Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skierowanie od lekarza
Odpowiedz

Skierowanie od lekarza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie, leczę się na niepłodność w Warszawskim UCZiN. Ale pani, która rejestruje zapisując mnie na kolejną wizytę, powiedziala żebym załatwiła sobie skierowanie od lekarza rodzinnego skierowanie do poradni leczenia niepłodności. Abym po prostu miala wizytę za darmo. Dziś byłam u takiego lekarza w swojej placówce (nie jestem z Warszawy), a ta mi powiedziała że nie wypisze mi takiego skierowania 😐 że jest ginekolog na miejscu i do niego mam się udać. Skomentowałam, że niestety u zwykłego ginekologa nic nie zrobię, że leczę się w takiej klinice.
    I powiedzcie czy to recepcjonistka się pomyliła i powinnam udać się do innego lekarza po takie skierowanie czy trafiłam na takiego rodzinnego po prostu?

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dziwna sprawa. Może rodzinnemu chodziło o to, że masz iść do ginekologa po takie skierowanie. Ja po prostu poszłam do poradni leczenia niepłodności działającej przy szpitalu bez żadnego skierowania. Jedyna różnica jest taka, że zapisałam się z mężem do jakiegoś projektu.

• Asiekk Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Hmm dziwna sprawa. Może rodzinnemu chodziło o to, że masz iść do ginekologa po takie skierowanie. Ja po prostu poszłam do poradni leczenia niepłodności działającej przy szpitalu bez żadnego skierowania. Jedyna różnica jest taka, że zapisałam się z mężem do jakiegoś projektu.

Chyba wiem o jakim projekcie mówisz, my też w nim byliśmy. Ale tam gdzie jeździmy, już zakończyli ten program i dlatego muszę płacić za wizyty u ginekologa.

• dracaena Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że faktycznie powinnaś mieć skierowanie od ginekologa, a nie rodzinnego.
    Rodzinny chyba nie ma kompetencji do stwierdzania problemów z niepłodnością, tak na chłopski rozum. Może zdarzają się jacyś bardzo pro-pacjent, ale na NFZ raczej spotykam się z zachowawczością.
    U mnie np. rodzinny kiedyś pokierował moją mamę, że powinnam mieć wizytę u endo-gin, ale dopiero endo-gin wypisywała mi skierowanie do szpitala na oddział endokrynologii ginekologicznej, rodzinna nie mogła.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ