X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    tak zrób jutro rano .jeśli dziś wyszło o 11 to jutro już będzie widać bez wypatrywania
    serio chcesz czekać do środy 😜😜😜😜😜

Ale nie sugeruj się jak nie wyjdzie :) mi o 20 wyszła A na drugi dzień rano biel bieli

Lolipop lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłuje mnie coraz częściej prawy jajnik, przed owu też go czułam i jak tu wytrzymać do testowania i sobie nic nie wkręcać 😬

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • AniaPe89 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    że który DC?

jakbyś sprawdzała jak było w poprzednich cyklach to coś może by to mówiło a tak normalne ;) w ogóle przed okresem trochę to lh wzrasta .mi w poprzednim i innych np dzień przed okresem już lh było w połowie a dzien wcześniej mało co widać a w zaciazonym cyklu w 10dpo prawie pozytyw i cień na teście ciążowym który widziałam tylko ja (dlatego zrobiłam lh) ..na drugi dzień lh mocny pozytyw aaa i pozytyw test ciążowy :) ..tak nigdy wcześniej nie miałam z tym lh 😄

także takie z doskoku to mało mowi ale trzymam kciuki :)

21 DC, 8 dni po owu 😊
    W poprzednich było chyba biało, ale poczekam jeszcze parę dni.
    Jakie ogólnie testy ciążowe polecacie?

Lolipop lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPe89 wrote:
    21 DC, 8 dni po owu 😊
    W poprzednich było chyba biało, ale poczekam jeszcze parę dni.
    Jakie ogólnie testy ciążowe polecacie?
    Pink nie wychodzą fałszywe tylk że trochę słabo się odbarwiają.

Mam psm typowy. Od trzech dni nie przestaje się kłócić ze starym ale takie jak on ma podejście to zastabawiam się czy to wszytko ma sens

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Pink nie wychodzą fałszywe tylk że trochę słabo się odbarwiają.

Mam psm typowy. Od trzech dni nie przestaje się kłócić ze starym ale takie jak on ma podejście to zastabawiam się czy to wszytko ma sens
    Przestan! To normalne, starania sa nerwowe rowniez dla naszych facetow. Ja z Mężem tez zaliczyłam pare sprzeczek z tekstem "bo Ty sie tak spinasz i stresujesz tym, ze przez to pewnie jest blokada". My tak emocjonalnie do tego podchodzimy, oni to widza, wiec nie ma sie co dziwic, ze tez ich czasem nerwy poniosą i cos palną. Bedzie dobrze 😘

• EveB Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam, byłam na becie.
    Niestety wynik <0,5.
    4 dni przed terminem @.
    Także tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 15:51

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Nie wytrzymałam, byłam na becie.
    Niestety wynik <0,5.
    4 dni przed terminem @.
    Także tego...
    Przykro mi :/
    Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i starać się w kolejnym cuklu. Pamiętaj, każdy następny może być tym szczęśliwym :) Z każdym cyklem też jesteśmy bliżej upragnionych dwóch kresek :)

EveB lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy jak tam po wizycie????

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja wam opowiem śmieszną historię apropo testów. W lutym robiłam test oczywiście biel ale przeczytała że dziewczyny patrzą pod światło no to patrzę i widzę cień. Szczęście i radość, ale nie moja ciekawość była większa okazało się że ten cień robiło łączenie tego plastiku. Nom tak że tak 🤣🤣 Ale miałam jakieś przeczucie bo akurat byłam w tedy w ciąży ale test pokazał to dopiero w dniu spodziewanej miesiączki.

Omon lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala94 wrote:
    Przestan! To normalne, starania sa nerwowe rowniez dla naszych facetow. Ja z Mężem tez zaliczyłam pare sprzeczek z tekstem "bo Ty sie tak spinasz i stresujesz tym, ze przez to pewnie jest blokada". My tak emocjonalnie do tego podchodzimy, oni to widza, wiec nie ma sie co dziwic, ze tez ich czasem nerwy poniosą i cos palną. Bedzie dobrze 😘

Mnie też ostatnio szlak o wszystko trafia więc wina jest jak zwykle po środku, chociaż dzisiaj też będzie przypuszczam awantura chyba że mi przejdzie bo mój stary ma dzisiaj urlop mieliśmy młodym jechać na basen bo upał niemiłosierny a liczyłam że w poniedziałek będzie mniej ludzi to on poszedł po obiedzie do kolegi na chwilę do tej pory go nie ma telefonów już ode mnie nie odbiera pewnie piją za raz znów kur... ica mnie weźmie.
    Faceci są jak dzieci i do tego mój jest wiecznym kawalerem

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, wyczuwam kryzys. Już W lipcu coś było na rzeczy. Wcale się nie dziwię. Tyle czasu i nic..
    Tez trochę mam. Staram się na mojego nie drzec, ale mam chęć i nie wiem, czy mu się wkrotce nie oberwie. Po wynikach nasienia jest taki w piórka obrosniety,że jego armia jest taka zajebista,że mnie strasznie irytuje.
    Powinnam się cieszyć,że problem jest tylko po mojej stronie albo po prostu się nie udaje, ale czuje się przez to jakaś taka niewartosciowa i mam chęć się na nim wyzyc. A do tego dojdzie jego gadanie,że mam odpuścić,bo nie wychodzi, bo się spinam. Ja naprawdę nie wiem, jak niektóre dziewczyny znoszą starania kilka lat. Ja po 8 miesiącach mam psychikę przeorana. Do tego pewnie mój organizm skupi się na walce z infekcja, a nie na rozmnażaniu.
    Nie chce też tu ciągle smecic. Miałam pozytywne nastawienie do sierpnia, A tu stan podgoraczkowy kilka dni. Jak tu wierzyć,że będzie dobrze..

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Jednorożec, wyczuwam kryzys. Już W lipcu coś było na rzeczy. Wcale się nie dziwię. Tyle czasu i nic..
    Tez trochę mam. Staram się na mojego nie drzec, ale mam chęć i nie wiem, czy mu się wkrotce nie oberwie. Po wynikach nasienia jest taki w piórka obrosniety,że jego armia jest taka zajebista,że mnie strasznie irytuje.
    Powinnam się cieszyć,że problem jest tylko po mojej stronie albo po prostu się nie udaje, ale czuje się przez to jakaś taka niewartosciowa i mam chęć się na nim wyzyc. A do tego dojdzie jego gadanie,że mam odpuścić,bo nie wychodzi, bo się spinam. Ja naprawdę nie wiem, jak niektóre dziewczyny znoszą starania kilka lat. Ja po 8 miesiącach mam psychikę przeorana. Do tego pewnie mój organizm skupi się na walce z infekcja, a nie na rozmnażaniu.
    Nie chce też tu ciągle smecic. Miałam pozytywne nastawienie do sierpnia, A tu stan podgoraczkowy kilka dni. Jak tu wierzyć,że będzie dobrze..

Ja mam ten sam stan i staram się nie wyżywać na moim ale czasem mnie tak wkurza że nie wiem.
    Ostatnio go wyczułam że boi się że bedzie musiał zbadać nasienie i że okaże się że jego armia jest niesprawna

Jak małpa przyjdzie to pewnie wróci wszystko do normy ale moje pozytywne nastawienie znika z miesiąca na miesiąc
    Poza tym plan na,wrzesień to przede wszystkim wizyta u gina i chyba zrezygnuje na,razie z mierzenia temperatury będę się opierać wyłącznie na monitorku chyba za bardzo się spinam przez ten termometr i chwilowo go odpuszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 19:07

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to może być dobre wyjście. Nawet nie dla pozytywnego rezultatu,ale dla głowy.
    Faceci się boją, nie wiem w sumie dlaczego.
    Ja idę do gina w czwartek. Powinnam być tuż przed owulacja. Jestem bardzo ciekawa i się stresuje.
    A jak w sierpniu faktycznie się nie uda, to się poddaje. Za bardzo to wpływa na moje życie.

• belldandy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 20:47

Karenira, Mama8latka, Omon, EveB lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 22 dc. Z bólem cyckow, okresowym bolem brzucha, żoltym sluzem.. takze tego chyba dupa tak zwana.
    Niby biore ten duphaston ale chyba sama nie wierze w jego działanie.

Synek chory, problem bo nie ma kto z nim zostac. W pracy mi sie sypie..
    Tragedia.

Jutro mam wizyte u endo:(

• unify Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja powoli zaczynam sie stresowac..3 miesiac staran, dzis 11dc..zaczynamy dni plodne. Wczoraj w nocy kulo mnie pod lewym zebrem. Myslalam ze to trzustka lub zoladek promieniuje ale czytalam ze to moze byc bol owulacyjny? Miala ktoras w tym miejscu?

atdc2n0a92hantdh.png
  • Czama_91 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 nie uczestniczyłam jeszcze w tym wątku nigdy, ale czuję że potrzebne mi wsparcie. Testować będę 16 w niedzielę, więc zaliczam się do sierpniowych 😉 to mój drugi cykl na letrozolu, dwa piękne pecherzyki na USG, po jednym z każdego jajnika. Nie wiem czy wytrzymam do niedzieli. Zawsze testuje za wcześnie a potem płacz bo jedna kreska. Kusi mnie ogromnie żeby iść w piątek na betę, ale głos rozsądku każe czekać do przyszłego tygodnia. Mętlik w głowie!! 🙄🥴🙃

• unify Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczekaj, po co sie niepotrzebnie stresowac. Mozesz byc w ciazy ale moze byc za wczesnie na bete i szkoda Twoich nerwow 🙂

atdc2n0a92hantdh.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dzieki ze pamiętasz ;)

Wszystko super.
    Mam kartę ciąży ❤️

Brak objawów to tez objaw ☺️ A tak się martwiłam bo po terminie okresu minęły moje brudzenia i bóle okresowe...

Pęcherzyk 0,87 cm co odpowiada 5+5 tc
    Pęcherzyk zoltkowy YS 0,15 cm

A jestem 4+4 tc

Wszystko większe niż z synem na tym etapie ;) ( Wtedy miałam pęcherzyk 0,50 cm i YS 0,09 cm ) , także jest dobrze! Jak jest pęcherzyk zoltkowy to będzie tez zarodek- nie jest to puste jajo ;)

Mąż szczęśliwy ! Jeden dzień tylko szoku miał ;) ale wten dzień miał ciężką terapie i to tez miało wpływ na jego nastrój

No i pięknie!!! ❤❤ widzisz A taki czarny scenariusz mialas.... ten do góry tam wiedział co robi w Waszym przypadku 🙂 to już teraz oficjalnie gratulacje i spokojnej ciazy 🙂

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wizyta ok, to teraz czekamy na serduszko :) ja dziś cały dzień myślę czy to są zwidy czy cień cienia, przez to że parę z was też widziało to mam nadzieję, bo tak byłam pewna że to miejsce na kreskę- w pracy dziś cały czas myślałam o tym, boję się że pewnie bez sensu sobie robię nadzieję A jutro zamiast 2 kresek to okres yhh będzie.. Jaki to człowiek głupi że tak szybko testuje haha .patrzę co chwilę po cichu na zdjęcie testu, mezowi nie mówię bo po co i on ma się nakręcac

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ