśli nawet byłabym w ciąży to jest 18% szans na to, że test to pokaże. Nie mówiąc już o tym, że lepiej nie testować przed terminem @.... Masakra jakaś, niecierpliwość nas wykończy36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Ratunku, powtórzcie mi, że 9dpo to dużo za wcześnie na test. Nawet OF mi mówi, że jeśli nawet byłabym w ciąży to jest 18% szans na to, że test to pokaże. Nie mówiąc już o tym, że lepiej nie testować przed terminem @.... Masakra jakaś, niecierpliwość nas wykończy
My mamy ta sama sytuacje, u mnie tez tylko 18% szans...ale jutro robie bo wyjezdzam, chociaz wiem ze to malo prawdopodobne, ze wyjdzie pozytyw -
Skowronek wrote:Hehe czyli za dużo myślenia. Wiem coś o tym. Ciężko wyłączyć głowę. Wstajesz o tej godzinie czy jest to godzina mierzenia temp i idziesz dalej spać?
W tygodniu wstaję o tej godzinie, w weekend tylko się budzę na mierzenie i idę dalej spać
I kocham te złote rady mojej przyjaciółki "nie myśl o tym" albo "stres nie sprzyja zajściu w ciąże"... serio? dzięki za info, nie miałam pojęcia! kocham ją, ale wydaje mi się, że tylko Wy rozumiecie co przechodzę co miesiąc przed @...Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:kocham te złote rady mojej przyjaciółki "nie myśl o tym" albo "stres nie sprzyja zajściu w ciąże"... serio? dzięki za info, nie miałam pojęcia! kocham ją, ale wydaje mi się, że tylko Wy rozumiecie co przechodzę co miesiąc przed @...
Dokładnie!! Dlatego jestem na tym forum bo wiem,ze tylko Wy rozumiecie co czuje. Mam wrazenie ze moje przyjaciolki maja mnie za wariatke dlatego juz nie chce mi sie nawet rozmawiac na temat ciazy..
Obydwie zaszly za pierwszym razem, z czego jedna zawsze miala nieregularne mesiaczki, torbiele i przez pol roku nie wystepowala u niej owulacja. U mnie jak w zegarku, zero infekcji, spoznien i dupa:( Ja nie zazdroszcze, tylko uważam, że syty głodnego nie zrozumie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:58
Niezapominajka 🍀, Lolipop lubią tę wiadomość
-
Clausix wrote:W tygodniu wstaję o tej godzinie, w weekend tylko się budzę na mierzenie i idę dalej spać
I kocham te złote rady mojej przyjaciółki "nie myśl o tym" albo "stres nie sprzyja zajściu w ciąże"... serio? dzięki za info, nie miałam pojęcia! kocham ją, ale wydaje mi się, że tylko Wy rozumiecie co przechodzę co miesiąc przed @...
Karenira ja sobie umyśliłam, że jeśli teraz by się udało, to mojemu mężowi na 30te urodziny (które ma 6 września) dam do prezentu test ciążowy. Ale czuje, że bym nie wytrzymała05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Właśnie złote myśli...tak jakby człowiek był głupi. Ale kto niedoświadczył to nie ma pojęcia. Pozostaje jedynie jednym uchem wpuścić drugim wypuścić.
Karenira ja sobie umyśliłam, że jeśli teraz by się udało, to mojemu mężowi na 30te urodziny (które ma 6 września) dam do prezentu test ciążowy. Ale czuje, że bym nie wytrzymała
Ona akurat jest przed staraniami, odstawia teraz antykoncepcję. Mam ogromną nadzieję, że nie będzie musiała nigdy przechodzić przez to co my. Nie wiem jak delikatnie powiedzieć "dziękuję, że się o mnie martwisz, ale wsadź te rady między bajki"32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Ona akurat jest przed staraniami, odstawia teraz antykoncepcję. Mam ogromną nadzieję, że nie będzie musiała nigdy przechodzić przez to co my. Nie wiem jak delikatnie powiedzieć "dziękuję, że się o mnie martwisz, ale wsadź te rady między bajki"
Martyna155 to nie jest głupie pytanie. Miałabym głupsze jak rozróżnić częstomocz jako objaw ciąży od częstomoczu wynikającego z picia dużej ilości płynów
Myślę, że nie ma na to dobrej odpowiedzi...bo to indywidualna kwestia. Musisz porównać swoje wcześniejsze wizyty w toalecie z tymi które są teraz. W sensie częstotliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 13:12
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Clausix wrote:W tygodniu wstaję o tej godzinie, w weekend tylko się budzę na mierzenie i idę dalej spać
I kocham te złote rady mojej przyjaciółki "nie myśl o tym" albo "stres nie sprzyja zajściu w ciąże"... serio? dzięki za info, nie miałam pojęcia! kocham ją, ale wydaje mi się, że tylko Wy rozumiecie co przechodzę co miesiąc przed @...
Dlatego nikomu nie wspominam, że się staramy i przed córką i teraz. Tutaj czuję się swobodnie i wiem, że mogę napisać i wyrzucić z siebie swoje schizy. Nikt inny by tego nie zrozumiał. Już to widzę jak wysyłam jakiejś koleżance test, który jest blady, a ja tam dopatruje się cienia 😆 wyszłoby na jaw, że mam problemy z głową 😆2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Skowronek wrote:Ja ogólnie mam tak, że to co myślę to mówie więc dokładnie tak jak napisałaś to bym jej powiedziała. Ale może lepiej przemilczeć. Jeśli im tak szybko się nie uda to wkońcu sama zacznie Ci o tym opowiadać i wtedy możesz rzucić tekstem w stylu "wyłącz myślenie" :p może wtedy sama zrozumie...
Martyna155 to nie jest głupie pytanie. Miałabym głupsze jak rozróżnić częstomocz jako objaw ciąży od częstomoczu wynikającego z picia dużej ilości płynów
Pomyślałam inne słowa, ale nie nadają się na forum haha
Szczerze mówiąc nie wiem co można uznać za częstomocz... ja chodzę siku dużo częściej niż mój M np mi się wydaje, że chodzę bardzo często. Z drugiej strony dużo też piję więc nic dziwnego Największe parcie na pęcherz jest na koniec ciąży, kiedy dziecko naciska na pęcherz. A jako objaw wczesnej ciąży - nie wiem.32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Martyna155 wrote:Dziewczyny czy wiecie na jakim etapie Ciazy jest Czestomocz? I jaka to czestotliwowsc, co godzine czy co 15 minut Sie biega do lazienki ? Orientujecie Sie Jak to jest?wiem glupie pytanie ..🤦♀️😁
U każdej będzie to indywidualne. Ja chyba w 2 trymestrze, pod koniec, zaczęłam często biegać do toalety, ale to bardziej czułam ucisk w pęcherzu niz rzeczywiście był on pełny. Często miałam fałszywe alarmy, że szłam i nic nie lecialo. Nie wolno w takiej sytuacji przeć na mocz.2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:U każdej będzie to indywidualne. Ja chyba w 2 trymestrze, pod koniec, zaczęłam często biegać do toalety, ale to bardziej czułam ucisk w pęcherzu niz rzeczywiście był on pełny. Często miałam fałszywe alarmy, że szłam i nic nie lecialo. Nie wolno w takiej sytuacji przeć na mocz.
U mnie to się pojawiło w dziewiatym miesiącu i to tylko tyle że normalnie w nocy nie wstaję siku a wtedy musiałam raz albo dwa czyli bez tragedii.
Ale mnie korci żeby do starego zadzwonić ale chcę wytrzymać eo terminu małpy czyli gdzieś do środy czwartku i dwóch grubych krech sama nie wiem jak dam radyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:U mnie to się pojawiło w dziewiatym miesiącu i to tylko tyle że normalnie w nocy nie wstaję siku a wtedy musiałam raz albo dwa czyli bez tragedii.
Ale mnie korci żeby do starego zadzwonić ale chcę wytrzymać eo terminu małpy czyli gdzieś do środy czwartku i dwóch grubych krech sama nie wiem jak dam rady
a czemu nie chcesz z nim tego przeżywać? co to zmieni? -
Martyna155 wrote:Pije niby więcej wody , we środę robię test .. i same wiecie jak to jest .. wszystkie objawy chyba sobie wkręcam ..🤦♀️
Wiemy, przerabiamy to samo cały czas tylko coś minimalnie innego niż zawsze i już się lampeczka zaświeca "a może" Trzymam kciuki!32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."