X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 🩷
Odpowiedz

Starania 🩷

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Izka112 Debiutantka

Wysłany: 24 września 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie witajcie . Mam do was pytanie bo wiem że zawsze można się was poradzić . W sierpniu miałam miesiączke 28 , mój cykl trwał 37 dni . Czułam ze owulacja zbliżała się od 15/16 sierpnia wiem ze mogła wystąpić też później . Teraz do terminu miesiączki zostały 4 dni , kiedy doradzacie mi zrobić test ciążowy i badanie krwi ? Będę wdzięczna za odpowiedź

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 24 września 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test to najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, a na betę to już możesz pójść 🩷😁 i życzę powodzenia ! Daj znać !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 10:11

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 24 września 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślę że wybiorę się jutro albo najpóźniej w czwartek, jak będę coś wiedzieć dam znać 😚

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Test to najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, a na betę to już możesz pójść 🩷😁 i życzę powodzenia ! Daj znać !

Wykonałam betę wynik 0,50 ale nie tracę nadziei ponieważ jeśli owulacja się przesunęła i była koło 20 to myślę że dlatego wynik może być taki . Dzisiaj pisałam ze swoim ginekologiem doradził aby jeszcze wykonać test około 3 października ze względu na cykl który trwał 37 dni , to może faktycznie jest za wcześnie a coś się dzieje 😊

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 25 września 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka112 wrote:
    Wykonałam betę wynik 0,50 ale nie tracę nadziei ponieważ jeśli owulacja się przesunęła i była koło 20 to myślę że dlatego wynik może być taki . Dzisiaj pisałam ze swoim ginekologiem doradził aby jeszcze wykonać test około 3 października ze względu na cykl który trwał 37 dni , to może faktycznie jest za wcześnie a coś się dzieje 😊

To będziemy testować prawie razem bo ja 4 października powinnam okres dostać 😁

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to trzymam mocno kciuki żeby małpa nie przyszła a pojawiły się pozytywne kreski 😁

Jvvliett lubi tę wiadomość

• Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidziusia. W marcu byłam w ciąży biochemicznej. I od kilku cykli mam tak że parę dni przed @ plamię, plamienie ustaje i dostaje okres ale jest on bardziej skąpy niż zawsze . W tym cyklu od kilku dni bardzo bola mnie piersi i też dostałam plamienie ale bardzo ciemno brązowe miesiączkę powinnam dostać za 3 dni. Testy wychodzą negatywne. Czy jest jeszcze nadzieja na II kreski w tym cyklu ?
    Pozdrawiam

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób betę to będzie wiedziała 🩷

Monika1992 lubi tę wiadomość

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 29 września 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i jak sytuacja?☺️

• Kaska270 Debiutantka

Wysłany: 29 września 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, z mężem staramy się o dziecko już ponad 3 lata. Jakiś czas temu mąż był na badaniu nasienia i wyniki wyszły tak sobie. Zaczął brać czarnuszkę i za jakiś czas będzie chciał powtórzyć badania. Chciałabym zacząć brać jakiś dobry suplement na poprawę mojej płodności. Czy któraś z Was brała For Future Mums°? Polecacie ?

• joanka89 Nowa

Wysłany: 30 września 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1992 wrote:
    Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidziusia. W marcu byłam w ciąży biochemicznej. I od kilku cykli mam tak że parę dni przed @ plamię, plamienie ustaje i dostaje okres ale jest on bardziej skąpy niż zawsze . W tym cyklu od kilku dni bardzo bola mnie piersi i też dostałam plamienie ale bardzo ciemno brązowe miesiączkę powinnam dostać za 3 dni. Testy wychodzą negatywne. Czy jest jeszcze nadzieja na II kreski w tym cyklu ?
    Pozdrawiam

U mnie podobnie, natomiast dochodzi do tego jeszcze skrócenie cyklu (kiedyś miałam 27 teraz 23 😞)

• Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykle nie skróciły się. Ginekolog stwierdził że po poronieniu to normalne. Nie kazał się na razie przejmować i starać się dalej. Zobaczymy

• Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Zrób betę to będzie wiedziała 🩷

Niestety okres przyszedł..

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również okres dzisiaj i to tak silny że aż brak mi słów

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny, trzeba mieć nadzieje o następny cykl, w którymś musi się uda ♥️
    Ja w piątek pewnie do Was dołączę jakoś tak mi intuicja podpowiada

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trać nadziei może akurat w piątek poinformujesz nas pozytywną wiadomością 🥰

Jvvliett, Monika1992 lubią tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka112 wrote:
    Nie trać nadziei może akurat w piątek poinformujesz nas pozytywną wiadomością 🥰
    Wiesz co chyba owulke miałam wcześniej niż zakładałam i się nie wstrzeliłam, ale co ma być to będzie 😅 dzięki dziewczyny ! 🩷

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo się już starasz ? To mój pierwszy cykl starań a na pokładzie mam dwu latka także mam wesoło 😁

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jakoś od czerwca, więc już 4 cykle i na razie nic... już troszkę tracę nadzieję na pozytyw, zwłaszcza że mój chłopak w delegacjach pracuje także nie zawsze może być na czas 😕
    A o pierwszą ciążę długo się staraliście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 15:50

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszą ciążą to aż był cud . Jak wróciliśmy z wakacji to przestałam miesiączkować jakoś od września nie miałam miesiączki chodziłam wtedy do ginekologa miałam robione badania i teoretycznie wszystko było dobrze moje cykle nie umiały się uregulować zamiast miesiączki miałam lekkie plamienia . Pamiętam jak jeszcze w grudniu poszłam do ginekologa jakoś źle się czułam , kręciło mi się w głowie miałam nudności . Wtedy nie zrobił mi USG ale powiedział żebym jeszcze raz zrobiła test ciążowy . Następnego dnia w sobotę wstałam rano zrobiłam test i się rozpłakałam jak zobaczyłam dwie kreski 😄 Więc u mnie taka o to historia 🙂 Teraz dopiero zaczynam poznawać swoje ciało bliżej , i starać się ze świadomością ale pewnie przez to że cały czas o tym myślę to nie będzie szło to tak jak bym chciała

Monika1992 lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ