X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a ćwiczenia
Odpowiedz

Starania a ćwiczenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kitty_Kejt94 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uważacie, że ćwiczenia zmniejszają szanse na zajście w ciąże ?
    Chodzę na siłownie regularnie od października i przeważnie na zajęcia wysiłkowe crossfit.
    Wczoraj w poradzie dni na aplikacji przeczytałam, że duży wysiłek nie pomaga w zajściu w ciąże.
    Trochę się tym zmartwiłam bo jestem 10 dni po potwierdzonej owulacji i do tej pory dość ostro działałam na siłowni … czy myślicie że może się to przyczynić do braku ciąży ?

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze ćwiczenia i ruch są wskazane, z tym że jeśli nigdy nie ćwiczyłaś i nagle zaczniesz dźwigać ciężary to może Ci to faktycznie troszkę rozjechać troszkę hormony ale jeśli zawsze byłaś w ruchu albo zaczniesz ćwiczyć stopniowo tak żeby organizm się przyzwyczaił to myśle że ćwiczenia są jak najbardziej na tak 🙂

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Pauli_00 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pierwszą ciąża trenowałam ostro od dwóch lat , organizm się przyzwyczaił . Tydzień przed spodziewaną miesiączka podczas treningu poprostu mi nie szło, jakaś taka ciężka byłam. No i tak się zorientowałam że jestem w ciąży 😀

💁 27
    🧔 30
    👶 2016
    03.2023 💔 cb

Starania od listopada 2021 roku.
    Suplementy :
    Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ