X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 🩷
Odpowiedz

Starania 🩷

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba tak najlepiej jak się nie myśli, ale przy planowaniu dziecka to trudno bo tak bardzo się chce 😊

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak głowa robi bardzo dużo w tej kwestii , a ja naprawdę poczułam teraz że to dobry czas na starania się o drugie maleństwo, mam nadzieję że i nam się uda 🥰

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 30 września, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie, żeby tak nie myśleć 😅

• Izka112 Debiutantka

Wysłany: 30 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No staram się ale jednak mam coś z głową bo testowałam nawet się po owulacji haha

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 1 października, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w swoim pierwszym cyklu starań robiłam tak samo 😂 a teraz tak się boję wyniku że nie chce wiedzieć i poczekam na 🐒

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 1 października, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    A to ja w swoim pierwszym cyklu starań robiłam tak samo 😂 a teraz tak się boję wyniku że nie chce wiedzieć i poczekam na 🐒
    Ja od samego początku czekam zawsze cierpliwie do daty @ bo moje cykle są długie, zazwyczaj 32-34 dni więc wolę się nie rozczarowywać testując za wcześnie 🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 1 października, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ja od samego początku czekam zawsze cierpliwie do daty @ bo moje cykle są długie, zazwyczaj 32-34 dni więc wolę się nie rozczarowywać testując za wcześnie 🙈[/QUOTEja ma 28-30 dni, a na kiedy masz termin testowania ?♥️

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 1 października, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Vergeet wrote:
    Ja od samego początku czekam zawsze cierpliwie do daty @ bo moje cykle są długie, zazwyczaj 32-34 dni więc wolę się nie rozczarowywać testując za wcześnie 🙈[/QUOTEja ma 28-30 dni, a na kiedy masz termin testowania ?♥️
    Aplikacja wskazuje mi na 26.10 i to będzie 31dc, zazwyczaj się nie myli więc wtedy spróbuję :)

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 1 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Aplikacja wskazuje mi na 26.10 i to będzie 31dc, zazwyczaj się nie myli więc wtedy spróbuję :)
    To będę trzymać kciuki ! 🌸

Vergeet lubi tę wiadomość

• onalola Autorytet

Wysłany: 24 października, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jestem tu nowa, ale widzę , że jest to konkretna skarbnica wiedzy.
    Mam już synka, starania o niego poszły w sumie szybko. teraz zaczynam przygodę o drugie. Myślałam, że o cyklu wiem dużo, jednak na myśleniu się kończy. Zaczęłam się wsłuchiwać w moje ciało i totalnie go nie rozumiem. Mianowicie :

od 3 cykli mam przed @ mam plamienie ( wcześniejsze 2 cykle bez starań 1 dzień przed, teraz mam od wczoraj wieczorem, a @ ma być w sb/nd). nie mam pojęcia od czego jest i skąd się nagle wzięło. Czy druga faza może się skracać sama ? Czy warto zrobić jakieś badania ?

Owulke wiem raczej kiedy mam ( wcześniej mam kłucia jajnika, a w sam dzień owulki < tak podejrzewam> mega ból podbrzusza, utrudniający nawet siadanie kilka h) do tego robię testy LH i dzień przed lub w ten sam dzień sa pozytywne.

Przytulasy wiadomo, co 2 dni w okresie najbardziej płodnym, wtedy kiedy i śluzu dużo.

Wiem, że rzadko się zdarza po 1 razie, ale te plamienia mnie martwią, z drugiej strony dużo czytałam i jest to normalne, podobno. Ginekologicznie wszystko było ok , żadnych torbieli ani niczego.

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Larwa Debiutantka

Wysłany: 31 października, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jakie badania miałyście wykonywane ze względu na poronienia ? Co powinnam jeszcze zbadać ?
    Dodam, że w 2015 r. urodziłam zdrową córkę- ciąża książkowa. A od 1,5 roku 4 niepowodzenia zakończone wszystkie mniej więcej w okolicach 8 tygodnia....

Badania zrobione do tej pory:

Zespół antyfosfolipidowy brak

P. Ciala przeciw glikoproteinie brak

P. Ciała przeciwkardiolipinie brak

Antykolugant toczniowy ujemny

Białko C w normie

Trombofilia : czynnik V Leiden nie wykazano mutacji, Czynnik V R2 H1299R nie wykazano, Mutacja MTHFR C^77T nie wykazano, Mutacja A1298C wykazano obecność mutacji, Mutacja 675wykazano obecność polimorfizmu

Immunofetyp ( zrobiony 6dni po poronieniu):
    leukocyty 8,22
    liczba limfocytów 2,48
    liczba limfocytów T 1,97
    liczba limfocytów B 0,32
    liczba limfocytów T 1,35
    liczba limfocytów T (CD3+CD8) 0,52
    liczba komórek NK (CD3-CD56-CD16) 0,19
    liczba limfocytów CD5 1,92
    liczba limfocytów CD5+CD19 0,030
    stosunek limfocytów CD4+CD82,59
    %limfocytów 30,2
    %limfocytów T 79,5
    % limfocytów B 13,1
    %limfocytów T 54,3
    %limfocytów T CD3+CD8 21
    %komórek NKCD3-CD56+CD16 7.8
    %komórek z wysoką ekspresją CD56 2.8
    %komórek z niską ekspresją 97.2
    %limfocytów CD5+77.3
    %limfocytów CD5+CD19 1.2

Antytrombina, białko C/S w normie

ANA1 dodatnie, ANA2 Cytoplazmatyczny1:160

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ