Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 🩷
Odpowiedz

Starania 🩷

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Izka112 Debiutantka

Wysłany: 24 września, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie witajcie . Mam do was pytanie bo wiem że zawsze można się was poradzić . W sierpniu miałam miesiączke 28 , mój cykl trwał 37 dni . Czułam ze owulacja zbliżała się od 15/16 sierpnia wiem ze mogła wystąpić też później . Teraz do terminu miesiączki zostały 4 dni , kiedy doradzacie mi zrobić test ciążowy i badanie krwi ? Będę wdzięczna za odpowiedź

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 24 września, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test to najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, a na betę to już możesz pójść 🩷😁 i życzę powodzenia ! Daj znać !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 10:11

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 24 września, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślę że wybiorę się jutro albo najpóźniej w czwartek, jak będę coś wiedzieć dam znać 😚

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 25 września, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Test to najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, a na betę to już możesz pójść 🩷😁 i życzę powodzenia ! Daj znać !

Wykonałam betę wynik 0,50 ale nie tracę nadziei ponieważ jeśli owulacja się przesunęła i była koło 20 to myślę że dlatego wynik może być taki . Dzisiaj pisałam ze swoim ginekologiem doradził aby jeszcze wykonać test około 3 października ze względu na cykl który trwał 37 dni , to może faktycznie jest za wcześnie a coś się dzieje 😊

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 25 września, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka112 wrote:
    Wykonałam betę wynik 0,50 ale nie tracę nadziei ponieważ jeśli owulacja się przesunęła i była koło 20 to myślę że dlatego wynik może być taki . Dzisiaj pisałam ze swoim ginekologiem doradził aby jeszcze wykonać test około 3 października ze względu na cykl który trwał 37 dni , to może faktycznie jest za wcześnie a coś się dzieje 😊

To będziemy testować prawie razem bo ja 4 października powinnam okres dostać 😁

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 25 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to trzymam mocno kciuki żeby małpa nie przyszła a pojawiły się pozytywne kreski 😁

Jvvliett lubi tę wiadomość

• Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 25 września, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidziusia. W marcu byłam w ciąży biochemicznej. I od kilku cykli mam tak że parę dni przed @ plamię, plamienie ustaje i dostaje okres ale jest on bardziej skąpy niż zawsze . W tym cyklu od kilku dni bardzo bola mnie piersi i też dostałam plamienie ale bardzo ciemno brązowe miesiączkę powinnam dostać za 3 dni. Testy wychodzą negatywne. Czy jest jeszcze nadzieja na II kreski w tym cyklu ?
    Pozdrawiam

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 26 września, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób betę to będzie wiedziała 🩷

Monika1992 lubi tę wiadomość

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 29 września, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i jak sytuacja?☺️

• Kaska270 Debiutantka

Wysłany: 29 września, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, z mężem staramy się o dziecko już ponad 3 lata. Jakiś czas temu mąż był na badaniu nasienia i wyniki wyszły tak sobie. Zaczął brać czarnuszkę i za jakiś czas będzie chciał powtórzyć badania. Chciałabym zacząć brać jakiś dobry suplement na poprawę mojej płodności. Czy któraś z Was brała For Future Mums°? Polecacie ?

• joanka89 Nowa

Wysłany: 30 września, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1992 wrote:
    Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidziusia. W marcu byłam w ciąży biochemicznej. I od kilku cykli mam tak że parę dni przed @ plamię, plamienie ustaje i dostaje okres ale jest on bardziej skąpy niż zawsze . W tym cyklu od kilku dni bardzo bola mnie piersi i też dostałam plamienie ale bardzo ciemno brązowe miesiączkę powinnam dostać za 3 dni. Testy wychodzą negatywne. Czy jest jeszcze nadzieja na II kreski w tym cyklu ?
    Pozdrawiam

U mnie podobnie, natomiast dochodzi do tego jeszcze skrócenie cyklu (kiedyś miałam 27 teraz 23 😞)

• Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykle nie skróciły się. Ginekolog stwierdził że po poronieniu to normalne. Nie kazał się na razie przejmować i starać się dalej. Zobaczymy

• Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Zrób betę to będzie wiedziała 🩷

Niestety okres przyszedł..

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również okres dzisiaj i to tak silny że aż brak mi słów

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny, trzeba mieć nadzieje o następny cykl, w którymś musi się uda ♥️
    Ja w piątek pewnie do Was dołączę jakoś tak mi intuicja podpowiada

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trać nadziei może akurat w piątek poinformujesz nas pozytywną wiadomością 🥰

Jvvliett, Monika1992 lubią tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka112 wrote:
    Nie trać nadziei może akurat w piątek poinformujesz nas pozytywną wiadomością 🥰
    Wiesz co chyba owulke miałam wcześniej niż zakładałam i się nie wstrzeliłam, ale co ma być to będzie 😅 dzięki dziewczyny ! 🩷

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo się już starasz ? To mój pierwszy cykl starań a na pokładzie mam dwu latka także mam wesoło 😁

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jakoś od czerwca, więc już 4 cykle i na razie nic... już troszkę tracę nadzieję na pozytyw, zwłaszcza że mój chłopak w delegacjach pracuje także nie zawsze może być na czas 😕
    A o pierwszą ciążę długo się staraliście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 15:50

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszą ciążą to aż był cud . Jak wróciliśmy z wakacji to przestałam miesiączkować jakoś od września nie miałam miesiączki chodziłam wtedy do ginekologa miałam robione badania i teoretycznie wszystko było dobrze moje cykle nie umiały się uregulować zamiast miesiączki miałam lekkie plamienia . Pamiętam jak jeszcze w grudniu poszłam do ginekologa jakoś źle się czułam , kręciło mi się w głowie miałam nudności . Wtedy nie zrobił mi USG ale powiedział żebym jeszcze raz zrobiła test ciążowy . Następnego dnia w sobotę wstałam rano zrobiłam test i się rozpłakałam jak zobaczyłam dwie kreski 😄 Więc u mnie taka o to historia 🙂 Teraz dopiero zaczynam poznawać swoje ciało bliżej , i starać się ze świadomością ale pewnie przez to że cały czas o tym myślę to nie będzie szło to tak jak bym chciała

Monika1992 lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ