X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:38

Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ink@ lubi tę wiadomość

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:20

MyE, Ink@ lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Ona na szczęście to było wczoraj :p dzis juz ok ;D
    Oj sorki, przeczytałam pierwsze słowo i wyszło, że wszystko dzisiaj he :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dość dawno mnie nie było, wpadłam tutaj dosłownie na momencik. @ przyszła, trochę wcześniej więc z testowania nici. Szczerze, to już straciliśmy z mężem nadzieję, że będziemy mieli 2 dziecko, widocznie tak ma być. Dobrze, że mamy chociaż jedno i jemu musimy poświęcić maximum czasu. Nie możemy go zaniedbać. Nie wiem dokładnie co się tutaj dzieje, nie jestem na bieżąco i nadrabiać też nie będę, za dużo stron, a nie mam ostatnio czasu nawet dla siebie. Rzadko będę tutaj zaglądać, a może nawet wcale. Forum pochłaniało strasznie dużo czasu, który chcę spędzać z synkiem :) Trzymam za Was kciuki. Tym którym się udało serdecznie gratuluję, tym którym jeszcze nie życzę, aby szybko zobaczyły swoje upragnione kreseczki, plusiki na teście. Jeśli ktoś chce utrzymywać ze mną kontakt i dowiedzieć się co u mnie, wiecie jak mnie złapać :)na nikogo się nie obrażam bo to nie leży w mojej naturze :) Miłego dnia dla wszystkich.

MyE, anq05, Ink@, stella_88, Zuza33, kania901, Wojcinka, Mila123, Bluebell1984, onaa123 lubią tę wiadomość

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virki trzymamy kciuki! Daj znac po :)

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka nie traćcie nadziei :* Może to trochę potrwać, ale jeśli stracisz nadzieje i sobie odpuścicie to za parę lat będziecie tej decyzji bardzo żałować.
    Ja za was bardzo mocno trzymam kciuki słońce. Nie poddawajcie się. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna która @ nie miło przywitala.....ja nadal czekam napewno nie ma ciąży bo po prostu to wiem że to nie ten czas nie ta chwila....no nic ja też uciekam do pracy nadrobię was pewnie dopiero w nocy jak wrócę czyli koło 23.30 a nie chce w pracy otwierać forum bo dużo osób mi kuka w telefon i pyta co tam mam a nie chce się obnosic wszech i wobec że piszę na forum o staraniach...różnie to różni ludzie mogą odebrać. Więc do zobaczenia później buziole kochane :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej pracy dziewczyny :*

• Tasza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - u nas nie ma netu albo jest i ścina się wysyłając mi po 10 min odpowiedź. Chciałam napisać, ze w ferie wyjeżdżamy ale zapomniałam a potem nie przewidziałam ze będzie taki super zasięg. Do końca tyg jeszcze więc będę pisać tyle co "od zasięgu do zasięgu". Na wyjeździe ciężko się nadrabia.

Wojcinka lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki co tam? wyszłaś juz z usg?

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Hej dziewczyny - u nas nie ma netu albo jest i ścina się wysyłając mi po 10 min odpowiedź. Chciałam napisać, ze w ferie wyjeżdżamy ale zapomniałam a potem nie przewidziałam ze będzie taki super zasięg. Do końca tyg jeszcze więc będę pisać tyle co "od zasięgu do zasięgu". Na wyjeździe ciężko się nadrabia.

Odpoczywaj Kochana....
    Tylko na nartach nie jeździj za dużo :)

Tasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jaka stopka :D
    Jesteś pewna, że mąż tylko jeden :P?

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Zuza jaka stopka :D
    Jesteś pewna, że mąż tylko jeden :P?

Zawsze ktoś o coś pyta nawet jak już wcześniej pisałam to dla jasności wszystko widoczne ;)
    A tak na poważnie to już dwa razy się spotkałam, że poszłam do lekarza a ten robiąc wywiad pyta czy dziecko chce z tym samym mężem co pozostałe dzieci haha:)

Tasza, MyE, stella_88, Marlena24 lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Odpoczywaj Kochana....
    Tylko na nartach nie jeździj za dużo :)
    ja nawet jak idę posuwistym krokiem to mam wrażenie ze i tak za bardzo się kołyszę ;) i od razu mnie zbiera na nudności w wypadku większego szczęścia. Czasem mam go mniej.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Martka nie traćcie nadziei :* Może to trochę potrwać, ale jeśli stracisz nadzieje i sobie odpuścicie to za parę lat będziecie tej decyzji bardzo żałować.
    Ja za was bardzo mocno trzymam kciuki słońce. Nie poddawajcie się. :*

Teraz muszę się skupic na innych bardziej przyziemnych sprawach. Jeśli będę kiedys w ciaży to ok, jeśli nie to trudno. Muszę poświęcic czas temu to już mam :) Przez te ostatnie tygodnie znowu mnóstwo czasu spędzałam z synkiem. Duzo rozmawiamy, bawimy się. W piatek w drodze do domu uslyszalam od mojego 6 latka "mamo jestes najcudowniejsza na świecie" warto żyć dla takich chwil. Wolę skupić się na tych chwilach, pielegnowac więź ktora mamy, bo dziecko wyrasta, nie chce kiedys uslyszec, ze nie mialam dla niego czasu bo myslalam o drugim dziecku. Nie darowalabym sobie tego.

MyE, stella_88, Zuza33, Annie1981, Marlena24, Wojcinka, Mila123, olciaa, Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:28

MyE, Ink@ lubią tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka Kochana... Zagladaj do nas czasami.
    Każda ma chwilę załamania ale kiedyś przyjdzie i nasz dzień na dwie kreski :)
    Całuję i pozdrawiam <3

Ink@ lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Zuza- moze Ty na taka rozwiazla wygladasz?! Haha :-) pamietaj ze na samolot nie wchodzi sie w ponczochach i podwiazce ;-)

Nie wiem co znaczy rozwiazła.... Ale chyba nie wyglądam haha
    Czemu nie? Ja właśnie taki strój na samolot przygotowałam ;)

stella_88 lubi tę wiadomość

‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ