Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Jestem po wizycie u Wurma. Przepisał mi tylko prolaktynę w 22-24 dniu cyklu. Powiedział, że póki co nie ma sensu nic więcej. Mówił również że skoro miałam regularne cykle to nie powinnam miec problemów z owulacją. Dzisiaj jestem w 8 dniu cyklu i są dwa jajeczka, które mogą urosnąć do odpowiednich rozmiarów (14 i 12). Kazał skontrolować to w poniedziałek.
Dziwi mnie trochę to, że na początku powiedział, że powinnam zrobić prolaktynę w cyklu nie stymulowanym a później mówił, żebym w tym cyklu zrobiła skoro są jajeczka. A ja mówię, że brałam Clo, on że to bez znaczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 16:16
Starania od maja 2017.
Hiperprolaktynemia czynnościowa.
Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
MTHFR A1298C – heterozygotyczny
PAI I 4G/5G – homozygotyczny
09.2019 poronienie samoistne (6tc)
11.2019 poronienie samoistne (5tc)
12.2019
29dc beta 147, progesteron 33
31dc beta 314
33 dc beta 714, progesteron 32,4
43 dc ❤ -
mig00ttka wrote:Hej. Jestem po wizycie u Wurma. Przepisał mi tylko prolaktynę w 22-24 dniu cyklu. Powiedział, że póki co nie ma sensu nic więcej. Mówił również że skoro miałam regularne cykle to nie powinnam miec problemów z owulacją. Dzisiaj jestem w 8 dniu cyklu i są dwa jajeczka, które mogą urosnąć do odpowiednich rozmiarów (14 i 12). Kazał skontrolować to w poniedziałek.
Dziwi mnie trochę to, że na początku powiedział, że powinnam zrobić prolaktynę w cyklu nie stymulowanym a później mówił, żebym w tym cyklu zrobiła skoro są jajeczka. A ja mówię, że brałam Clo, on że to bez znaczenia.
Z jednym się nie zgodzę -ja mam regularne cykle i moje jajka nie pękają tylko przerastają (pomijając moje zrosty bo to inna historia)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oby same takie dobre informacje nam towarzyszyły .
Do doktora F. się wybieram, ale chciałam mieć wcześniej jak najwięcej wyników, (jak pójdę z samym tsh, prolaktyna i progesteronem pewnie za wiele mi nie powie.) Dlatego plan na następne dni uwzględnia.
Poniedziałek - 11dc i kontrola u gin. Pojadę do tego dziada u którego do tej pory się leczyłam. Ale tylko dlatego, że on współpracuje z Luxmed więc może skoro mnie prowadził i wyrzucę mu, że nie mam żadnych wyników wypisze skierowania. A samego USG chyba nie jest w stanie zje**bać.
Środa - spotkanie z tym przyjacielem rodziny i z nim wiążę duża nadzieję. Mam nadzieję, że pochyli się nad moim przypadkiem, wyznaczy ścieżkę postępowania i poleci jakiegoś lekarza z okolicy. Może zajrzy też do "środka" bo to 13 dc będzie, ale w razie czego zapisze się na czwartek do gin na kontrolę cyklu.
Z badań póki co wykonam ten progesteron i pole widzenia. Okulistyka powiedziała, że nie można u mnie wykluczyć gruczolaka przysadki i póki co przepisuje mi pole a ja mam się wybrać do endo albo neurologa żeby mi rezonans przepisał.
Ale na weekend wyłączam tryb myślenia i śmigam na kajaki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 08:19
Starania od maja 2017.
12.2019
31dc beta 314
43 dc ❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Najlepszego dla młodego! Moj za 2 dni urodzinuje.
My idziemy dzisiaj na wesele, a mlody wstał o 5:30 i budzil sie kilka razy. Czuje sie jak zwloki. A na jutro umowilam sie z tata i bedziemy robic przeciery pomidorowe - 30kg. To bedzie ciezki weekend.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dawno sie nie odzywalam ale jestesmy nad morzem korzystamy poki mozemy, pelen relaksik. Mlody potrafi mi niezle dokopac juz czas tak leci, ze jestem przerazona.
Simons_cat gratulacje!!
veritaserum, futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUdanego wypoczynku Seli.
A ja dziś wstałam i stwierdziłam że spakuję torbę ;p nie to żebym czuła że dziś godzina zero wybije tylko chyba jutro z mężem wyjeżdżamy na 5 dni do niego i torba będzie czekać w samochodzie. Niech się dzieje co chce najwyżej w Rzeszowie urodze :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 13:25
-
Hej.
Ja po wizycie. Tylko dorwę się do kompa to dam znać co i jak.
Powiedzcie mi tylko proszę, jeśli mam pęcherzyka w jajniku 20×17.5 I endo 8 - kiedy najlepiej się kochać?
Pozdrawiam i miłego wypoczynku wypoczywającym ja doczekam się swojego dopiero za miesiąc.Starania od maja 2017.
12.2019
31dc beta 314
43 dc ❤