X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sposoby na dolegliwości ciążowe
Odpowiedz

Sposoby na dolegliwości ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Nie wiem czy ktos juz załozył taki temat, a nie chce mi sie przeszukiwac całego forum, więc zakładm ten temat.
    Moze któras z was ma jakies sprawdzone sposoby na "walke" z dolegliwosciami :) które fundują nam nasze małe maletwa. To jes moja druga ciaza i tak samo jakl w pierwszej zmagam sie z tymi samymi dolegliosciami. Od rana do samego wieczora zameczaja mnie potworne mdłosci połaczone z zawrotami głowy oraz potworny wstręt do wszystkich zapachów :) o bólu piersi juz nie wspone, 24h chodze w specjalnym sportowym biustonoszu sciągam tylko do kapieli :) .
    Podzielcie się swoimi sposobami, moze wzajemnie sobie pomozemy:)

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka jadła marynowany imbir na mdłości a jak juz były takie mega to gin przepisał czopki. imbir nosiła przy sobie w małych słoiczkach bo czopki były na noc. Gratuluje i spokojnej ciąży życzę bez dolegliwości

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migdały na mdlości, szklanka mleka.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mleko potęguje mdłości.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz, a moja mam jak była w ciąży to z kolei nie potrafiła czuć imbiru, a ja jej napiekłam ciasteczek imbirowych chyba ze 100 :p

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski, mozesz mi powiedzieć w któeym tyg zaczęły Ci się mdłosci? i w ktorym dniu cyklu mialas pozytywny test?

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia0101 wrote:
    2 kreski, mozesz mi powiedzieć w któeym tyg zaczęły Ci się mdłosci? i w ktorym dniu cyklu mialas pozytywny test?

Mdłości zaczeły mi sie w zaraz na poczatku 6 tygodnia i trwaja cały czas. Test zrobiłam w 35 dc, ale tylko po to aby wykluczyc ciąze, ponieaż mój lekarz na ostatniej wizycia stwierdził u mnie torbiel wypełniona krwia i prawdopodobienstwo zajscia w ciąze było praktycznie zadne:) Nie robiłam testów z krwi :). Tak więc niespodzianka była olbrzymia:)

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• celia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Witam,
    Nie wiem czy ktos juz załozył taki temat, a nie chce mi sie przeszukiwac całego forum, więc zakładm ten temat.
    Moze któras z was ma jakies sprawdzone sposoby na "walke" z dolegliwosciami :) które fundują nam nasze małe maletwa. To jes moja druga ciaza i tak samo jakl w pierwszej zmagam sie z tymi samymi dolegliosciami. Od rana do samego wieczora zameczaja mnie potworne mdłosci połaczone z zawrotami głowy oraz potworny wstręt do wszystkich zapachów :) o bólu piersi juz nie wspone, 24h chodze w specjalnym sportowym biustonoszu sciągam tylko do kapieli :) .
    Podzielcie się swoimi sposobami, moze wzajemnie sobie pomozemy:)

2 kreski zerknij do wątku 'W ciąży', na pewno znajdziesz mnóstwo informacji. Tu jest wątek starając się ogólnie, więc głównie kręcimy się wokół tematów przed 'dwukreskowych' ;D

vanessa, ulek lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • agaa8 Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    no widzisz, a moja mam jak była w ciąży to z kolei nie potrafiła czuć imbiru, a ja jej napiekłam ciasteczek imbirowych chyba ze 100 :p

Nie potrafiłaś? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Ja nie mogę znieść tego zapachu, a słyszałam, że herbata z imbirem jest jednym z najlepszych sposobów na mdłości. Musiałam więc szukać innego sposobu, tu jest kilka propozycji: http://wdobrychstosunkach.pl/zapobieganie-porannym-mdlosciom-w-ciazy.html Najskuteczniejszą było zjedzenie czegoś lekkiego przed wstaniem z łóżka :) czułam się znaaacznie lepiej!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ