Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet
    Postów: 4089 2947

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja bym zaznaczyła na wykresie 31 jako pozytywny, reszta negatywna. jakbys udostepniła swój wykres, to mogłabym coś więcej powiedziec :)

    Właśnie tak zaznaczylam. Tylko nie wiem co z dzisiejszym? Też negatywny? A temp nie mierze ;)

    3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Milka88 Autorytet
    Postów: 2938 428

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki hormonów zrobione w fazie folikularnej:

    Cukry:
    Glukoza nadczczo - 102 mg/dl (65-99)
    Glukoza po 60 minutach - 125 mg/dl
    Glukoza po 120 minutach - 145 mg/dl

    Testosteron - 2,80 nmol/l (0,29-1,67)
    FSH - 5,0 mlU/ml (3,5-12,5)
    Estradiol - 227 pmol/l (46-607)
    Progesteron - 0,82 nmol/l (2,23-5,66)
    LH - 13,2 mlU/ml (2,4-12,6)
    Androstendion - 4,16 ng/ml (0,57-2,63)
    Insulina - 20,9 ulU/ml (2,0-25,0)

    Miałam przeczucia, że mój progesteron jest za nisko przez te ciągłe plamienia :) No cóż pozostaje mi poczekać na wyniki z dzisiejszego dnia i z wynikami umówić się na wizytę do gina. Z takimi wynikami to ja na owulację będę w nieskończoność czekać.

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka88 masz w nieciekawym stanie hormony...
    Stosunek LH do FSH wynosi u ciebie 2,64... masz podejrzenie PCOS?

  • asiaa1987 Ekspertka
    Postów: 231 58

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny serdecznie :)

    31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • Milka88 Autorytet
    Postów: 2938 428

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Milka88 masz w nieciekawym stanie hormony...
    Stosunek LH do FSH wynosi u ciebie 2,64... masz podejrzenie PCOS?

    Tak ja stwierdzone PCOS miałam już 10 lat temu, między czasie 8 lat temu udało mi się zajść w ciążę, a teraz niestety starania o drugą ciążę nie są już takie proste, ale co się dziwić z takimi wynikami :/

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
  • Pysiaaa21 Ekspertka
    Postów: 273 97

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzialam ze test mnie zrobil w balona i to wielkiego :( Juz wysiadam to nie na moje sily ponad 5 lat albo ogladac jedna kreske a jak juz sa 2 to falszywe :( Dzisiejsza beta wynosi 1.0 :( a naprawde juz uwierzylam ze sie udalo ale jak zwykle los sobie ze mnie zadrwil :( to juz za bardzo boli :( ... Mam dopiero 23 lata i juz nie mam sily na dalsza walke za dlugo to trwa :(

    5 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI blastusie 3BC i 3CB - cb :(
  • Milka88 Autorytet
    Postów: 2938 428

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie wolno ci się załamywać. A lekarz nie stwierdził żadnego torbiela na jajniku?? czasami torbiel może fałszować wynik testu, a zarazem utrudniać zajście w ciążę. Nie poddawaj się, jesteśmy z tobą. Ja staram się 2 lata bez lekarza plus 4 miesiące z pomocą lekarza. Nie załamuję się, walczę dalej. Zobaczysz jeszcze ciąża nas zaskoczy :)

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
  • Pysiaaa21 Ekspertka
    Postów: 273 97

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lekarzem leczylam sie 2 lata w Holandii mialam laparoskopie udroznienia jajowodu prawego i powiekszenie macicy rok temu. Mialam 5 inseminacji i 2 ICSI i nic :( .. moj maz mial slabe nasienie rok temu bo tylko 2 mln plemnikow ale ruchliwosc dobra. W grudniu 2015 mialam 2 ICSI ale sie nie udalo :( Teraz przez ostatnie 5 msc w ogole nie bylam u lekarza a torbiele juz kiedys mialam i zawsze podawano mi tabletki anty. .. Ale jak tu sie nie poddawac jak juz sil brak po tylu latach. Chcialabym wyrzucic te starania z psychiki zeby o tym nie myslec ... ale ja ciagle mam dlugie cykle 39 dniowe i to jeszcze bardziej mnie dobija bo zawsze za dlugo czekam na ta @ i to jest najgorsze ... niestety ale juz do konca zycia bede miala takie cykle nie mozna ich skrocic jedynie z anty ale po ich odstawieniu znowu wracalo do 39 dni ... Wszystkie badania mialam w normie ale chyba znowu musze sobie zrobic ... Ciezko mi bo moja matka zaszla 2 razy w ciaze w przeciagu ostatnich 3 lat i ma dwoch synow .. a ja dalej nic. Ehh te zycie jest podle .. :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:46

    5 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI blastusie 3BC i 3CB - cb :(
  • żabka04 Autorytet
    Postów: 16068 5998

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Milka88 masz w nieciekawym stanie hormony...
    Stosunek LH do FSH wynosi u ciebie 2,64... masz podejrzenie PCOS?

    U mnie stosunek wyszedł 0,48!
    I nie miałam stwierdzone pcos tylko insulinooprnosc :-)

    Milka a gdzie krzywa z insuliny?
    Tylko na czczo zrobiłaś??????

    atdcanli8h4z4x2q.png


    Październik 2011- urodziłam córeczkę <3
    Marzec 2015- poronienie, Hashimoto, niedoczynność
    Maj 2015- ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
    Październik 2015- poronienie;insulinooporność
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia :*

    żabka04 lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to życie nie sprawiedliwe ;( Te co chcą mieć dziecko starają się a nie mogą albo zajść albo donosić ciąży ,, a te co nie chcą pija ,palą nie dbają o siebie rodzą zdrowe dzieci i nawet jak pokazują w telewizji potrafią je wyrzucić do śmietnika ,, los jest okrutny ;( ;(

    ŻYCZĘ WAM DZIEWCZYNY ŻEBY W KOŃCU SIĘ WAM UDAŁO ;;)

    Pysiaaa21 lubi tę wiadomość

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Modrzewiowa Autorytet
    Postów: 340 197

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Jakie to życie nie sprawiedliwe ;( Te co chcą mieć dziecko starają się a nie mogą albo zajść albo donosić ciąży ,, a te co nie chcą pija ,palą nie dbają o siebie rodzą zdrowe dzieci i nawet jak pokazują w telewizji potrafią je wyrzucić do śmietnika ,, los jest okrutny ;( ;(

    ŻYCZĘ WAM DZIEWCZYNY ŻEBY W KOŃCU SIĘ WAM UDAŁO ;;)


    Czanulka, ale nic nie poradzisz.
    Ja w ubiegłym roku miałam w pracy świeżo upieczoną mamusię z peselem 01... i urodziła zdrowego chłopczyka

    Chyba musimy przestawić swoje zwoje mózgowe w stronę "bardziej różowych, pozytywnych" klimatów...wiem, że to trudne, ja sama częściej nie potrafię niż potrafię

    dev358pr___.png

    Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

    cbpregz2jivxh5d2.png

    Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Fipsik Autorytet
    Postów: 3078 3207

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia a robiłaś zdjęcie tego testu od razu po nasikaniu? czy czekałaś? moje też po jakimś czasie robią się pozytywne. wynik jest wiarygodny do max 5 minut, najlepiej 3.

    c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet
    Postów: 3078 3207

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może warto odpuścić sobie tą presję? psychika też wiele potrafi zrobić. Tak często jest, że ludzie decydują się na adopcję, kochają się bez zabezpieczeń i nagle pyk - zajęci nowym dzieckiem zachodzą w ciążę. Kortyzol wiele może zrobić. Masz 23 lata, ja w Twoim wieku dopiero poznałam mojego obecnego męża. Może warto sobie dać kilka miesięcy (nie mówię, że lat) i odpocząć? Ja nie mam za dużo czasu już :P

    c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Pysiaaa21 Ekspertka
    Postów: 273 97

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik tak ta kreska wyszla po paru sekundach .. Ja z moim jestem juz 9 lat od 14 roku zycia i 4 lata po slubie :)... I tak praktycznie mozna powiedziec ze teraz przez te 5 msc jest przerwa bo tylko mozemy sie kochac jeden dzien w miesiacu bo go cale miesiace nie ma .. Ja chce odpuscic ale moja psychika gleboko wie ze pragne dzidziusia .. W sobote lece do Holandii do braci jeden ma 2 latka i 7 msc drugi brat ma rok i 3 msc wiec jak pobede z nimi bedzie mi lepiej :)

    5 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI blastusie 3BC i 3CB - cb :(
  • Fipsik Autorytet
    Postów: 3078 3207

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeden dzien w miesiacu to sie nie dziwie ze nie zachodzisz. znaczy sa takie pare co 3 minuty, pyk i w ciazy, ale to rzadkosc. zwykle te co nie chca :P

    jak test wyszedl pozytywnie i inne tez, a beta niska to napewno jest cos nie tak. leki moga zaburzac, hormony, lepiej to sprawdzic. jak zaszlam w ciaze to szczalam na wszystkie testy jakie mialam w domu , codziennie, zeby sprawdzac czy kreska ciemnieje :P

    c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Cherry_Blossom Autorytet
    Postów: 4089 2947

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zalamujcie się :* widocznie tak wszystko jest zapisane, tak ma być...

    3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Milka88 Autorytet
    Postów: 2938 428

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 01:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaa - nie załamuj się. A może powinnaś odpocząć gdzieś na urlopie, aby psychicznie się zrelaksować. Może to blokada psychiczna?? A może kochacie się w złym dniu, byś musiała owulację potwierdzić na USG i wtedy próbować. A jeśli masz torbiele to testy ciążowe niestety mogą wychodzić z drugim bladziochem :/

    Żabka - krzywej insuliny mi nie zrobili, bo moja przychodnia tego badania nie robi :( zobaczę co powie gin na te wyniki i najwyżej zrobię w innej miejscowości.

    Fipsik - Moja znajoma tak miała, kilka lat nie zachodziła w ciążę nic nie pomagało, jak zaadoptowali córeczkę, okazało się że jest w ciąży :)

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
  • Fipsik Autorytet
    Postów: 3078 3207

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo psychika najprawdę dużo robi!

    c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Milka88 Autorytet
    Postów: 2938 428

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas sobie tłumaczę i mówię innym, że psychika potrafi nieźle namieszać w organizmie człowieka.

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego