Sposoby na dolegliwości ciążowe
-
Witam,
Nie wiem czy ktos juz załozył taki temat, a nie chce mi sie przeszukiwac całego forum, więc zakładm ten temat.
Moze któras z was ma jakies sprawdzone sposoby na "walke" z dolegliwosciami które fundują nam nasze małe maletwa. To jes moja druga ciaza i tak samo jakl w pierwszej zmagam sie z tymi samymi dolegliosciami. Od rana do samego wieczora zameczaja mnie potworne mdłosci połaczone z zawrotami głowy oraz potworny wstręt do wszystkich zapachów o bólu piersi juz nie wspone, 24h chodze w specjalnym sportowym biustonoszu sciągam tylko do kapieli .
Podzielcie się swoimi sposobami, moze wzajemnie sobie pomozemy:)06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
migdały na mdlości, szklanka mleka.
-
no widzisz, a moja mam jak była w ciąży to z kolei nie potrafiła czuć imbiru, a ja jej napiekłam ciasteczek imbirowych chyba ze 100 :p
-
nick nieaktualny
-
kamicia0101 wrote:2 kreski, mozesz mi powiedzieć w któeym tyg zaczęły Ci się mdłosci? i w ktorym dniu cyklu mialas pozytywny test?
Mdłości zaczeły mi sie w zaraz na poczatku 6 tygodnia i trwaja cały czas. Test zrobiłam w 35 dc, ale tylko po to aby wykluczyc ciąze, ponieaż mój lekarz na ostatniej wizycia stwierdził u mnie torbiel wypełniona krwia i prawdopodobienstwo zajscia w ciąze było praktycznie zadne:) Nie robiłam testów z krwi . Tak więc niespodzianka była olbrzymia:)
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
2 kreski wrote:Witam,
Nie wiem czy ktos juz załozył taki temat, a nie chce mi sie przeszukiwac całego forum, więc zakładm ten temat.
Moze któras z was ma jakies sprawdzone sposoby na "walke" z dolegliwosciami które fundują nam nasze małe maletwa. To jes moja druga ciaza i tak samo jakl w pierwszej zmagam sie z tymi samymi dolegliosciami. Od rana do samego wieczora zameczaja mnie potworne mdłosci połaczone z zawrotami głowy oraz potworny wstręt do wszystkich zapachów o bólu piersi juz nie wspone, 24h chodze w specjalnym sportowym biustonoszu sciągam tylko do kapieli .
Podzielcie się swoimi sposobami, moze wzajemnie sobie pomozemy:)
2 kreski zerknij do wątku 'W ciąży', na pewno znajdziesz mnóstwo informacji. Tu jest wątek starając się ogólnie, więc głównie kręcimy się wokół tematów przed 'dwukreskowych'vanessa, ulek lubią tę wiadomość
-
nezumi wrote:no widzisz, a moja mam jak była w ciąży to z kolei nie potrafiła czuć imbiru, a ja jej napiekłam ciasteczek imbirowych chyba ze 100 :p
Nie potrafiłaś? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Ja nie mogę znieść tego zapachu, a słyszałam, że herbata z imbirem jest jednym z najlepszych sposobów na mdłości. Musiałam więc szukać innego sposobu, tu jest kilka propozycji: http://wdobrychstosunkach.pl/zapobieganie-porannym-mdlosciom-w-ciazy.html Najskuteczniejszą było zjedzenie czegoś lekkiego przed wstaniem z łóżka czułam się znaaacznie lepiej! -