X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania - dziwny okres
Odpowiedz

Starania - dziwny okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowa97 Nowa

Wysłany: 27 września 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, proszę wybaczyć jeśli zły temat, ale po prostu nigdzie w internecie nie mogłam znaleźć informacji na temat objawów które u mnie występują.
    Jestem bardzo świeża w temacie starania, ponieważ staramy się o dzidzie dopiero od 2 cykli. Przyjmuje kwas foliowy. Od czasu spodziewanej owulacji (fizycznie nie zauważyłam dużej ilości śluzu) codziennie występował u mnie ból w podbrzuszu, jajniki i na środku, a także objawy Pms, tzn. straszne rozdrażnienie, wahania nastrojów, ból brzucha, mleczny śluz. Dzień przed planowanym okresem wystąpiło różowe plamienie, i tak jakby minęły wszystkie objawy pms, został tylko ból brzucha i temperatura 37,5 która również występuje od owulacji. W dniu planowanej miesiączki faktycznie zaczęło się krwawienie i ból brzucha. Krew jednak w ogóle nie wydostawała się z pochwy. Jest widoczna tylko na papierze. Dzisiaj jest 3 dzień cyklu, sytuacja wygląda podobnie- okres nadal trwa, boli brzuch, występuje wyższa temperatura, ale pojawiły się skrzepy. Raz jak byłam w toalecie był taki duży ciemny skrzep. Pierwszy raz mam taki okres. Odczuwam skurcze i takie ciągnięcie w podbrzuszu. Dodam że od jakichś dwóch tygodni na szyjce macicy mam taką nieduża twarda górkę, która nie boli i nic się z nią nie dzieje. Czy któraś z Was miała może podobna sytuację? Do ginekologa oczywiście jestem umówiona, jednak wizytę mam dopiero za miesiąc ☹️ dodam że 20 lipca, miałam wykonywane USG i cytologię i wszystko było w porządku. Serdecznie proszę o odpowiedź i przepraszam za chaotyczny opis 🙂

• Chantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłaś u lekarza? Wszystko w porządku? Jestem ciekawa, bo miałam identyczną sytuację. Wręcz byłam przekonana, że jestem w ciąży, była późna owulacja, a plamienie w dniu spodziewanej miesiączki to implantacja.
    Niestety… dzień później przyszedł okres i zaczęłam nowy cykl.

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ