Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:Po poronieniu dostałam skierowanie na p.ciała przeciw kardiolipinie - na szczęście w porządku, i powtórka tarczycy, która w lutym była w normie (1,03), a w maju wywaliła na 4,69
Może ja już trochę przesadzam i powinnam po prostu poczekać na ustabilizowanie tarczycy (biorę Euthyrox od 1,5 miesiąca)... sama już nie wiem
Co ta tarczyca tak skoczyla nagle ?! Niepokojace udało już Ci się zbić tsh?
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
OlaNova wrote:Co ta tarczyca tak skoczyla nagle ?! Niepokojace udało już Ci się zbić tsh?
Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47 Biorę euthyrox 75.
Miałam wielkie nadzieje na ten cykl, TSH w normie, wykres piękny, bzyki kiedy trzeba i niestety dupa... 13dpo biel vizira na teście, tempka idzie w dół. Co dziwne nie mam swoich zwykłych objawów PMSu, w środę termin @, zobaczymy czy przyjdzie na czas.
Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic?32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47 Biorę euthyrox 75.
Miałam wielkie nadzieje na ten cykl, TSH w normie, wykres piękny, bzyki kiedy trzeba i niestety dupa... 13dpo biel vizira na teście, tempka idzie w dół. Co dziwne nie mam swoich zwykłych objawów PMSu, w środę termin @, zobaczymy czy przyjdzie na czas.
Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic?Clausix lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Clausix wrote:Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47 Biorę euthyrox 75.
Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic?
Dziewczyny, jeśli potrzebujecie dobrych lekarzy to ja Wam mogę polecić tych z Invicty. Klinika jest świetna pod każdym względem. Sama jestem jej pacjentką. Wszyscy lekarze z kliniki mają duże doświadczenie, są naprawdę opiekuńczo nastawieni do pacjentek. Nie zdażyło mi się, żebym wyszła z kliniki niezadowolona albo nie czuła się komfortowo podczas badania. Same wiecie, że badania ginekologiczne nie należą do najprzyjemniejszych. A mimo to w Invikcie poczułam się wyjątkowo swobodnie - na ile można się poczuć na takim badaniu.Zuzzka -
Zuzzka wrote:Dziewczyny, jeśli potrzebujecie dobrych lekarzy to ja Wam mogę polecić tych z Invicty. Klinika jest świetna pod każdym względem. Sama jestem jej pacjentką. Wszyscy lekarze z kliniki mają duże doświadczenie, są naprawdę opiekuńczo nastawieni do pacjentek. Nie zdażyło mi się, żebym wyszła z kliniki niezadowolona albo nie czuła się komfortowo podczas badania. Same wiecie, że badania ginekologiczne nie należą do najprzyjemniejszych. A mimo to w Invikcie poczułam się wyjątkowo swobodnie - na ile można się poczuć na takim badaniu.
-
Czesc dziewczyny, tutaj sie jeszcze z Wami nie witalam my staramy sie od czerwca, to jest w sumie 2 cykl staran, dzis 21 dc , 5dpo
Jak sie uda to bede szukala pomocy w znalezieniu dobrego ginekologa w Warszawie😊 mam niedoczynność tarczycy ale tsh obecnie pod kontrola i w normie. Mieszkam tu od 4 lat ale za pol roku wracam do swojej rodzinnej miejscowości wiec na poczatku ewentualnej ciąży bede chodzic do gina tutaj. -
Witam. Czy któraś z Was poleca jakiegos fajnego ginekologa? Najlepiej jakby to blya kobieta, ale nie bede wybredna. Nigdy nie bylam u mezczyzny stad opor. Fajnie gdyby tez zajmowal sie prowadzeniem ciazy w razie szczesliwego cyklu. I oczywiscie zeby usg bylo w cenie wizyty a nie dodatkowo platne
-
Ja to przez kilka lat byłam zapisana do babki która pracuje w Wawie i w moim rodzinnym mieście.
Ale ostatnio mnie wkurzyła i teraz się zapisałam przypadkowo w bródnowskim do faceta Krzywdzińskiego. Narazie byłam na 1 wizycie było ok. Teraz mam w piątek. Będę szła do niego z wynikami badan bo wczoraj robiłam. -
unify wrote:Ja szukam caly czas fajnego, ale nie za miliony bo wiekszosc to 200 zl wizyta + 150 zl jeszcze za usg . Chcialabym aby usg bylo juz w cenie
Zazwyczaj w klinikach masz wizytę za 200-300 zł i w tym już jest usg. Np w Dębski Clinic tak jest. W Bocianie gdzie się leczymy i w Novum gdzie zaczynaliśmy to też w trakcie wizyty jest usg.
Podzwoń po różnych klinikach i podpytaj
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -