Forum Starając się - ogólne Sińce bez powodu
Odpowiedz

Sińce bez powodu

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 4105 5980

    Wysłany: 11 sierpnia 2020, 00:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Temat może nie do końca na temat, ale już nie wiem, co mam robić. Od około miesiąca mam całe posiniaczone nogi, głównie uda. Sińce są wielkości dłoni. Wygląda to tak, że idę się kąpać i podczas mycia czuję, że mnie boli w danym miejscu, a nasteonego dnia budzę się z tymi sińcami. Jakiś czas temu (chyba rok) miałam podobną sytuację, ale ponieważ zanim się wybrałam do lekarza, sińce zniknęły to nie miałam mu co pokazać. Ale teraz to już jakąś masakra, jeden ledeo zniknie, a ja mam dwa kolejne. Gorąco totalne, a ja w spodniach. Do lekarza dostać się nie mogę, bo koronawirus. Jedyne, co mam to podstawą morfologię - w normie i badania krzepnięcia też okej.

    Czy któraś z was tak miała?

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5 -> stop!
    Neoparin 0,4.
    Luteina 200*2.
    Macmiror 500.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    6+5 -> mamy ❤️
    12+5 - > 6,23cm, FHR 168
    18+5 - > 238g, FHR 148
    19+5 - > 275g zdrowej Zuzi ❤️
    22+4 - > 471g szczęścia 🥰
    24+6 - > 638g córeczki ♥️
    26+6 - > 843g małej istotki 💕

    05.11 - 15.11 - > szpital - niewydolność szyjki macicy 😔 założono pessar.

    06.12 - obserwacja: stan przedrzucawkowy - wykluczony 🍀

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • niutek87 Autorytet
    Postów: 442 1015

    Wysłany: 11 sierpnia 2020, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj też może żelazo i ferrytynę,bo jak tej drugiej jest mało mogą robić się siniaki. Jeśli Twój nick pochodzi od wykonywanego przez Ciebie zawodu, to może być od długiego siedzenia w jednej pozycji.

    Księgowa lubi tę wiadomość

    1usa3e5e3qvfg5wo.png
    2nn343r8pn0it7h3.png
    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Iza-K Autorytet
    Postów: 410 133

    Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej dziewczyny! Temat może nie do końca na temat, ale już nie wiem, co mam robić. Od około miesiąca mam całe posiniaczone nogi, głównie uda. Sińce są wielkości dłoni. Wygląda to tak, że idę się kąpać i podczas mycia czuję, że mnie boli w danym miejscu, a nasteonego dnia budzę się z tymi sińcami. Jakiś czas temu (chyba rok) miałam podobną sytuację, ale ponieważ zanim się wybrałam do lekarza, sińce zniknęły to nie miałam mu co pokazać. Ale teraz to już jakąś masakra, jeden ledeo zniknie, a ja mam dwa kolejne. Gorąco totalne, a ja w spodniach. Do lekarza dostać się nie mogę, bo koronawirus. Jedyne, co mam to podstawą morfologię - w normie i badania krzepnięcia też okej.

    Czy któraś z was tak miała?
    Ja mam ostatnio to samo, tyle że mnie najpierw swędzi, drapię się, a potem patrzę, a tam wielkie słońce.

    Księgowa lubi tę wiadomość

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 4105 5980

    Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza-K wrote:
    Ja mam ostatnio to samo, tyle że mnie najpierw swędzi, drapię się, a potem patrzę, a tam wielkie słońce.

    O to to! Ja raz mam ze swedzeniem, a raz nie. A robilas jakies badania? Bylas z tym u lekarza? Moze Twoj cos powiedział madrego.

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5 -> stop!
    Neoparin 0,4.
    Luteina 200*2.
    Macmiror 500.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    6+5 -> mamy ❤️
    12+5 - > 6,23cm, FHR 168
    18+5 - > 238g, FHR 148
    19+5 - > 275g zdrowej Zuzi ❤️
    22+4 - > 471g szczęścia 🥰
    24+6 - > 638g córeczki ♥️
    26+6 - > 843g małej istotki 💕

    05.11 - 15.11 - > szpital - niewydolność szyjki macicy 😔 założono pessar.

    06.12 - obserwacja: stan przedrzucawkowy - wykluczony 🍀

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ