Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugie z high needem na pokładzie
Odpowiedz

Starania o drugie z high needem na pokładzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marian Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, planowaliśmy z mężem 3 dzieci. Po 4 latach udało się zmajstrować śliczną córkę, ma teraz roczek. Czuję, że chyba mam owulację po raz pierwszy po porodzie, ale coś się cykam starać. Córka jest wymagająca i dała nam trochę w kość. Ktoś ma doświadczenia? Jest powód do wahań? Iść na całość? Pozdrawiam😘

preg.png

age.png
  • Sylwia C. Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój synek też jest baaaardzo wymagający. W domu nic nie mogę ogarnąć, a większość czasu jestem z nim sama. Właściwie to zamiast zmierzać ku lepszemu to jest ciężej, ale ja już się przyzwyczaiłam. Niedawno skończył roczek i od jakiegoś czasu zaczęliśmy się starać o drugie. Nararazie cisza, bo chyba kp bardzo hamuję mi owulację :(

Czy jest powód do wahań? To tylko zależy od was i waszej sytuacji. Z mojej strony mogę powiedzieć, że my zawsze chcieliśmy mieć wiecej niż jedno dziecko i to się nam nie zmieniło.

Dzieci dorastają. Wszytko mija. Wiem, że przy takich trudnych dzieciach, to ciężko sobie wyobrazić, ale ja myślę że przyjdzie czas, że się zatęskni do tych chwil z małym dzieckiem, mimo wszystko. Nawet teraz jak sobie myślę jak tragicznie było z niemowlakiem, to już bym chciała mieć takie drugie małżeństwo na rękach ☺️ mam już inne doświadczenia, żałobę po swoim wyobrażeniu na temat macierzyństwa przeszłam.
    Przetrwałam już rok i zdaję sobie sprawę, że będzie z dwójką cholernie ciężko. Właściwie to taki hardkor jaki przeżywam z moim dzieckiem, trochę hartuje 🤣

Zdarza się też tak, że wymagające dziwci są takie przy rodzicach, a wśród innych ludzi łagodnieją.

Powodzenia!

atdc3e5ehpi6kwpi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ