Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio, mój nie badał tego, ale tak głośno myślę, jakby to jedno badanie miało pokazać że nie da się poprawić to kurde chyba powinni to od razu zlecać 🤔🤔
-
Kasio wrote:Ely, właśnie też jeszcze szukam informacji, wczoraj słuchałam na YouTube rozmowy o diagnostyce niepłodności: https://youtu.be/RadyL19MfjA (o inhibinie jest mowa w minucie 28:45 🙂). Jak wynik jest nieprawidłowy to nie da się poprawić parametrów, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam 😳
Dzięki Kasio za podrzucenie linku, posłucham z ciekawością 😊 będzie jako następne do wykonania. Muszę zapytać o to dr w klinice, ale to dopiero z końcem sierpnia 🙄 takie kolejki, że cudem mi się udało zapisać, a i będziemy czekać na wyniki badań genetycznych miesiąc.
Do tej pory, to już sama zrobię doktorat z nauk medycyny internetowej 😂 a i nie jedna z nas powinna mieć taki z kilku specjalizacji -
Zagadka919 wrote:Kasio, mój nie badał tego, ale tak głośno myślę, jakby to jedno badanie miało pokazać że nie da się poprawić to kurde chyba powinni to od razu zlecać 🤔🤔
Zagadko, tak sobie zerknęłam na stopkę, że też walczycie o poprawę ilości i jakości nasienia. Mogę Cię prosić o informację czy i ewentualnie co stosujecie?
Ps. Właśnie znalazłam artykuł o niepłodności i co wpływa na jej poprawę, o mężczyznach jest od 21str. Wrzucam link do dysku, jeśli by nie działało, to dajcie znać, poszukam w ustawieniach
https://drive.google.com/drive/folders/1RuQ0CZQMkncO4RFI7b59l-bW96a7jwrDWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 18:05
Kasio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasio
Wzięłam acco,trochę nas poniosło🙈😉 a że nie jestem pewna kiedy dokładnie była owu to wolałam dmuchać na zimne niż potem pluć sobię w brodę .Kasio lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Kremówka, w sumie to powiedział, ,że zobaczymy czy ten pecherzyk pęknie ale wg niego to owulacyjny i sprawdzimy za tydzień. Powiedział, że już dużo pokonaliśmy i tylko się starać bo nie widzi problemu. Tylko dla niego nie każdy pecherzyk jest silny , trzeba poczekać na ten właściwy.
Czyli dla niego i dla mojego lekarza już wszystko OK. I pocieszyłam mnie, że taka stara nie jestem.. Ty też u niego 100 zapłaciłaś za wizytę?
Kasio , już jesteśmy w górach i nie wzięłam testów, dzisiaj z rana byla ciemniejsza kreska, bo przed wyjazdem robiłam, ale daleko do piku. Może później by był, ale i tak mamy zamiar się kochać dziś i pewnie jutro 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 23:19
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ely wrote:Zagadko, tak sobie zerknęłam na stopkę, że też walczycie o poprawę ilości i jakości nasienia. Mogę Cię prosić o informację czy i ewentualnie co stosujecie?
Jeśli chodzi o to co mąż stosuje, to zachęcam do zajrzenia do pamiętnika Celiny, na jej "recepcie" poprawiliśmy w 3 m-ce tak jak widać w stopce
I stosuje nadal, za miesiąc będziemy sprawdzać.Ely lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Hej Ely a powiesz coś więcej o sobie, długo się staracie?
Jeśli chodzi o to co mąż stosuje, to zachęcam do zajrzenia do pamiętnika Celiny, na jej "recepcie" poprawiliśmy w 3 m-ce tak jak widać w stopce
I stosuje nadal, za miesiąc będziemy sprawdzać.
Zagadko, nie wiem czy o to Ci dokładnie chodziło, ale może ta historia się przyda też komuś.
Wstępne badania u ginekolog zrobiłam już w 2020,wszystko super i się starać. Ale.. Przyszła korona 👑 i wstrzymaliśmy się. Potem przeprowadzka i zmiana pracy, więc przerwa. Łącznie będzie 1.5 roku starań, może trochę więcej. Po tym "osiedleniu sie" musiałam znaleźć nowych lekarzy. Szczególnie endokrynolog, bo mam hashimoto, ale bez leków. I tutaj się zaczyna moja historia. Pani dr przeprowadziła ze mną dokładny wywiad i zdziwiłam się, że dostałam tyle skierowań. Okazało się, że jestem na granicy IO, z podejrzeniem hiperprolaktynemia czynnościowej, z niedoborem żelaza, Wit D, ferrytyny. Oprócz tego mam też astmę. I chyba za dużo na siebie wzięłam bo zaczęła się też depresja, na którą się leczę. W każdym razie po miesiącach starań bez rezultatu, wiedząc, że tyle mam obciążeń uparłam się na klinikę. Mąż zrobił w lutym 2022 badania, wizyta z końcem marca. I tutaj mnie poraziło, to co powiedział lekarz-ginekolog/androlog. Zupełna zmiana sytuacji, o 180 stopni. Popatrzył na moją książę z wynikami badań(tyle się tego nazbierało) i powiedział, że wyniki są ok i nie muszę brać leków ani na prolaktynę, ani na io i że to u męża jest bardzo poważny czynnik męski. U męża, okazu zdrowia, uśmiechniętego i pogodnego człowieka, ktory choruje raz na 2 lata. Wyniki tak kiepskie w 1 badaniu, że nie napisali nawet liczby plemników w ml ani ejakulacie. Powtórka badań po 1 mc, wyniki jak w stopce. Mieli zrobić pakiet, ale przekazali, że z nasienia nie da się zrobić rozszerzonych badań. Od razu wizyta u urologa, usg, badania hormonalne, znowu urolog, genetyk i czekamy na wyniki. Teraz bierze suple, je orzechy, owsianke, więcej warzyw, pije dużo wody i unika cukru, fastfoodow. Luźne gatki, więcej sportu. Przy okazji zamknęliśmy się na 2 miesiące i przestaliśmy okazywać te trudne emocje. Wczoraj coś puściło i pękłam, on też to bardzo przeżył. Będziemy walczyć jeszcze ze stresem, bo było go i dalej jest za dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 21:38
-
Zagadka919 wrote:Hej Ely a powiesz coś więcej o sobie, długo się staracie?
I stosuje nadal, za miesiąc będziemy sprawdzać.
Dziękuję za podpowiedź, zajrzę tam chętnie. Kiedyś tam zaglądałam, ale jeszcze nie wiedziałam o problemach męża i się nie skupiałam. Nadrobię to teraz
Będę kibicować Wam i trzymać kciuki za wyniki 🤞🤞tak bardzo mocno
nam stuknie 3 miesiące od ostatnich jakoś w lipcu, wtedy będziemy powtarzać. -
Sesyjka wrote:Kremówka, w sumie to powiedział, ,że zobaczymy czy ten pecherzyk pęknie ale wg niego to owulacyjny i sprawdzimy za tydzień. Powiedział, że już dużo pokonaliśmy i tylko się starać bo nie widzi problemu. Tylko dla niego nie każdy pecherzyk jest silny , trzeba poczekać na ten właściwy.
Czyli dla niego i dla mojego lekarza już wszystko OK. I pocieszyłam mnie, że taka stara nie jestem.. Tu też u niego 100 zapłaciłam za wizytę?
Kasio , już jesteśmy w górach i jie wzięła testów, dzisiaj z rana byla ciemniejsza kreska bo przed wyjazdem robiłam, że daleko do piku. Może później by był, ale i tak mamy zamiar się kochać dziś i pewnie jutro 😊
Sesyjka gdzie tam, jestem przekonana że im się coś pomyliło w Twojm wypadku 😅
Za wizytę płaciłam 200 a wczoraj jako wizyta owulacyjna 150 🥲
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kasio wrote:Hej Dziewczyny!
Paulina, a co u Ciebie? 🤗 Mam nadzieję że u Ciebie też szybciutko się uda! 🤞🏻🍀 Hmm a ogólnie planujesz jeszcze wizytę u doktora Paśnika czy jeszcze nie wybiegasz jeszcze tak bardzo w przyszłość?
A ja jak nigdy nie mogę się doczekać okresu!! Niech już przychodzi jak najszybciej, żebyśmy w końcu mogli działać!
Hej;)
Narazie o Paśniku nie myślę, jak się przez kilka cykli nam nie uda, to powtórzę badania i wtedy się do niego zgłoszę- obym nie musiała.
Ja dzisiaj skończyłam okres, dzisiaj planuję zacząć maraton seksów, w przyszłym tygodniu skoczę na monitoring. Stara bieda😂
Pamietam swoją nadzieję i potem rozczarowanie w pierwszym cyklu po immunosupresji, bolało bardzo, ale udało się w drugim- więc trzymam baaaaardzo za Ciebie kciuki coby Wam się też szybciutko udało!
Ej w ogóle to Celina co u Ciebie? Pęcherzyk po dobrej stronie to pewnie z łóżka nie wychodzisz;p
Kasio lubi tę wiadomość
-
O matko ale mam beznadziejne info z fb.
Dziewczyna była w invimedzie w Warszawie, stara się długo i nic i chciała in vitro. Lekarz odmówił, powołując się na procedury i tłumacząc, że musi wykonać najpierw trzy inseminacje. Podobno dopiero w przypadku gdy mamy niedrożne jajowody, bardzo słabe parametry nasienia lub bardzo niskie amh można pominąć etap kilku inseminacji…
Owszem w komentarzach pojawiło się coś typu że bzdura ale od dziewczyny, która napisała że mają słabe parametry nasienia. Jeszcze pytanie co znaczy słabe 😱🤦🏼♀️🤯
Paulina cieszę się że wracacie do gry ❤️🤞🏻29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:O matko ale mam beznadziejne info z fb.
Dziewczyna była w invimedzie w Warszawie, stara się długo i nic i chciała in vitro. Lekarz odmówił, powołując się na procedury i tłumacząc, że musi wykonać najpierw trzy inseminacje. Podobno dopiero w przypadku gdy mamy niedrożne jajowody, bardzo słabe parametry nasienia lub bardzo niskie amh można pominąć etap kilku inseminacji…
Owszem w komentarzach pojawiło się coś typu że bzdura ale od dziewczyny, która napisała że mają słabe parametry nasienia. Jeszcze pytanie co znaczy słabe 😱🤦🏼♀️🤯
Paulina cieszę się że wracacie do gry ❤️🤞🏻
Kremówko, a to nie chodzi o dofinansowanie? Żeby się starać o dofinansowanie, a wszystko inne jest ok, to trzeba zrobić trzy inseminacje 🙂 -
Kasio wrote:Hej Dziewczyny!
Bubu, a ta inhibina pokazuje czy jest szansa na poprawę nasienia, tak? Nie wiem czemu wyszukuję kolejne badania, niby nikt nam o tym nie mówił, ale sama nie wiem...
Paulina, a co u Ciebie? 🤗 Mam nadzieję że u Ciebie też szybciutko się uda! 🤞🏻🍀 Hmm a ogólnie planujesz jeszcze wizytę u doktora Paśnika czy jeszcze nie wybiegasz jeszcze tak bardzo w przyszłość?
Animka, trzymaj się, jesteś bardzo dzielna i bardzo Cię podziwiam za pozytywne nastawienie! 😘
Sesyjka czyli ogólnie jesteś zadowolona z wizyty? Fajnie że Cię doktor drogo nie policzył! Kurczeee słabo z tymi testami, może jeszcze coś pokażą 🙂
Ewelina, a Ty jak tam? W końcu brałaś accofil w tym cyklu? 🙂 Trzymam kciuki! 🍀
A ja jak nigdy nie mogę się doczekać okresu!! Niech już przychodzi jak najszybciej, żebyśmy w końcu mogli działać!
Szczerze ? Nie wiem co ma pokazać ta inhibina ale z tego co czytałam to to jest takie coś jak amh. Że u kobiet też się to bada, żeby ocenić rezerwę jajnikową 🙂34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Ely wrote:Zagadko, nie wiem czy o to Ci dokładnie chodziło, ale może ta historia się przyda też komuś.
Wstępne badania u ginekolog zrobiłam już w 2020,wszystko super i się starać. Ale.. Przyszła korona 👑 i wstrzymaliśmy się. Potem przeprowadzka i zmiana pracy, więc przerwa. Łącznie będzie 1.5 roku starań, może trochę więcej. Po tym "osiedleniu sie" musiałam znaleźć nowych lekarzy. Szczególnie endokrynolog, bo mam hashimoto, ale bez leków. I tutaj się zaczyna moja historia. Pani dr przeprowadziła ze mną dokładny wywiad i zdziwiłam się, że dostałam tyle skierowań. Okazało się, że jestem na granicy IO, z podejrzeniem hiperprolaktynemia czynnościowej, z niedoborem żelaza, Wit D, ferrytyny. Oprócz tego mam też astmę. I chyba za dużo na siebie wzięłam bo zaczęła się też depresja, na którą się leczę. W każdym razie po miesiącach starań bez rezultatu, wiedząc, że tyle mam obciążeń uparłam się na klinikę. Mąż zrobił w lutym 2022 badania, wizyta z końcem marca. I tutaj mnie poraziło, to co powiedział lekarz-ginekolog/androlog. Zupełna zmiana sytuacji, o 180 stopni. Popatrzył na moją książę z wynikami badań(tyle się tego nazbierało) i powiedział, że wyniki są ok i nie muszę brać leków ani na prolaktynę, ani na io i że to u męża jest bardzo poważny czynnik męski. U męża, okazu zdrowia, uśmiechniętego i pogodnego człowieka, ktory choruje raz na 2 lata. Wyniki tak kiepskie w 1 badaniu, że nie napisali nawet liczby plemników w ml ani ejakulacie. Powtórka badań po 1 mc, wyniki jak w stopce. Mieli zrobić pakiet, ale przekazali, że z nasienia nie da się zrobić rozszerzonych badań. Od razu wizyta u urologa, usg, badania hormonalne, znowu urolog, genetyk i czekamy na wyniki. Teraz bierze suple, je orzechy, owsianke, więcej warzyw, pije dużo wody i unika cukru, fastfoodow. Luźne gatki, więcej sportu. Przy okazji zamknęliśmy się na 2 miesiące i przestaliśmy okazywać te trudne emocje. Wczoraj coś puściło i pękłam, on też to bardzo przeżył. Będziemy walczyć jeszcze ze stresem, bo było go i dalej jest za dużo.
Ely a nie byliście u androloga żeby dał mężowi leczenie ? Miał USG jąder ? Mój mąż się leczy, dostał clo 🙂 co do supli to bierze ich masę. Zacznę od tenfertil on, koenzym Q10, resveratrol, NAC, wit. E 400 mg, l-karnityna, l- arginina, witamina C 1000, cynk, selen 🙂 suple coś tam podziałały bo u nas z 4,5 mln zrobiło się 9 mln w ml a to w całości już robi 45 mln. No i morfologia skoczyła z 1% na 4%.
A jeśli chodzi o brzuszek to nie przejmę bo przecież na mnie nie poczeka 😥 wczoraj nagłe CC było i mój brzuszek się rozpakował 🥲 ale najważniejsze że z małą i jej mamą wszystko ok ❤️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
-
BuBu90 wrote:Ely a nie byliście u androloga żeby dał mężowi leczenie ? Miał USG jąder ? Mój mąż się leczy, dostał clo 🙂 co do supli to bierze ich masę. Zacznę od tenfertil on, koenzym Q10, resveratrol, NAC, wit. E 400 mg, l-karnityna, l- arginina, witamina C 1000, cynk, selen 🙂 suple coś tam podziałały bo u nas z 4,5 mln zrobiło się 9 mln w ml a to w całości już robi 45 mln. No i morfologia skoczyła z 1% na 4%.
A jeśli chodzi o brzuszek to nie przejmę bo przecież na mnie nie poczeka 😥 wczoraj nagłe CC było i mój brzuszek się rozpakował 🥲 ale najważniejsze że z małą i jej mamą wszystko ok ❤️
Bubu, właśnie w klinice trafiliśmy na ginekologa-androloga. Pytaliśmy o leczenie, suplementy, ale nic nie powiedział. Tylko tyle, że można brać, nie zaszkodzi. Wtedy od razu do urologa mąż poszedł i tam pani dr właśnie zleciła mu usg bo podejrzewała żylaka, ale wyszło ok. Jedynie zasugerowała obrzezanie z zabiegów. I tylko ona z lekarzy powiedziała, żeby kupić sobie fertilman plus i brać przez te 3 miesiące do następnego badania. Już na własną rękę szukałam czegoś w sieci i kupiłam resveratrol i maca. Oprócz tego fertilman plus, Wit c i d. Teraz jeszcze zamówimy Q10, wit e, cynk. I za twoją sugestia L-karnitynę i arganine zamówię. Ale żadnych leków nam nie dali..
U was ładnie te parametry skoczyły, aż się chce działać 🤞💪💪😊 Rozumiem, że to ktoś z bliskich miał cesarkę, tak?
Jeśli chodzi o in vitro, to właśnie ten lekarz z angeliusa nam od razu powiedział, że z tymi parametrami, to kwalifikujemy się do in vitro. I żeby szybko się decydować, póki coś da się wybrać, bo może być za chwilę jeszcze gorzej,a czasu się nie cofnie. Pytałam o leki na poprawę parametrów, czy inseminacja wchodzi w grę, to nam powiedział, że nie ma lekarstwa na to i że inseminacja nie ma sensu, jak jest tak mało tak nieruchliwych plemników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 09:40
-
Ely wrote:Bubu, właśnie w klinice trafiliśmy na ginekologa-androloga. Pytaliśmy o leczenie, suplementy, ale nic nie powiedział. Tylko tyle, że można brać, nie zaszkodzi. Wtedy od razu do urologa mąż poszedł i tam pani dr właśnie zleciła mu usg bo podejrzewała żylaka, ale wyszło ok. Jedynie zasugerowała obrzezanie z zabiegów. I tylko ona z lekarzy powiedziała, żeby kupić sobie fertilman plus i brać przez te 3 miesiące do następnego badania. Już na własną rękę szukałam czegoś w sieci i kupiłam resveratrol i maca. Oprócz tego fertilman plus, Wit c i d. Teraz jeszcze zamówimy Q10, wit e, cynk. I za twoją sugestia L-karnitynę i arganine zamówię. Ale żadnych leków nam nie dali..
Jeśli chodzi o in vitro, to właśnie ten lekarz z angeliusa nam od razu powiedział, że z tymi parametrami, to kwalifikujemy się do in vitro. I żeby szybko się decydować, póki coś da się wybrać, bo może być za chwilę jeszcze gorzej,a czasu się nie cofnie. Pytałam o leki na poprawę parametrów, czy inseminacja wchodzi w grę, to nam powiedział, że nie ma lekarstwa na to i że inseminacja nie ma sensu, jak jest tak mało tak nieruchliwych plemników.
Skąd jesteś? Jak ze Śląska to mogę Ci polecić androloga. To się leczy, nie jest tak że co będzie to będzie 🤦🏼♀️ mace też mój bierze 🙂 jak przejrzę jego suple i cos mi się jeszcze przypomni to dam znać 🙂34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
-
BuBu90 wrote:Skąd jesteś? Jak ze Śląska to mogę Ci polecić androloga. To się leczy, nie jest tak że co będzie to będzie 🤦🏼♀️ mace też mój bierze 🙂 jak przejrzę jego suple i cos mi się jeszcze przypomni to dam znać 🙂
Ze Śląska. Jesteśmy sąsiadkami?będę wdzięczna, bo nas załamał ten gościu dr Orliński.
Jak nam się w końcu uda zajść, to musimy się ustawić na spacerek z wózeczkami 👶👶😂 -
Ely wrote:Ze Śląska. Jesteśmy sąsiadkami?
będę wdzięczna, bo nas załamał ten gościu dr Orliński.
Jak nam się w końcu uda zajść, to musimy się ustawić na spacerek z wózeczkami 👶👶😂
Dr n. med. Aleksander Targoński - idźcie do niego, ivimed Katowice, medyk centrum Częstochowa i gdzieś jeszcze w Sosnowcu. Bardzo spoko lekarz 🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 09:58
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸