Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a wsparcie rodziny
Odpowiedz

Starania a wsparcie rodziny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego męża w rodzinie jest para która od kilku lat stara się o dziecko, na pewno od 3-4 lat, tyle wiem na pewno... i fakt rodzina zachowuje się w porządku, wiedzą wszyscy o tym. ale jednak są na świeczniku, częste są pytania do cioci (mamy tej dziewczyny) co u Ani i Kuby... wiadomo o co chodzi. jest wyglaszanie opinii ze powinni już adoptować, a może in vitro, że może to powinni zrobić może tamto... ja wiem, że to wszystko z dobroci serca, wszyscy chcą dla nich dobrze. jednak ja bym nie chciała aby inni wiedzieli, że mam problem. nikt oprócz męża i przyjaciółki nie wie nawet że mam stymulacje owulacji. teściowa i rodzice wiedzą o tarczycy jedynie , reszta rodziny nawet o tym nie wie. Ania 84 cieszę się, że masz dobych teściów i wsparcie w rodzinie!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dltego mysle ze jest to sprawa indywidualna.. kazdy wie na ile moze liczyc na dyskrecje i na wsparcie.. my np nic nie mowimy tacie meza..bo wiem ze on by go jeszcze dobil..maz sam zdecydowal ze powie o swoich zlych wynikach mamie i moim rodzicom.. zeby wiedzieli ze nie bedzie to kwestia ustabilizowania hormonow..a dwa ze mama M jest pielegniarka i sporo nam pomaga pod wzgledem tym zedowiaduje sie roznych ciekawych informacji :)
    zrsezta moj M chyba juz do tego zaczyna podchodzic z dstansem.. nawt ostatnio sam by sie wygadal przed kolega.. ze mozliwe ze nie bedzie mogl byc tata.. ja uwazam ze jesli bedzie chcil to powie.. wiedza nieliczni i ci ktorym ufamy :)

A o ewentualnym dawcy ..co najwyej beda wiedziec rozice.. bo uwazam ze skoro sa z nami przez te trudne chwile to nalzey im sie szczerosc i skoro sami widza taka ewentualnosc to jestem spokojna ze nigdy zlego slowa niepowiedza :)

zreszta .. my oboje stwierdzilismy ze my nie mmay sie czego wstydzic.. bo po porstu nie raz natura plata nam figla ..i ludzie po porstu nie moga miec dzieci.. a to czy ktos to zrozumie czy nie to jego brozka.. jelsi nie zrozumie to nie jest wart tego zeby zwracac na niego uwage :)
    Dla na najwazniejsi jestesmy My .. a to co kto mowi nas ziebi juz w tym momencie i chlodzi ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84 masz wspaniałego męża, niestety wielu nie podjęłoby nawet tematu dawcy. kocha cie i chce dla was jak najlepiej :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    Ania 84 masz wspaniałego męża, niestety wielu nie podjęłoby nawet tematu dawcy. kocha cie i chce dla was jak najlepiej :)
    wiem temat dawcy jest poki co dla mnei tematem odległym.. licze sie z tym ze bedzie nas to kosztowac sporo pd wzgledem psychicznym dlatego.. pokijest iskierka nadziei powiedzialam mezwoi ze o tym porozmawiamy jak bedziemy miec czarno na bialym ze nie ma plemnikow nawet w jadrach.. a to ze mnie kocha i jest wspanialy to wiem..choc tak naparwde uzmyslowilam sobie to w 100% dopeiro podczeas ostatnich miesiecy :) I to chyb przez to czuej ze tak naparwde nie obchodza mnie zdania innych i krzywe teksty,bi najwazniejsz=i jestesmy My i nasze plany :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że tak to Wy macie być szczęśliwi i już! niestety i tak nie wszystkim dogodzisz także trzeba myśleć o sobie :) i swoim szczęściu! życzę aby te plemniki zawieruszone się odnalazły! :* pozdrów męża!

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ