X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania i ciąża po CP
Odpowiedz

Starania i ciąża po CP

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasik89 Debiutantka

Wysłany: 17 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Przechodzimy tutaj licząc na sprawne działanie tego serweru :)
    Wątek dotyczy ciąży pozamacicznej. Tutaj możemy się wspierać, opowiedzieć swoją historię, dopytać i naładować pozytywnie na dalsze działania. Mile widziane są też osoby, które przeszły CP i aktualnie spodziewają się dziecka. Liczę na to, że będziemy dla siebie oparciem!

• Eniana Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem po CP mija już prawie 1,5 roku. Chciałam zrobić badania hormonów tylko nie wiem czy ma znaczenie dzień cyklu? jeśli chodzi o progesteron to na pewno i kiedy najlepiej zrobić??

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • qazs Nowa

Wysłany: 18 września 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Po ponad 2,5 roku starań udało Nam się zajść w ciążę. Niestety CP, jajowodową. Jestem 2 miesiące po operacji (nieudana próba laparoskopii). Na szczęście udało się ocalić jajowód, ale mam szramę jak po cesarce i brzuch praktycznie codziennie boli.
    Czy któraś z Was wie, czy ból blizny i jej zaognienie wieczorami jest normą? A bolący przy dotyku obszar między pępkiem a blizną? A uczucie jakby odrętwienia na obszarze poniżej blizny tak nawet do 10 cm? Jak długo taki stan może jeszcze potrwać i czy jest to normalny proces gojenia? Czy któraś miała podobnie? Bo boję się, że coś jest nie tak... A coż, mój gin należy do ludzi raczej małomównych, ale to najlepszy specjalista w okolicy... I sama już nie wiem... Teoretycznie mówi, że wszystko gra i można już zacząć się starać o dzidzię...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ