STARACZKI👶🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina25 wrote:Mi lekarz kazał brac to i to. Myślę że warto skoro on jest ekspertem w leczeniu niepłodności.
U mnie lekarz stwierdził brak owulacji ale pocieszył mnie że bardzo łatwo się to leczy. Mój mąż zrobił badanie nasienia które wyszło rewelacyjnie więc stwierdził że nic nie będzie brał (męska duma przeważyła) 😂 -
Cześć. Jestem mamą 2,5 letniej córeczki ❤️ od pewnego czasu staramy się z mężem i niestety nie mogę zajść w ciążę. Zawsze cykle regularne jak w zegarku między 32 a 34 dni. Od 4 cykli coś się dzieje okresy raz co 40 dni, raz co 26 dni. TSH, ft3 i ft4 zbadane w normie, morfologia ok. W badaniu ginekologicznym nic nie widać, nie ma torbieli ani nic takiego a owulacji brak. Ostatnie 2 cykle na wizytach u gina powiedziała że owulacji raczej nie będzie. Nie wiem już sama co myśleć i robić. Dołuje mnie to niesamowicie nie mam pomysłu, ginekolog też nie co może być tego przyczyną
-
Marta1302 wrote:Cześć. Jestem mamą 2,5 letniej córeczki ❤️ od pewnego czasu staramy się z mężem i niestety nie mogę zajść w ciążę. Zawsze cykle regularne jak w zegarku między 32 a 34 dni. Od 4 cykli coś się dzieje okresy raz co 40 dni, raz co 26 dni. TSH, ft3 i ft4 zbadane w normie, morfologia ok. W badaniu ginekologicznym nic nie widać, nie ma torbieli ani nic takiego a owulacji brak. Ostatnie 2 cykle na wizytach u gina powiedziała że owulacji raczej nie będzie. Nie wiem już sama co myśleć i robić. Dołuje mnie to niesamowicie nie mam pomysłu, ginekolog też nie co może być tego przyczyną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 12:50
-
Just95 wrote:Gratki ! Ja swojego jeszcze nie badałam myślę, że jest ok,,,i czas trochę odpuścić...najważniejsze uczucie , a dziecko przyjdzie na świat z miłości. Ja zaszłam szybko w 1 ciążę, zaczęłam pracę, nie myślałam o ciąży,,,i pach w 1 msc pracy zaszłam w ciążę...niestety poronienie ,,,,Wierze, że nam wszystkim się uda Hymm,,mówisz brać to i to,,,tylko nie wiem czy nie będzie za dużo , jeśli będe brać też pregna start ...?
Może wejdź sobie w skład i zobacz dawki dzienne żeby nie przedobrzyć. -
Marta1302 wrote:Cześć. Jestem mamą 2,5 letniej córeczki ❤️ od pewnego czasu staramy się z mężem i niestety nie mogę zajść w ciążę. Zawsze cykle regularne jak w zegarku między 32 a 34 dni. Od 4 cykli coś się dzieje okresy raz co 40 dni, raz co 26 dni. TSH, ft3 i ft4 zbadane w normie, morfologia ok. W badaniu ginekologicznym nic nie widać, nie ma torbieli ani nic takiego a owulacji brak. Ostatnie 2 cykle na wizytach u gina powiedziała że owulacji raczej nie będzie. Nie wiem już sama co myśleć i robić. Dołuje mnie to niesamowicie nie mam pomysłu, ginekolog też nie co może być tego przyczyną
-
Malina25 wrote:Ja nie znając przyczyny nie powodzeń też dużo razy odpuszczałam starania ale nic to nie dało. Niestety bez leków się nie obejdzie dlatego warto się przebadać 😊
Może wejdź sobie w skład i zobacz dawki dzienne żeby nie przedobrzyć. -
Just95 wrote:Przyjmuje euthyrox N25, tsh juz spadło...progesteron w 19 dniu cyklu 18,4...biore pregna start i dha..będzie ok.Monitoring ok, w 12 dniu cyklu pęcherzyk 24 mm, w 17 dniu zrobiłam potwierdzenie ( poźno bo weekend majowy) lekarz widział ciałko żółte, endometrium 10,9, także mówił, że jest ok. Miesiączka za 10-11 dni,,,mam też wiarę, że może nie przyjdzie :*
Ja już umówiłam wizytę na czwartek:) zobaczymy czy wychodowalam w końcu coś 😔 -
Just95 wrote:Robiłam, wychodziły pozytywne, linia testowa ciemniejsza od kontrolnej. Robiłam w dzień monitoringu.
https://zapodaj.net/c79d70b37574a.jpg.html02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:Ja w tym cyklu zaczęłam robić pierwszy raz w życiu i nie wiem czy jest już pozytywny czy jeszcze mam czekać 🤷♀️
https://zapodaj.net/c79d70b37574a.jpg.html
na owulke hhehemaciejka lubi tę wiadomość
-
Marcelq wrote:Cześć, ja też poroniłam. Miesiąc temu w 7tc, było to poronienie samoistne zupełne. Prawdopodobnie był to pusty pęcherzyk ciążowy. Ginekolog zalecił odczekać min 2 cykle. Nie czekaliśmy, ale podejrzewam, że tym razem nam się nie udało. Teraz jest 25dc.
-
Just95 wrote:Powtórz jutro:)jest już blisko...będzie jescze ciemniejsza kreska testowa;)bynajmniej ja tak miewam. Ale testy też bywaj różne...nie sugeruj się moimi słowami. Trzeba już działać nie czekać
na owulke hhehe02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64