X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
Odpowiedz

Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)

Oceń ten wątek:
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Po poronieniu dostałam skierowanie na p.ciała przeciw kardiolipinie - na szczęście w porządku, i powtórka tarczycy, która w lutym była w normie (1,03), a w maju wywaliła na 4,69 :/

Może ja już trochę przesadzam i powinnam po prostu poczekać na ustabilizowanie tarczycy (biorę Euthyrox od 1,5 miesiąca)... sama już nie wiem :(

Co ta tarczyca tak skoczyla nagle ?! Niepokojace :/ udało już Ci się zbić tsh?

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poszukać dobrego lekarza w Bródnowskim

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Co ta tarczyca tak skoczyla nagle ?! Niepokojace :/ udało już Ci się zbić tsh?

Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47 :) Biorę euthyrox 75.
    Miałam wielkie nadzieje na ten cykl, TSH w normie, wykres piękny, bzyki kiedy trzeba i niestety dupa... 13dpo biel vizira na teście, tempka idzie w dół. Co dziwne nie mam swoich zwykłych objawów PMSu, w środę termin @, zobaczymy czy przyjdzie na czas.

Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic? :(

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Miałam wielkie nadzieje na ten cykl, TSH w normie, wykres piękny, bzyki kiedy trzeba i niestety dupa... 13dpo biel vizira na teście, tempka idzie w dół. Co dziwne nie mam swoich zwykłych objawów PMSu, w środę termin @, zobaczymy czy przyjdzie na czas.

Ja obecnie chodzę do doktora Artura Drobniaka. Przyjamuje wFeminature ul. Wynalazek2. Jest to gin-endo więc przy problemach hormonalych jak znalazł. Bardzo uprzejmy, rzeczowy lekarz. Czuje się zaopiekowana. Ciązy jak na razie brak ( w maju cb) i spokojnie czekam co dalej..

Clausix lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Zuzzka Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:

Dziewczyny, jeśli potrzebujecie dobrych lekarzy to ja Wam mogę polecić tych z Invicty. Klinika jest świetna pod każdym względem. Sama jestem jej pacjentką. Wszyscy lekarze z kliniki mają duże doświadczenie, są naprawdę opiekuńczo nastawieni do pacjentek. Nie zdażyło mi się, żebym wyszła z kliniki niezadowolona albo nie czuła się komfortowo podczas badania. Same wiecie, że badania ginekologiczne nie należą do najprzyjemniejszych. A mimo to w Invikcie poczułam się wyjątkowo swobodnie - na ile można się poczuć na takim badaniu.

Zuzzka
  • KasiaDam Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzzka wrote:
    Dziewczyny, jeśli potrzebujecie dobrych lekarzy to ja Wam mogę polecić tych z Invicty. Klinika jest świetna pod każdym względem. Sama jestem jej pacjentką. Wszyscy lekarze z kliniki mają duże doświadczenie, są naprawdę opiekuńczo nastawieni do pacjentek. Nie zdażyło mi się, żebym wyszła z kliniki niezadowolona albo nie czuła się komfortowo podczas badania. Same wiecie, że badania ginekologiczne nie należą do najprzyjemniejszych. A mimo to w Invikcie poczułam się wyjątkowo swobodnie - na ile można się poczuć na takim badaniu.
    Od siebie mogę dodać, że też jestem pacjentką Invicty. Ja też jestem bardzo zadowolona. Przekonałam się do kliniki, gdy miałam problemy z zajściem w ciążę. To dopiero początek mojego leczenia, jednak najprawdopodobniej będziemy z mężem startować z in vitro.

• unify Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, tutaj sie jeszcze z Wami nie witalam :) my staramy sie od czerwca, to jest w sumie 2 cykl staran, dzis 21 dc , 5dpo
    Jak sie uda to bede szukala pomocy w znalezieniu dobrego ginekologa w Warszawie😊 mam niedoczynność tarczycy ale tsh obecnie pod kontrola i w normie. Mieszkam tu od 4 lat ale za pol roku wracam do swojej rodzinnej miejscowości wiec na poczatku ewentualnej ciąży bede chodzic do gina tutaj.

atdc2n0a92hantdh.png
  • Lori7 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z Was poleca jakiegos fajnego ginekologa? Najlepiej jakby to blya kobieta, ale nie bede wybredna. Nigdy nie bylam u mezczyzny stad opor. Fajnie gdyby tez zajmowal sie prowadzeniem ciazy w razie szczesliwego cyklu. I oczywiscie zeby usg bylo w cenie wizyty a nie dodatkowo platne ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przez kilka lat byłam zapisana do babki która pracuje w Wawie i w moim rodzinnym mieście.
    Ale ostatnio mnie wkurzyła i teraz się zapisałam przypadkowo w bródnowskim do faceta Krzywdzińskiego. Narazie byłam na 1 wizycie było ok. Teraz mam w piątek. Będę szła do niego z wynikami badan bo wczoraj robiłam.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • unify Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam caly czas fajnego, ale nie za miliony :D bo wiekszosc to 200 zl wizyta + 150 zl jeszcze za usg . Chcialabym aby usg bylo juz w cenie :)

atdc2n0a92hantdh.png
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Ja szukam caly czas fajnego, ale nie za miliony :D bo wiekszosc to 200 zl wizyta + 150 zl jeszcze za usg . Chcialabym aby usg bylo juz w cenie :)

Zazwyczaj w klinikach masz wizytę za 200-300 zł i w tym już jest usg. Np w Dębski Clinic tak jest. W Bocianie gdzie się leczymy i w Novum gdzie zaczynaliśmy to też w trakcie wizyty jest usg.
    Podzwoń po różnych klinikach i podpytaj :)

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pja to wcześniej chodziłam do medi Space i było ok.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 18 19 20 21 22
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ