Starania 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
To jutro na badanie amh i prolaktyna. Tylko ja w tym miesiącu to po prostu jestem jednym wielkim stresem i raczej prolaktyna może być duża. Już nawet mój chłop mówi że nie mną wytrzymać bo tak się wykręciłam że na pewno coś ze mną nie tak.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Cześć dziewczyny, również dołączę, tak jak większość, Was tutaj jestem jeszcze świerzynką na forum i powiedzmy, że w staraniach również. Za mną pierwszy miesiąc- głównie czytania forum, dzięki niemu w tym miesiącu zaczynam robić pierwszą diagnostykę, póki co miałam zrobione tylko TSH i było w normie.
Jeśli chodzi o mnie to mam 34 lata, jesteśmy 3 lata po ślubie.
Mam nadzieję, że nie spędzę na tym forum zbyt długiego czasu czego również Wam życzę👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
Hej !
W domu mam 1.5 roczną córeczkę. Staraliśmy się o nią na luzie 9 miesięcy, a potem rok.
O kolejną ciążę staramy się od pół roku, ale do grudnia jeszcze karmiłam i nie miałam okresu.
Początek grudnia był dla mnie przełomowy, przestałam kp, myslalam ze choruje na covid I faszerowałam się lekami. Potem duzo pracowalam (na covidach) I 16.12 dziwnie zabolało mnie w okolicach jajnika, 17.12 mialam bHCG 55. Niestety 26.12 poroniłam nie powinnam się obwiniac, ale chyba jednak to robię. Dzień przed plamieniem wróciłam z nocnej zmiany i nie odpoczęłam
Czekam na okres i zielone światło od gin i zaczynamy się starać
Mam nadzieje, ze teraz się uda.
Trzymam za wszystkie kciuki ;* -
Ale mi ciśnienie skoczyło i nie wiem czy odpuści sobie dziś badanie prolaktyny z tego powodu. Chciałam się umówić na NFZ na badanie tarczycy. kiedyś robiłam i dostałam bez problemu skierowanie ma podobno raz na jakiś czas można sobie profilaktycznie zbadać. Tommy lekarz rodzinny odmówił.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Zapraszam Was na comiesięczny wątek do wspólnego testowania i wspierania 🥰
Miło mi będzie jak dołączycie 🤗
Forum › Starając się - ogólne › W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼Landrynkaaaa, Jo!Zio lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Tez chętnie dołączę do Was. Staramy się od września 2021. Odstawiłam antykoncepcję i wszystko związane z PCOSem, który mam stwierdzony od 10 lat, wróciło. Jesteśmy dopiero w drugim cyklu 🤦🏼♀️ Totalnie nieregularne miesiączki wyglada na to że bezowulacyjne. Poprzedni okres przyszedł dopiero po duphastonie. W tym cyklu jeszcze nie brałam dupka a mamy już 48dc.
Jeszcze na dodatek mamy właśnie Covid 🤒 Siedzimy w domu. I nie mieliśmy ani Świąt ani Sylwestra mieć nie będziemy. Mam nadzieję że rok 2022 będzie nasz i ta fatalna końcówka 2021 zapowiada tylko że przyszły rok będzie super.
Buziaki dla wszystkich staraczek. 😘 Powodzenia w 2022. Trzymam 🤞za Wasze marzenia.Blond27, Świeżynka20, Landrynkaaaa, Milixx, Matleena89 lubią tę wiadomość
29 lat -> już 32
PCOS stwierdzony od 2012
początek starań 09.2021
Luty 2022 Gameta Łódź
Drugi początek starań sierpień 2023
HSG - 08.2023 jajowody drożne
Pierwsza procedura IVF - listopad 2023
45 komórek pobranych 🤯
30 dobrych
18 dawstwo
6 zamrożonych
6 zapłodnionych
2❄️❄️ z 5 doby
02.2024 FET 💔 beta <0,2
26.04.2024 FET 🤞
10 dpt beta 92,4
12 dpt beta 241
19 dpt beta 15,6 CB 😭
II IVF lipiec 2024
20 komórek pobranych
15 zapłodnionych
9 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️z 5 doby
1 ❄️ z 6 doby
Czekamy na transfer - odroczony aż o 2 cykle
11.09.2024 - FET
10dpt beta hCG 375
12dpt beta hCG 751
15dpt beta hCG 2552
19dpt beta hCG 13873
30.09 5+4: GS 12,9mm, YS 3,2mm
-
Dziewczyny podpowiedzcie jak sobie ustawić stopkę ? Chodzi o historie na dole👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
Landrynkaaaa wrote:Dziewczyny podpowiedzcie jak sobie ustawić stopkę ? Chodzi o historie na dole
Najlepiej na komputerze. Wchodzisz w ustawienia ⏩ społeczność ⏩Twój podpis na Forum: - wpisujesz co chcesz -
Milixx wrote:Najlepiej na komputerze. Wchodzisz w ustawienia ⏩ społeczność ⏩Twój podpis na Forum: - wpisujesz co chcesz
Korzystam z aplikacji i kurcze tu nie widzę tej opcji, spróbuje na kompie👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
Cześć, ja też chciałabym dołączyć. Jestem świeżo po ciąży biochemicznej. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu stymulowanym letrozolem. Tydzień temu miałam histetroskopię i usunięcie małego mięśniaka. Czekam na wyniki histopatologii i biopsji endometrium. Muszę odczekać co najmniej miesiąc i wznawiamy starania w nowym roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 17:51
Landrynkaaaa, Emka_92, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Również mam dwie mutacje w tym PAI-1 4G/4G w homozygocie i mam córkę z książkowej ciąży bez żadnych leków, także dziewczyny na spokojnie to jeszcze nie jest wyrok. Z tą heparyną to jest tak, że lekarze wprowadzają ją przy tej mutacji, ale tak na prawdę dopiero jeśli są poronienia nawracające, bez tego wielu lekarzy nawet nie chce jej przepisywać, a dawki które są przepisywane to raczej małe dawki profilaktyczne.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
nick nieaktualnyHej dołącze i ja
Staramy się już długo
Teraz powoli zaczynamy przygotowywać się do in vitro
Jak zaczęłam czytać to forum to zobaczyłam ile diagnostyki nie zlecił mi lekarz mimo że że względu na wiek jakieś badania zaczęliśmy już po 6cs
Trzymam kciuki za wszystkieOlo323 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Chętnie do Was dołączę. Po prawie roku od starań wracam. Mam za sobą 2 poronienia z czego jedno zakończyło się zabiegiem. Może macie jakieś sprawdzone sposoby jak podnieść poziom progesteronu nie licząc duphastonu i luteiny? W obu ciazach mialam bardzo niski poziom, ale lekarze to bagatelizuja 🤷♀️
-
Ponieważ wcześniej opierałam się na obserwacjach siebie i kalendarzyku a chcialabym dodać do tego również testy owulacyjne.
Kiedy się je robi ? O jakieś porze ustalonej ? Co jeśli wyjdą negatywne ?
Przepraszam za tak banalne pytanie no ale każdy kiedyś takowe miewał 😊 -
Cześć. Jestem i ja☺️ Chcielibyśmy drugiego dzieciaczka, nadal karmie wiec nie liczę na cud ale próbujemy🤞🏻Od 5 cykli ostro działamy, teraz 6cs i zaczęłam mierzyć temperaturę, od przyszego cyklu chyba wskoczy Castagnus ostatnio zaszłam w drugim cyklu brania go wiec jakoś mam do niego sentyment 😅 w połowie roku wracam do pracy wiec jak sie nie uda do tego czasu to chyba odpuścimy już zupełnie 🥲
-
Świeżynka20 wrote:Ponieważ wcześniej opierałam się na obserwacjach siebie i kalendarzyku a chcialabym dodać do tego również testy owulacyjne.
Kiedy się je robi ? O jakieś porze ustalonej ? Co jeśli wyjdą negatywne ?
Przepraszam za tak banalne pytanie no ale każdy kiedyś takowe miewał 😊
Najlepiej koło 12 w dzień i 22. Pozytywny będzie wtedy kiedy kreski będą w takim samym kolorze, bądź kiedy testowa będzie ciemniejsza od kontrolnej. Zerknij sobie w Google w grafice tam zobaczysz dokladnie -
Po dłuższych przemyśleniach postanowilam podejść na luzie. Jak nie wyjdzie to trudno. Mogę być szczęśliwą bezdzietną kobieta. Zbadam sobie hormony. Jak coś będzie nie tak to postaram się unormować czy to naturalnie czy też lekami. Podjęłam decyzję ze nie chce stymulacji owulacji (to się rymuje) czy jakiś bardziej inwazyjnych metod.
Czy jeśli mam cykle między 28 a 30dni to się to liczy jako nieregularne? Te 30dni to zazwyczaj jak mam większy stres albo jestem lrzeziwboona/chora. Ostnio miałam 31 ale bylam chora.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Po dłuższych przemyśleniach postanowilam podejść na luzie. Jak nie wyjdzie to trudno. Mogę być szczęśliwą bezdzietną kobieta. Zbadam sobie hormony. Jak coś będzie nie tak to postaram się unormować czy to naturalnie czy też lekami. Podjęłam decyzję ze nie chce stymulacji owulacji (to się rymuje) czy jakiś bardziej inwazyjnych metod.
Czy jeśli mam cykle między 28 a 30dni to się to liczy jako nieregularne? Te 30dni to zazwyczaj jak mam większy stres albo jestem lrzeziwboona/chora. Ostnio miałam 31 ale bylam chora.
-
Hej dziewczyny. Straszna ze mnie świeżynka ale skrócę swoją historię. Od czerwca staramy się o pierwszego dzidziusia. Wszystkie wyniki w normie (morfologia, glukoza, tsh, usg, cykologia). Mam niedoczynność tarczycy ale bez hashimoto. Lecze sie i jestem pod stałą kontrolą lekarza. Zawsze miałam bardzo regularne cykle (28 dni i 4 dni miesiączkowania). W poprzednim cyklu okres spóźnił mi sie 4 dni ale miesiączka była jak zawsze. Tym razem okres spoznil mi się 10 dni i w sumie cykl miał 38 dni! Ten ostatni tydzień cyklu byl bardzo bolesny, pierwszy dzień krwawienia był koszmarem. Po 3 dniach krwawienie się skończyło. Robiłam testy z moczu i krwi ale ciąży brak. Wyniki badań krwi o których wcześniej wspominałam również w normie. Zapisalam sie do gina na 13 stycznia (19 dzien cyklu) ale strasznie się martwię, że cos sie moze dziać. Jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju. Przy ostatniej wizycie u ginekologa (14 dzien cyklu) na usg nie było widać nawet początku pęcherzyka owulacyjnego. Niby lekarka mówiła że niektóre kobiety owulację mają dużo później ale jakoś też mnie to niepokoi. Przepraszam że tak długo ale musialam to z siebie wyrzucić. Pragnę dziecka już od kilku lat jednak dopiero od lata faktycznie się staramy narazie bez skutku. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, żeby w końcu doczekać dwóch kresek. Całuję Was mocno!!
-
Bettti03, każda kobieta może mieć 1-2 cykle bezowulacyjne w roku, i nie trzeba się tym przejmować. Polecam Ci robić monitoring owulacji w kilku kolejnych miesiącach, wtedy będziesz dokładnie wiedziała jak i kiedy rosną pęcherzyki, czy i kiedy pekają itp. Możesz mieć 28 dniowy cykl a owulacja wcale nie musi przypadać na 14 dzień. Prawdę mówiąc znam więcej kobiet, które nie mają tak podręcznikowych cykli i jest to zupełnie normlane, bo organizm ludzki to nie maszyna. Znam przypadek, że dziewczyna miała owulacje tuż po okresie i uchwyciła to monitoringiem przez czysty przypadek. A czasem owulacja jest faktycznie później i faza lutealna jest krótka. Faza folikularna jest "ruchoma", jeśli chorujesz, masz stres to owulacja się opóźni a tym samym wydłuży się cały cykl bo faza lutealna (po owulacji) jest raczej stała u każdej kobiety.
Bettti03 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG