Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Miśka 91 Autorytet
    Postów: 342 166

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja długo starałam się bez diety. W marcu zastosowałam dietę, bo stwierdziłam, że ani w ciążę nie zaszlam ani nie jestem szczupła i byl biochem, wiec może jednak powinnam byc na tej diecie...
    Jaką stosowalas dietę?

    Syn 8lat
    Ja lat 29
    Termin planowanej @ 30.10
    Cykl 27-29
    Cykl starań- już tego nie liczę 🙄
    Morfologia plemników 2%
    Moje hormony niby ok.

    42cab343c2cc78fdebd3230e776ac784.png
  • Miśka 91 Autorytet
    Postów: 342 166

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol.ag wrote:
    Ehh dostalam plamien typowo poprzedzających @..A taka bylam pewna w tym cyklu.
    Postanowiliśmy przesunąć wizyte na poczatek października i dac sobie cykl dodatkowy jeszcze z ziołami sroki. Zaczne pic po slubie a slub mamy za poltora tygodnia 🙈
    Oooo to gratulacje ślubu. Wszystkiego najlepszego 😉 A plamienia jeszcze nic nie przesadzają 😉

    Syn 8lat
    Ja lat 29
    Termin planowanej @ 30.10
    Cykl 27-29
    Cykl starań- już tego nie liczę 🙄
    Morfologia plemników 2%
    Moje hormony niby ok.

    42cab343c2cc78fdebd3230e776ac784.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol.ag dokładnie, plamienia niczego nie przesądzają, nawet ostatnio Niecierpliwa się o tym przekonała <3

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wybredny, moj zje wszystko byle bylo bezglutenowe, ogolnie ma fiola na punkcie zdrowego jedzenia I sumplementacji hehe
    Moj zje wzzystko byle bylo dietetyczne :P

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Jaką stosowalas dietę?
    Nie jadlam slodyczy i ogólnie zdrowo i niskokalorycznie się odzywialam. Nie żadną konkretną

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 13:32

    Miśka 91 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:31

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Ol.ag Znajoma
    Postów: 23 16

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie ale juz sie malpisko rozkręca. Co do diety - moj tez ma bardzo duza nadwage a wyniki mimo ze nic nie zrzucił sie poprawiły. Warzywa go parzą ale przemycam... jak z dziecmi🙈

    26 lat
    Amh-1,39
    Morfologia nasienia
    2018-2%
    2019-4%
    2,5 roku staran
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wybredny, moj zje wszystko byle bylo bezglutenowe, ogolnie ma fiola na punkcie zdrowego jedzenia I sumplementacji hehe
    Oj chciałabym tak ;) ale u nas to jaka taka bardziej jestem, chociaż niezdrowe też lubię zjeść raz na jakiś czas ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    @Lena986 czy przepiszesz mnie na 17.08 ? Tamta data nie wyszła bo miałam krótki bezowulacyjny.
    O, to testujemy razem 😊 Ile jesteś dpo?

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • KalaW Autorytet
    Postów: 565 134

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy do niedawna problem razem, bo on nie potrafi mi odmawiać i wystarczyło moje "idziemy po chipsy?" i już na wieczór czekała ogromna paka chipsów, winko i serial. Poza tym jemy spoko.

    Teraz po mojej terapii na depresję, potrafię się powstrzymać i sobie jako dietę postanowiłam kompletne 0 chipsów i alkoholu w tygodniu. Słodkiego nie lubię, fast foody zjadam rzadko.

    Może pomoże :)

    Żel mąż zamówił przez neta. Jeśli nie zdąży dojść w tym cyklu będzie na nastepny (oby nie był potrzebny)

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem was nadrobię.. Byłam na zakupach większych, a widzę że dużo pisalyscie... Mnie pobolewa jajnik... 3 dpo więc pewnie nic tam się nie kroi... Bo pobolewa tak okresowo.. Niby jeszcze tyle czasu do terminu @, ale czasami mnie tak pobolewa.. Rosmana ominęłam więc nie nakupowałam testów na razie 😊 bliżej testowania kupię 😊😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff nadrobiłam wreszcie
    Propo diety - wczoraj piwkujemy sobie z bratowa a ona: gdybyś nie piła alkoholu to powiedziałabym że jesteś w ciąży Taki mam wydęty brzuszek 😂😝 W sumie to od czasu owulacji mam takie brzuszysko Ogólnie to 62kg/175cm

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol.ag wrote:
    Kochane jestescie ale juz sie malpisko rozkręca. Co do diety - moj tez ma bardzo duza nadwage a wyniki mimo ze nic nie zrzucił sie poprawiły. Warzywa go parzą ale przemycam... jak z dziecmi🙈
    Eh szkoda ;( ja mojemu też się cis tam staram się oporny taki, do tego różnie jego jelita na to reagują, ale nie dziwię się skoro cały czas przyjmują ser żółty a tu nagle warzywo, no nic dziwnego, że jelita szaleją 😂

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1436 1537

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu ze względu na plamienia. ;( jak na tę chwilę z dzieckiem wszystko dobrze...

    Ania:)) lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem wpisana na testowanie chyba na 18.... w tym cyklu postanowiliśmy jednak zawiesić działania do odwołania, ale w niedzielę 16 dc spontanicznie było serduszko bez zabezpieczenia. Może znajdę radę u osób bardziej doświadczonych, czy możliwa jest ciąża w tym dc jeśli cały cykl trwa 25 dni ? Wydaje mi się że trochę już za późno...

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • KalaW Autorytet
    Postów: 565 134

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jestem w szpitalu ze względu na plamienia. ;( jak na tę chwilę z dzieckiem wszystko dobrze...

    Trzymaj się tam :* Oby wszystko było OK.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jestem w szpitalu ze względu na plamienia. ;( jak na tę chwilę z dzieckiem wszystko dobrze...
    Trzymaj się ciepło;* trzymany kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze!

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem wpisana na testowanie chyba na 18.... w tym cyklu postanowiliśmy jednak zawiesić działania do odwołania, ale w niedzielę 16 dc spontanicznie było serduszko bez zabezpieczenia. Może znajdę radę u osób bardziej doświadczonych, czy możliwa jest ciąża w tym dc jeśli cały cykl trwa 25 dni ? Wydaje mi się że trochę już za późno...
    To zależy kiedy miałaś owulację, ja np cykle ostatnio miałam co 26-27 dni i owulacja była wcześniej, a w tym cyklu pojawił się test pozytywny 15 dnia cyklu więc między 15-16 dniem tym razem. Wszystko jest możliwe, skoro odpusciliscie to nadal tak to traktuj, a może będzie mała niespodzianka ;) powodzenia ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle trzymaj się słońce :* wiadomo, jak długo będziesz w szpitalu?

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jestem w szpitalu ze względu na plamienia. ;( jak na tę chwilę z dzieckiem wszystko dobrze...
    Kochana trzymaj się 😘 Na pewno wszystko będzie dobrze i skończy się tylko na strachu ❤️ Maluszek jest silny 😘 Nic oprócz plamień Ci nie dolega?

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego