Starania 🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie mamusie witajcie . Mam do was pytanie bo wiem że zawsze można się was poradzić . W sierpniu miałam miesiączke 28 , mój cykl trwał 37 dni . Czułam ze owulacja zbliżała się od 15/16 sierpnia wiem ze mogła wystąpić też później . Teraz do terminu miesiączki zostały 4 dni , kiedy doradzacie mi zrobić test ciążowy i badanie krwi ? Będę wdzięczna za odpowiedź
-
Jvvliett wrote:Test to najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, a na betę to już możesz pójść 🩷😁 i życzę powodzenia ! Daj znać !
Wykonałam betę wynik 0,50 ale nie tracę nadziei ponieważ jeśli owulacja się przesunęła i była koło 20 to myślę że dlatego wynik może być taki . Dzisiaj pisałam ze swoim ginekologiem doradził aby jeszcze wykonać test około 3 października ze względu na cykl który trwał 37 dni , to może faktycznie jest za wcześnie a coś się dzieje 😊 -
Izka112 wrote:Wykonałam betę wynik 0,50 ale nie tracę nadziei ponieważ jeśli owulacja się przesunęła i była koło 20 to myślę że dlatego wynik może być taki . Dzisiaj pisałam ze swoim ginekologiem doradził aby jeszcze wykonać test około 3 października ze względu na cykl który trwał 37 dni , to może faktycznie jest za wcześnie a coś się dzieje 😊
To będziemy testować prawie razem bo ja 4 października powinnam okres dostać 😁 -
Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidziusia. W marcu byłam w ciąży biochemicznej. I od kilku cykli mam tak że parę dni przed @ plamię, plamienie ustaje i dostaje okres ale jest on bardziej skąpy niż zawsze . W tym cyklu od kilku dni bardzo bola mnie piersi i też dostałam plamienie ale bardzo ciemno brązowe miesiączkę powinnam dostać za 3 dni. Testy wychodzą negatywne. Czy jest jeszcze nadzieja na II kreski w tym cyklu ?
Pozdrawiam -
Cześć dziewczyny, z mężem staramy się o dziecko już ponad 3 lata. Jakiś czas temu mąż był na badaniu nasienia i wyniki wyszły tak sobie. Zaczął brać czarnuszkę i za jakiś czas będzie chciał powtórzyć badania. Chciałabym zacząć brać jakiś dobry suplement na poprawę mojej płodności. Czy któraś z Was brała For Future Mums°? Polecacie ?
-
Monika1992 wrote:Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidziusia. W marcu byłam w ciąży biochemicznej. I od kilku cykli mam tak że parę dni przed @ plamię, plamienie ustaje i dostaje okres ale jest on bardziej skąpy niż zawsze . W tym cyklu od kilku dni bardzo bola mnie piersi i też dostałam plamienie ale bardzo ciemno brązowe miesiączkę powinnam dostać za 3 dni. Testy wychodzą negatywne. Czy jest jeszcze nadzieja na II kreski w tym cyklu ?
Pozdrawiam
U mnie podobnie, natomiast dochodzi do tego jeszcze skrócenie cyklu (kiedyś miałam 27 teraz 23 😞) -
Wiesz co jakoś od czerwca, więc już 4 cykle i na razie nic... już troszkę tracę nadzieję na pozytyw, zwłaszcza że mój chłopak w delegacjach pracuje także nie zawsze może być na czas 😕
A o pierwszą ciążę długo się staraliście ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 15:50
-
Z pierwszą ciążą to aż był cud . Jak wróciliśmy z wakacji to przestałam miesiączkować jakoś od września nie miałam miesiączki chodziłam wtedy do ginekologa miałam robione badania i teoretycznie wszystko było dobrze moje cykle nie umiały się uregulować zamiast miesiączki miałam lekkie plamienia . Pamiętam jak jeszcze w grudniu poszłam do ginekologa jakoś źle się czułam , kręciło mi się w głowie miałam nudności . Wtedy nie zrobił mi USG ale powiedział żebym jeszcze raz zrobiła test ciążowy . Następnego dnia w sobotę wstałam rano zrobiłam test i się rozpłakałam jak zobaczyłam dwie kreski 😄 Więc u mnie taka o to historia 🙂 Teraz dopiero zaczynam poznawać swoje ciało bliżej , i starać się ze świadomością ale pewnie przez to że cały czas o tym myślę to nie będzie szło to tak jak bym chciała
Monika1992 lubi tę wiadomość