X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania- inseminacja/polip
Odpowiedz

Starania- inseminacja/polip

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna4321 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Postanowiłam napisać na forum, bo głowie się jaką decyzję podjąć, czy przystępować w poniedziałek do inseminacji, czy nie.

Nasza historia:
    -starania 1 rok
    -ja 29, maz 28
    - badania u mnie:
    mikrogruczolak przysadki: zbita prolaktyna dostimexem
    AMH 6
    Lewy jajowód drożny, pracy utrudniony przepływ, ale finalnie drożny

Mąż:
    -1%morfologia nasienia, poza tym OK

przed samą inseminacja wykryto u mnie polip, jestem po stymulacji lametta, lekarka powiedziała, żeby podejść do tej inseminacji, a jak się nie uda to dopiero w następnym cyklu histeroskopia, co myślicie? Jest sens podchodzić? Czy najpierw histeroskopia?

Już od tego czytania forum i myślenia oszaleje! Może macie podobne doświadczenia:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ