Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania- inseminacja/polip
Odpowiedz

Starania- inseminacja/polip

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna4321 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Postanowiłam napisać na forum, bo głowie się jaką decyzję podjąć, czy przystępować w poniedziałek do inseminacji, czy nie.

Nasza historia:
    -starania 1 rok
    -ja 29, maz 28
    - badania u mnie:
    mikrogruczolak przysadki: zbita prolaktyna dostimexem
    AMH 6
    Lewy jajowód drożny, pracy utrudniony przepływ, ale finalnie drożny

Mąż:
    -1%morfologia nasienia, poza tym OK

przed samą inseminacja wykryto u mnie polip, jestem po stymulacji lametta, lekarka powiedziała, żeby podejść do tej inseminacji, a jak się nie uda to dopiero w następnym cyklu histeroskopia, co myślicie? Jest sens podchodzić? Czy najpierw histeroskopia?

Już od tego czytania forum i myślenia oszaleje! Może macie podobne doświadczenia:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ