Skoki progesteronu po owulacji
-
Cześć dziewczyny,
Jestem nowa na forum.
Zaczęliśmy z mężem starać się o ciążę. Od owulacji potwierdzonej testami bolą mnie strasznie piersi. Zazwyczaj zaczynają bolec dopiero kilka dni przed miesiączką. Teperatura 36.9, ale bie mierzona regularnie. Zrobilam badanie progesteronu w 6 dpo i wynik 15.6 ng/l a 9 dpo 7.8
Skąd taki nagły spadek ? Piersi bolą nadal.
Jutro chcę powtórzyć badanie I dodatkowo zrobic betę. Tylko czy ma to sens ?👧36 🧔34
2017 poronienie 5tc
Niedoczynność tarczycy
ZZSK -
Kotoslaw88 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem nowa na forum.
Zaczęliśmy z mężem starać się o ciążę. Od owulacji potwierdzonej testami bolą mnie strasznie piersi. Zazwyczaj zaczynają bolec dopiero kilka dni przed miesiączką. Teperatura 36.9, ale bie mierzona regularnie. Zrobilam badanie progesteronu w 6 dpo i wynik 15.6 ng/l a 9 dpo 7.8
Jutro chcę powtórzyć badanie I dodatkowo zrobic betę. Tylko czy ma to sens ?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
Kotoslaw88 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem nowa na forum.
Jutro chcę powtórzyć badanie I dodatkowo zrobic betę. Tylko czy ma to sens ?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Ile teraz dpo jesteś? Spadek jest dość szybki, możesz potrzebować dodatkowego wsparcia progesteronem z zewnątrz.
Wiem, że to brzmi irracjonalnie, ale miałam ogromne przeczucie że się udało. Jak nigdy. Piersi bola mnie od samej owulacji, co nie zdarzało się wcześniej, temperatura cały czas w okolicy 37stopni i dużo śluzu mlecznego. Cały czas czuje wilgoc. I po kilku dłuższych cyklach(32dni), od zeszłego cyklu wróciłam na swoje 28dni.
Ale może to już shizy staraczki👧36 🧔34
2017 poronienie 5tc
Niedoczynność tarczycy
ZZSK -
Kotoslaw88 wrote:Dziś jest 9dpo. Właśnie to mnie martwi, że taki szybki spadek. Zastanawiam się czy jest sens powtórzyć jutro badanie..
Wiem, że to brzmi irracjonalnie, ale miałam ogromne przeczucie że się udało. Jak nigdy. Piersi bola mnie od samej owulacji, co nie zdarzało się wcześniej, temperatura cały czas w okolicy 37stopni i dużo śluzu mlecznego. Cały czas czuje wilgoc. I po kilku dłuższych cyklach(32dni), od zeszłego cyklu wróciłam na swoje 28dni.
Ale może to już shizy staraczki
Jeśli nastąpi późniejsza implantacja zarodka to ten progesteron może się dźwignąć sam. Widziałam wielokrotnie jak przy becie rzędu 10 progesteron był np 3-4 i rósł wraz ze wzrostami bety aż osiągnął wystarczający poziom.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Możesz powtórzyć żeby mieć pełny obraz tego,niao szybko spada co progesteron na końcu cyklu. Lekarz na tej podstawie może przepisać ci cos. Miewasz plamienia kilka dni przed miesiączką? Bety bym nie badała aż nie wyjdzie ci test z moczu. Szkoda pieniędzy.
Jeśli nastąpi późniejsza implantacja zarodka to ten progesteron może się dźwignąć sam. Widziałam wielokrotnie jak przy becie rzędu 10 progesteron był np 3-4 i rósł wraz ze wzrostami bety aż osiągnął wystarczający poziom.
umówię się do lekarza żeby zabezpieczyć sie na przyszłe cykle. Pokaże mu ten wynik, może coś przepisze. A jutro zrobie kontrolne, dla pewnosci.👧36 🧔34
2017 poronienie 5tc
Niedoczynność tarczycy
ZZSK -