Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula super Was czytac i widziec! !
waga ekstra.
moja 2, 5 latka ma 14 kg ale ona bardzo duzo je ^^ a Bartek dzis wazony 4950 ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:19
futuremama, Paula_30, Simons_cat, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Paula, wszystkiego dobrego! Moje starsze dziecko w wieku mojego mlodszego mowilo wierszyki. A moj mlodszak to 20pare slow. Wszystko jest do wytrenowania, ale wiadomo trzeba czasu i pracy.
I moj mlodszy wazy 12,9kg !!! Waga 75 centyl, wzrostem 90.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 22:51
Paula_30, Magda - mbc lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Paula, wszystkiego dobrego! Moje starsze dziecko w wieku mojego mlodszego mowilo wierszyki. A moj mlodszak to 20pare. Wszystko jest do wytrenowania, ale wiadomo trzeba czasu i pracy.
I moj mlodszy wazy 12,9kg !!! Waga 75 centyl, wzrostem 90.
O kurcze a jak to zrobiloscie że tyle mówił??
Ja mam książeczki picia,czytam codziennie,pokazuje zwierzątka,nasladuje ale nic
-
Nie mam pojecia. Moj maz do 3 roku pil tylko mleko i jadl suchu chleb, i nic nie mowil. Teraz mowi plynnie, mam bogaty zasób slow , wyklada w dwoch jezykach. Nie wiem jakie to ma znaczenie, starszak znal alfabet zanim skonczyl 2 lata, a do tej pory nie umie czytac. To wszystko jest wielka zagadka.
Paula_30 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczyny byłam już na pierwszym USG w 5tc+5 ale widoczny był sam pęcherzyk ciążowy 1,6cm. Bez YS i zarodka. Lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie, mówił, że to jeszcze wcześnie i dlatego nic nie widać. Jak to było u was? Wiem, że może przesadzam z martwieniem się ale może pomogą mi wasze historie i się nieco uspokoję.
-
Paula_071 wrote:Nie zaleca sie przychodzic szybciej niz 6+0, bo wlasnie grozi to niepotrzebnym stresem. U mnie serce bylo wiadac 6+2.
Poszłam w takim momencie bo lekarz chciał mnie zobaczyć po prostu to i tak było odczekanie 2 tygodnie od testu, który też musiałam zrobić szybko po stymulacji, żeby dupka nie odstawiać. Sama z siebie pewnie bym czekała jeszcze. -
Paula_30 no nie planowałam właśnie a na pewno nie taką małą różnicę.
Ja też wróciłam od razu do pracy, maluch w żłobku, będzie dobrze
A co do problemów ciążowych, to nawet nie chce mi się opowiadać...
W każdym razie nasz maluch 20mies. i 13.5kg
Mówi stosownie do wieku.
Teraz jak są konsultacje online, to polecam Ci skonsultować Młodego z Mirą Rządzką- guru logopedii w Polsce. Konsultacja 200zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 17:21
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
sisi25 wrote:Poszłam w takim momencie bo lekarz chciał mnie zobaczyć po prostu to i tak było odczekanie 2 tygodnie od testu, który też musiałam zrobić szybko po stymulacji, żeby dupka nie odstawiać. Sama z siebie pewnie bym czekała jeszcze.
-
Ja tak w pierwszej szybko poszłam i tylko nasłuchałam się o pustym pęcherzyku🙈
W drugiej pierwszy raz byłam 7+3. Teraz trochę więcej strachu czy coś z tego będzie więc wizyta zaplanowana na 6+2Paula_30 lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja tak w pierwszej szybko poszłam i tylko nasłuchałam się o pustym pęcherzyku🙈
W drugiej pierwszy raz byłam 7+3. Teraz trochę więcej strachu czy coś z tego będzie więc wizyta zaplanowana na 6+2
No ja niestety naczytałam się o tym... oczywiście wiem, że nie powinnam no sam się człowiek katuje. Aktualnie cierpliwie czekam, wierzę, że będzie ok i zajmuje głowę czymś innym xdfuturemama, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Ja się chyba dziś witam z 2trymestrem 😲
Dalej sobie tego nie umiem wyobrazić, ale może poczekam z tym do trzeciego trym. 😃
Tak bardzo mi się nie chce znowu wstawać w nocy 🙈🙈🙈
Młody odkąd odstawiliśmy mu jedzenie w nocy, przesypia całą noc, w swoim pokoju, w swoim łóżeczku.
🙈🙈🙈 Przecież to się nie może udać dwa razy! 😱futuremama, Simons_cat, Paula_30 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mój jest od 8 miesiąca życia na mm. Wczesniej był na piersi ale pobudki co pol godziny mnie wykończyły. Przenieśliśmy go potem do jego pokoju , oczywiście z monitorem oddechu i dostawał mm i spal duuuuuzo lepiej. Teraz mamy jedną pobudke w nocy i też pije mm . Nie wiem jak go tego oduczyć bo po mleku szybko zasypia a jak mu daje wodę to robić harce godzinne
-
Paula_30 wrote:Mój jest od 8 miesiąca życia na mm. Wczesniej był na piersi ale pobudki co pol godziny mnie wykończyły. Przenieśliśmy go potem do jego pokoju , oczywiście z monitorem oddechu i dostawał mm i spal duuuuuzo lepiej. Teraz mamy jedną pobudke w nocy i też pije mm . Nie wiem jak go tego oduczyć bo po mleku szybko zasypia a jak mu daje wodę to robić harce godzinne
Mój jest od początku na mm i drugie też raczej będzie, bo ja jestem wygodnym człowiekiem i lubię jak ktoś może zrobić coś za mnie
No ja odstawiałam „drastycznie” i nie dawałam nic w zamian. Najpierw odstawiłam butlę na noc (bo i tak wypijał może 60ml) potem butlę pierwszej pobudki, potem sam się przestał budzić na kolejną butlo-pobudkę.
Najgorzej było odstawić tę pierwszą. Odstawiałam tydzień i 4 dnia płakał ponad godzinę, pozostałe dni i butle do 15-20minut.
Ale warto było!
Ja tez odstawialam pozno, bo na 19m 🙈, ale drugie odstawie szybciej.
Widziałam story Sylwii Jeż, że 12m dziecko spokojnie wytrzymuje 13h bez jedzenia. To mnie też zmotywowało do odstawienia.
Mój Jurek zawsze spał u siebie, bez monitora, ale no on też nie jest wcześniakiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 19:19
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Moj starszak w nocy pil mleko chyba do 2,5 roku. Mlodszy przestal w nocy jesc kolo 10-11 miesiaca, ale do 20 msc i tak budzil sie co 1h i miedzy 2-4 nie spal. Mikolaj od 13 msc w ogole nie pije zadnego mleka, akceptowal tylko moje z piersi. Kazde dziecko jest inne.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Moja Ania od odstawienia cycka (18 miesiecy) praktycznie przesypia noce. Na poczatku sie budzila 1-2 razy max na bidon z woda. Pila i zasypiala. Z młodym tez bym chciala tak karmic do tych max 18 miesiecy ale minimim rok.
na razie sa rozni w prawie kazdym aspekcie hah.
Ja mam tyle mleka teraz w piersi ze co karmienie do kolektora mi sie uzbiera ok 100 ml. Daje do kapieli. No ostatnio jak Ania miala katar to jej zakropilam nos
Ania wczoraj mowi do niego "jak bedziesz wiekszy Bartusiu to będziemy razem jesc ciasteczka i ogladac Psi patrol wieeeeeeesz?"
ogolnie jak przychodze z Bartkiem po nia do zlobka to jest bardzo szczesliwa i dumna. Ktos ostatnio wszedl do szatni i mowi "a co to za dzidzia" a Anka "to moj Brat Bartusiek"Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 10:49
Simons_cat, Paula_30 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021