Silny ból podbrzusza po stosunku
-
Witam,
dzisiaj kochaliśmy się z partnerem od tyłu (jednak nie analnie), w trakcie stosunku odczuwałam niewielki ból, który pojawia się czasem u mnie w tej pozycji, jednak po stosunku dopadł mnie silny ból podbrzusza - kłujący, piekący, promieniujący na dół do odbytu i chwilami na górę do żeber. Zrobiło mi się przy tym trochę niedobrze i strasznie zimno, nawet pod kocem nie mogłam się rozgrzać.
Czy któraś z Was miała podobnie i wie, z czego może to wynikać?
Z partnerem bezskutecznie staramy się o dziecko od 5 miesięcy, boję się, że ten ból może świadczyć o jakichś nieprawidłowościach, nie tylko zdrowotnych, ale też takich, które uniemożliwiają zajście w ciążę. Wyniki hormonów płciowych, tarczycowych, glukozy, etc. z krwi mam dobre, badanie nasienia u partnera też prawidłowe.
Dodam, że mam tyłozgięcie macicy, podejrzewam u siebie też zespół jelita drażliwego (IBS), czekam na gastroskopię. Obecnie jestem po miesiączce, aktualnie właśnie powinnam przechodzić lub spodziewać się owulacji.
Czy któraś z Was jest w stanie coś podpowiedzieć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 17:42
-
Jeśli masz problemy z ukladem pokarmowym to coś tam mogło np zostać naruszone i z tego powodu taki ból, żeby potwierdzic lub wykluczyc zespol jelita drażliwego lepiej będzie zrobic kolanoskopie gdyż gastroskopia nie da takiego obrazu co moze sie dziać w jelitach
galadriela lubi tę wiadomość
-
galadriela wrote:Witam,
dzisiaj kochaliśmy się z partnerem od tyłu (jednak nie analnie), w trakcie stosunku odczuwałam niewielki ból, który pojawia się czasem u mnie w tej pozycji, jednak po stosunku dopadł mnie silny ból podbrzusza - kłujący, piekący, promieniujący na dół do odbytu i chwilami na górę do żeber. Zrobiło mi się przy tym trochę niedobrze i strasznie zimno, nawet pod kocem nie mogłam się rozgrzać.
Czy któraś z Was miała podobnie i wie, z czego może to wynikać?
Z partnerem bezskutecznie staramy się o dziecko od 5 miesięcy, boję się, że ten ból może świadczyć o jakichś nieprawidłowościach, nie tylko zdrowotnych, ale też takich, które uniemożliwiają zajście w ciążę. Wyniki hormonów płciowych, tarczycowych, glukozy, etc. z krwi mam dobre, badanie nasienia u partnera też prawidłowe.
Dodam, że mam tyłozgięcie macicy, podejrzewam u siebie też zespół jelita drażliwego (IBS), czekam na gastroskopię. Obecnie jestem po miesiączce, aktualnie właśnie powinnam przechodzić lub spodziewać się owulacji.
Czy któraś z Was jest w stanie coś podpowiedzieć?
Zanim doczytałam o podejrzeniu IBS miałam pisać "sprawdź jelita".
Wszelkie pozycję, które powodują głęboką penetrację mogą podrażniać jelita.
U mnie pozycja "od tylu" zawsze wiąże się z okropnym bólem w trakcie i po stosunku. Choruje na przewlekle zapalenie jelita grubego.
I tak jak napisała poprzedniczka - tylko kolonoskopia. Gastroskopia bada górny odcinek układu pokarmowegogaladriela lubi tę wiadomość
-