SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Starania na l4
Odpowiedz

Starania na l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 93Ania93 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2025, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was starała się o dziecko w czasie trwającego L4? Czy może któraś z was przeszła na nie, właśnie w celu starania? Kortyzol i stres w pracy nie sprzyja płodności, więc może to nie jest taki zły pomysł? Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2025, 12:20

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 9 października 2025, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nigdy nie wiesz kiedy realnie zajdziesz w ciążę. Może to być w 1 miesiącu l4, a może być o wiele później... wyobrażasz sobie powrót z długiego l4 w takim scenariuszu? 😅

Ja tak sobie na początku starań myślałam, a teraz zbliżamy się już do 2 lat starań, a w międzyczasie zmieniłam pracę i kolejnej mam powoli dosyć 🤣🤣

93Ania93 lubi tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer zarodka AA
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    19-20.09 • krwawienia i plamienia - krwiaczek 🩺😭
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • USG
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • 93Ania93 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2025, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Niestety nigdy nie wiesz kiedy realnie zajdziesz w ciążę. Może to być w 1 miesiącu l4, a może być o wiele później... wyobrażasz sobie powrót z długiego l4 w takim scenariuszu? 😅

Ja tak sobie na początku starań myślałam, a teraz zbliżamy się już do 2 lat starań, a w międzyczasie zmieniłam pracę i kolejnej mam powoli dosyć 🤣🤣

Nie wiem czy i tak chciałabym tam wracać :/

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2025, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    93Ania93 wrote:
    Nie wiem czy i tak chciałabym tam wracać :/

Zawsze można pójść na l4 i po prostu na spokojnie szukać nowej pracy i starać się ☺️
    Rozumiem, że masz ciężka sytuacje w pracy? ☹️

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer zarodka AA
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    19-20.09 • krwawienia i plamienia - krwiaczek 🩺😭
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • USG
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ