X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale F. nie wiedział, że masz krwiaka gdy to pisał?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiedział, mam go od 6 tygodnia. Może napiszę do niego w poniedziałek jeszcze żeby się upewnić...chociaż głupio mi bo ma urlop :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 17:22

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlaczego masz wątpliwości? Ja bym brała.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przez to ostatnie nagłe krwawienie znowu :( ale masz rację. Jak coś będzie się działo to po prostu go poinformuje.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Magda brała i akard i heparynę, a miała krwiaka.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wydaje mi się, że Magda brała i akard i heparynę, a miała krwiaka.

Ja miałam ostatecznie odstawiony acard od 10-17 tc ze wzgl. na krwiaka - tylko, ze ze mnie to się lało jak przy okresie - a potem na zabieg i po szwie normalnie biorę do 34tc.

P.S. Do tych nazwisk co podała Paula jeszcze Liliana Brdys :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja miałam ostatecznie odstawiony acard od 10-17 tc ze wzgl. na krwiaka - tylko, ze ze mnie to się lało jak przy okresie - a potem na zabieg i po szwie normalnie biorę do 34tc.

P.S. Do tych nazwisk co podała Paula jeszcze Liliana Brdys :)

O widzisz...no mi właśnie wczoraj plamienia minęły i mam obawy, że przez acard się znowu coś rozkręci...no nic najwyżej zakłóceń doktorowi urlopik xd może mi odpisze.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowalabym branie Acardu. Czesto odstawiaja w takiej sytuacji plamień /krwawień

Odpisze Ci na urlopie. Ja bylam w ciazy z Ania wlasnie i cos pisalam na urlopie a on mi jeszcze napisał pozdrowienia jak z pocztowki hahah.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 06:54

Simons_cat lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Skonsultowalabym branie Acardu. Czesto odstawiaja w takiej sytuacji plamień /krwawień

Odpisze Ci na urlopie. Ja bylam w ciazy z Ania wlasnie i cos pisalam na urlopie a on mi jeszcze napisał pozdrowienia jak z pocztowki hahah.

Hahaha no to będę miała mniejsze wyrzuty sumienia, że mu zakłóceń urlop xd ale pewnie nie ja jedna. Dzięki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zmagały się z krwiakami w ciąży to czy zawsze przy krwawieniu jechaliście do szpitala lub jakiegoś lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziewczyny jednak skontrolowałam...bo dziś kolejne, nagłe krwawienie miałam. Wyobraźcie sobie że akurat byłam na badaniach w luxmedzie i tam szybko przyjął mnie jakiś gine...wziął mnie najpierw na fotel i stwierdził, że to poronienie! Później zrobił USG mocno się zdziwił, że ciąża żyje i to 10 tydzień czyli tak jak być powinno...strasznie mnie wystraszył...pojechałam do szpitala jeszcze i tam lekarz też zrobił USG i mówił że to ewidentnie krwiak się opróżnia a przez zastrzyki z heparyny to jemu ciężko się wchłonąć ale z ciążą wszystko dobrze. Nie zostawili mnie tam nawet bo mówił, że tak samo bym leżała jak i w domu i jakby się krwawienie nasiliło czy były bóle to wtedy mam się zgłosić. Naprawdę nie polecam lekarzy na luxmedzie...jak ktoś u nich nie prowadzi ciąży to olewają totalnie temat.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja nie jezdzilam. Raz bylam tylko. A krwawilam od 6 tyg do 13. Z przerwami. Raz plamienie, raz krwawienia.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Dziewczyny, które zmagały się z krwiakami w ciąży to czy zawsze przy krwawieniu jechaliście do szpitala lub jakiegoś lekarza?

nie, nie jezdzilam. No krwiak sie musi oproznic wiec tak naprawde to krwawienie to nie jest „zly” znak :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko ja już dziś miałam wręcz krwotok z ogromnymi skrzepami...na szczęście F. Dodatkowo mi przepisał tabletki przeciwkrwotoczne i już biorę i leżę z nadzieją, że to minie. Ech mam nadzieję, że w końcu to minie...

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    No tylko ja już dziś miałam wręcz krwotok z ogromnymi skrzepami...na szczęście F. Dodatkowo mi przepisał tabletki przeciwkrwotoczne i już biorę i leżę z nadzieją, że to minie. Ech mam nadzieję, że w końcu to minie...

no też tak miałam, ale nie ukrywam, że pewnie w moim przypadku fakt, że to druga ciąża też miał znaczenie - nie przejmowałam się tak bardzo.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie współczuję każdej kobiecie, która w ciąży musi zmagać się z jakimiś takimi "niespodziankami"...a jeszcze naprawdę trafienie na takiego lekarza konowała co ja dziś to przecież masakra...w jednej chwili znowu świat się zawalił...mam nadzieję kobietki, że wszystko będzie dobrze w końcu w tej ciąży :(

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, masz dobrego lekarza, nawet jesli nie bedzie idealnie, to jestes w dobrych rekach :)

Simons_cat lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Sisi, masz dobrego lekarza, nawet jesli nie bedzie idealnie, to jestes w dobrych rekach :)

To mnie naprawdę pociesza :* niech tylko nie chodzi na urlopy 🤣🤦 no i mam nadzieję, że te skrzepy to nie było nic strasznego tylko krwiak...bo to jak poczułam że leci to już naprawdę zawał...ale bez żadnych bóli brzucha na szczęście.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u kogo byłaś? Nie ma sensu chodzić do pierwszego lepszego ginekologa, bo może Cię źle zdiagnozować, a nerwy nie są wskazane. Lez, odpoczywaj. Dużo sił i zdrowia!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A u kogo byłaś? Nie ma sensu chodzić do pierwszego lepszego ginekologa, bo może Cię źle zdiagnozować, a nerwy nie są wskazane. Lez, odpoczywaj. Dużo sił i zdrowia!

Wiem kochana, po prostu nie wiedziałam co robić :( a lekarz się nazywa Krzysztof Kmieciak.

‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ