Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:Po poronieniu dostałam skierowanie na p.ciała przeciw kardiolipinie - na szczęście w porządku, i powtórka tarczycy, która w lutym była w normie (1,03), a w maju wywaliła na 4,69
Może ja już trochę przesadzam i powinnam po prostu poczekać na ustabilizowanie tarczycy (biorę Euthyrox od 1,5 miesiąca)... sama już nie wiem
Co ta tarczyca tak skoczyla nagle ?! Niepokojaceudało już Ci się zbić tsh?
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
OlaNova wrote:Co ta tarczyca tak skoczyla nagle ?! Niepokojace
udało już Ci się zbić tsh?
Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47Biorę euthyrox 75.
Miałam wielkie nadzieje na ten cykl, TSH w normie, wykres piękny, bzyki kiedy trzeba i niestety dupa... 13dpo biel vizira na teście, tempka idzie w dół. Co dziwne nie mam swoich zwykłych objawów PMSu, w środę termin @, zobaczymy czy przyjdzie na czas.
Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic?33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47
Biorę euthyrox 75.
Miałam wielkie nadzieje na ten cykl, TSH w normie, wykres piękny, bzyki kiedy trzeba i niestety dupa... 13dpo biel vizira na teście, tempka idzie w dół. Co dziwne nie mam swoich zwykłych objawów PMSu, w środę termin @, zobaczymy czy przyjdzie na czas.
Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic?Clausix lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Clausix wrote:Udało się zjechać TSH w ciągu dwóch miesięcy do 1,47
Biorę euthyrox 75.
Polecicie jakiegoś dobrego ginekologa od niepłodności z Warszawy lub okolic?
Dziewczyny, jeśli potrzebujecie dobrych lekarzy to ja Wam mogę polecić tych z Invicty. Klinika jest świetna pod każdym względem. Sama jestem jej pacjentką. Wszyscy lekarze z kliniki mają duże doświadczenie, są naprawdę opiekuńczo nastawieni do pacjentek. Nie zdażyło mi się, żebym wyszła z kliniki niezadowolona albo nie czuła się komfortowo podczas badania. Same wiecie, że badania ginekologiczne nie należą do najprzyjemniejszych. A mimo to w Invikcie poczułam się wyjątkowo swobodnie - na ile można się poczuć na takim badaniu.Zuzzka -
Zuzzka wrote:Dziewczyny, jeśli potrzebujecie dobrych lekarzy to ja Wam mogę polecić tych z Invicty. Klinika jest świetna pod każdym względem. Sama jestem jej pacjentką. Wszyscy lekarze z kliniki mają duże doświadczenie, są naprawdę opiekuńczo nastawieni do pacjentek. Nie zdażyło mi się, żebym wyszła z kliniki niezadowolona albo nie czuła się komfortowo podczas badania. Same wiecie, że badania ginekologiczne nie należą do najprzyjemniejszych. A mimo to w Invikcie poczułam się wyjątkowo swobodnie - na ile można się poczuć na takim badaniu.
-
Czesc dziewczyny, tutaj sie jeszcze z Wami nie witalam
my staramy sie od czerwca, to jest w sumie 2 cykl staran, dzis 21 dc , 5dpo
Jak sie uda to bede szukala pomocy w znalezieniu dobrego ginekologa w Warszawie😊 mam niedoczynność tarczycy ale tsh obecnie pod kontrola i w normie. Mieszkam tu od 4 lat ale za pol roku wracam do swojej rodzinnej miejscowości wiec na poczatku ewentualnej ciąży bede chodzic do gina tutaj. -
Witam. Czy któraś z Was poleca jakiegos fajnego ginekologa? Najlepiej jakby to blya kobieta, ale nie bede wybredna. Nigdy nie bylam u mezczyzny stad opor. Fajnie gdyby tez zajmowal sie prowadzeniem ciazy w razie szczesliwego cyklu. I oczywiscie zeby usg bylo w cenie wizyty a nie dodatkowo platne
-
Ja to przez kilka lat byłam zapisana do babki która pracuje w Wawie i w moim rodzinnym mieście.
Ale ostatnio mnie wkurzyła i teraz się zapisałam przypadkowo w bródnowskim do faceta Krzywdzińskiego. Narazie byłam na 1 wizycie było ok. Teraz mam w piątek. Będę szła do niego z wynikami badan bo wczoraj robiłam. -
unify wrote:Ja szukam caly czas fajnego, ale nie za miliony
bo wiekszosc to 200 zl wizyta + 150 zl jeszcze za usg . Chcialabym aby usg bylo juz w cenie
Zazwyczaj w klinikach masz wizytę za 200-300 zł i w tym już jest usg. Np w Dębski Clinic tak jest. W Bocianie gdzie się leczymy i w Novum gdzie zaczynaliśmy to też w trakcie wizyty jest usg.
Podzwoń po różnych klinikach i podpytaj
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -