X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a wsparcie rodziny
Odpowiedz

Starania a wsparcie rodziny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego męża w rodzinie jest para która od kilku lat stara się o dziecko, na pewno od 3-4 lat, tyle wiem na pewno... i fakt rodzina zachowuje się w porządku, wiedzą wszyscy o tym. ale jednak są na świeczniku, częste są pytania do cioci (mamy tej dziewczyny) co u Ani i Kuby... wiadomo o co chodzi. jest wyglaszanie opinii ze powinni już adoptować, a może in vitro, że może to powinni zrobić może tamto... ja wiem, że to wszystko z dobroci serca, wszyscy chcą dla nich dobrze. jednak ja bym nie chciała aby inni wiedzieli, że mam problem. nikt oprócz męża i przyjaciółki nie wie nawet że mam stymulacje owulacji. teściowa i rodzice wiedzą o tarczycy jedynie , reszta rodziny nawet o tym nie wie. Ania 84 cieszę się, że masz dobych teściów i wsparcie w rodzinie!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dltego mysle ze jest to sprawa indywidualna.. kazdy wie na ile moze liczyc na dyskrecje i na wsparcie.. my np nic nie mowimy tacie meza..bo wiem ze on by go jeszcze dobil..maz sam zdecydowal ze powie o swoich zlych wynikach mamie i moim rodzicom.. zeby wiedzieli ze nie bedzie to kwestia ustabilizowania hormonow..a dwa ze mama M jest pielegniarka i sporo nam pomaga pod wzgledem tym zedowiaduje sie roznych ciekawych informacji :)
    zrsezta moj M chyba juz do tego zaczyna podchodzic z dstansem.. nawt ostatnio sam by sie wygadal przed kolega.. ze mozliwe ze nie bedzie mogl byc tata.. ja uwazam ze jesli bedzie chcil to powie.. wiedza nieliczni i ci ktorym ufamy :)

A o ewentualnym dawcy ..co najwyej beda wiedziec rozice.. bo uwazam ze skoro sa z nami przez te trudne chwile to nalzey im sie szczerosc i skoro sami widza taka ewentualnosc to jestem spokojna ze nigdy zlego slowa niepowiedza :)

zreszta .. my oboje stwierdzilismy ze my nie mmay sie czego wstydzic.. bo po porstu nie raz natura plata nam figla ..i ludzie po porstu nie moga miec dzieci.. a to czy ktos to zrozumie czy nie to jego brozka.. jelsi nie zrozumie to nie jest wart tego zeby zwracac na niego uwage :)
    Dla na najwazniejsi jestesmy My .. a to co kto mowi nas ziebi juz w tym momencie i chlodzi ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84 masz wspaniałego męża, niestety wielu nie podjęłoby nawet tematu dawcy. kocha cie i chce dla was jak najlepiej :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    Ania 84 masz wspaniałego męża, niestety wielu nie podjęłoby nawet tematu dawcy. kocha cie i chce dla was jak najlepiej :)
    wiem temat dawcy jest poki co dla mnei tematem odległym.. licze sie z tym ze bedzie nas to kosztowac sporo pd wzgledem psychicznym dlatego.. pokijest iskierka nadziei powiedzialam mezwoi ze o tym porozmawiamy jak bedziemy miec czarno na bialym ze nie ma plemnikow nawet w jadrach.. a to ze mnie kocha i jest wspanialy to wiem..choc tak naparwde uzmyslowilam sobie to w 100% dopeiro podczeas ostatnich miesiecy :) I to chyb przez to czuej ze tak naparwde nie obchodza mnie zdania innych i krzywe teksty,bi najwazniejsz=i jestesmy My i nasze plany :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że tak to Wy macie być szczęśliwi i już! niestety i tak nie wszystkim dogodzisz także trzeba myśleć o sobie :) i swoim szczęściu! życzę aby te plemniki zawieruszone się odnalazły! :* pozdrów męża!

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ