Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Śluz płodny a wydzielina przed stosunkiem
Odpowiedz

Śluz płodny a wydzielina przed stosunkiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak się ostatnio zastanawiam. Bo nie można badać śluzu zaraz przed stosunkiem, bo jak się jest podnieconym to pojawia się w pochwie wydzielina przypominająca śluz płodny. Więc nie może być wyznacznikiem owulacji- okej. Ale czy ta wydzielina pomaga plemnikom? Czy takie nawilżenie wystarcza, bo mnie się ona zawsze pojawia przed stosunkiem, a ze śluzem płodnym mam kłopoty. Czy podobne właściwości ma właśnie conceive?...Tak myślę, że chyba jednak to wymrażanie nadżerki nie uszkodziło mi gruczołów śluzowych, no bo by tej wydzieliny też nie było prawda?..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wydzielina to zupełnie co innego, niż śluz szyjkowy ;) Przede wszystkim nie wytwarza jej szyjka macicy, tylko gruczoły znajdujące się przy ujściu pochwy - czyli w zupełnie innym miejscu.

Poza tym obie wydzieliny się od siebie różnią. Ta z podniecenia szybciej wysycha. Potrafi się rozciągać, ale dużo szybciej się rwie od takiego śluzu szyjkowego. No i owa wydzielina rozpuszcza się w wodzie, a śluz tak niechętnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 21:58

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niepotrzebnie się cieszyłam. No cóż może teraz wiesiołek zadziała i będzie śluz szyjkowy...

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ