Starania i ciąża po CP
-
Cześć Dziewczyny. Przechodzimy tutaj licząc na sprawne działanie tego serweru
Wątek dotyczy ciąży pozamacicznej. Tutaj możemy się wspierać, opowiedzieć swoją historię, dopytać i naładować pozytywnie na dalsze działania. Mile widziane są też osoby, które przeszły CP i aktualnie spodziewają się dziecka. Liczę na to, że będziemy dla siebie oparciem! -
hej, jestem po CP mija już prawie 1,5 roku. Chciałam zrobić badania hormonów tylko nie wiem czy ma znaczenie dzień cyklu? jeśli chodzi o progesteron to na pewno i kiedy najlepiej zrobić??07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Witam.
Po ponad 2,5 roku starań udało Nam się zajść w ciążę. Niestety CP, jajowodową. Jestem 2 miesiące po operacji (nieudana próba laparoskopii). Na szczęście udało się ocalić jajowód, ale mam szramę jak po cesarce i brzuch praktycznie codziennie boli.
Czy któraś z Was wie, czy ból blizny i jej zaognienie wieczorami jest normą? A bolący przy dotyku obszar między pępkiem a blizną? A uczucie jakby odrętwienia na obszarze poniżej blizny tak nawet do 10 cm? Jak długo taki stan może jeszcze potrwać i czy jest to normalny proces gojenia? Czy któraś miała podobnie? Bo boję się, że coś jest nie tak... A coż, mój gin należy do ludzi raczej małomównych, ale to najlepszy specjalista w okolicy... I sama już nie wiem... Teoretycznie mówi, że wszystko gra i można już zacząć się starać o dzidzię... -