X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie uczono że Tsh samo w sobie nic nie znaczy. Żeby było wiarygodne trzeba je zrobic z ft4 i ft3.
    Myślę że co lekarz to opinia.

Bluebell1984, Dombrusia, Wojcinka lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria_20 wrote:
    Dziś 8 dc :) a TSH 1,6. :)

tsh w normie, nie rozumiem dlaczego obwinia tarczycę. Na jakiej podstawie? ft3 i ft4 badałaś? przeciwciała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 19:06

Zuza33 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria też nie rozumiem tej Twojej ginekolog co ona ma do tsh ? Ja rozumiem co lekarz to opinia ale j Ciebie samo tsh jest ładne

Kuchcinka to fajnie ze bazę będziesz miała w Poznaniu a 5 tyg zleci moze trochę też psychicznie odpoczniesz od tych starań bo zawsze człowiek gdzieś tam o tym myśli. A 5 tyg zleci szybko mi dzień za dniem leci tydzień za tyg. A praca naprawdę ciekawa i jestem pewna ze w niedługim czasie zajdziesz w ciaze ;)
    A oni Was tam na tej rekrutacji nie pytali o rodzinę itp wiem, ze nie powinni pytać ale to różnie jest ?

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria_20 wrote:
    Byłam u giną i oczywiście nic sie nie dowiedziałam konkretnego , mam w 21 dc zrobić badanie progesteronu i powiedział ze to wina tarczycy ze nie mogę zajść w ciąże i kazała brać cos takiego cyclodynon słyszałyście o takim czymś ? Zaraz cos poszukam info o tym.
    Brałam to swego czasu to jest bez recepty jakiś tam suplement. A tarczycy masz 1.6 ja miałam 3.2 i lekarze problemu nie widzą ...dziwny ten twój lekarz :-/

• olciaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego mojego plamienia to chyba okres będzie bo szyjka poszła w dół i takie jakieś okresowe zdaje mi się po kolorze to plamienie. Cieszę się...niech ten beznadziejny cykl jak najszybciej sie kończy. Jedyny minus ze w weekend jedziemy w góry i trochę mi nie po myśli zmieniać tampony na stoku :P

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej :-)
    Co do nauki jezyka obcego rodzicow przez dzieci to powiem wam ze trzeba bardzo uwazac zeby nie przegiac.
    Mialam kiedys kolezanke Sandre ktorej rodzice bardzo chcieli zeby umiala angielski. W domu na kazdym kroku angielski, bajki tylko po angielsku, filmy tez jak wspolnie wlaczali to koniecznie albo z napisami chociaz albo w ogole po ang. Oczywiscie chodzila na kursy, do tego jak np jechalismy samochodem to mama do niej "tlumacz" i ona tlumaczyla jakas tam piosenke. Sandra kilka razy probowala jakos ich z tym angielskim przystopowac ale oni twierdzili ze to dla jej dobra bla bla.

I powiem wan ze oczywiscie wyszli to pewnie dla niej dobrze, skonczyla angielskie studia, teraz umie angielski biegle ale zawsze wszystkim bylo jej szkoda i ona sama widac bylo ze spelnia marzenie rodzicow i ze niekoniecznie podczas gdy my idziemy do kina to ona ma ochote na dodatkowe lekcje angielskiego czy na rozmowe po angielsku.
    Właśnie o to chodzi, zeby to było dla dziecka naturalne a nie lekcja.
    Trudno mowić, zeby krzywdzić dziecka ucząc go polskiego. A Tu nie ma różnicy czy polski czy angielski, jesli bedzie sie to odbywało naturalnie.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądaliśmy dzis mieszkania.
    Na Mokotowie 116 metrow. Moj mąż mówi, ze to za duże, jak i tak nie będziemy tam mieszkać całe zycie.
    Niby ten dom bedzie budował :D
    No ale ok wyszło ze moze byc.
    Pojechaliśmy cos zjeść otwieramy plany gospodarki przestrzeni a tam jakaś autostrada pod oknem w 2020 ma byc :D
    Jejeje :D
    No wiec to osiedle chyba odpada ;)
    Powoli sie przymierzam jak dziecku zrobić pokój w garderobie :D
    Bedzie jak Harry Potter w pokoiku bez okien mieszkał :D

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wiktoria_20 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyjściowe tsh mialam 2,6 . Biorę eutyrox 75 . Ft3 i ft4 juz mama w normie tzn ft3 zawsze było ok a przeciwciała anty tpo były podwyższone i na podstawie tego stwierdzili niedoczynnosc tarczycy , usg tarczycy ok Dziś byłam pierwszy raz u tej gin i więcej nie pójdę bo jest kiepska . Z tarczyca chodzę do endokrynologa .

13 cs , eutyrox 75 , wiesiołek , wit D ,
    zyakc6a9uwx4jz03.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia 25 dni cyklu to prawidłowo :-) może wszystko zaczyna się układać i teraz się unormują Twoje cykle oczywiście z owulacją :-)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest leży w trawie i nie dycha ?
    .
    .
    .
    .
    .

Dwie dychy :D

Natalka18, Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Natalka18 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Co to jest leży w trawie i nie dycha ?
    .
    .
    .
    .
    .

Dwie dychy :D
    Ktos tu M jak miłosc oglada ? hehe

olciaa lubi tę wiadomość

uwo9kw7izp2s44s1.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria ja bym się trzymała opinii endokrynologa. Natomiast mi gin poprzedni a nawet w sumie 2 ginekologów sugerowalo ze moje nieregularne cykle to wina tarczycy oczywiście ze swojej ginekologicznej strony nie robili z tym nic. Już do nich nie chodzę
    Myszeczka jakbym nie mierzyła temperatury i gdyby nie wizyta u giną to bym pewnie myślała ze moj cykl był piękny wręcz książkowy. Poczekam cierpliwie na przebieg wydarzeń tzn na czysta krew :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 20:59

Wiktoria_20 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Wiktoria_20 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Wiktoria ja bym się trzymała opinii endokrynologa. Natomiast mi gin poprzedni a nawet w sumie 2 ginekologów sugerowalo ze moje nieregularne cykle to wina tarczycy oczywiście ze swojej ginekologicznej strony nie robili z tym nic. Już do nich nie chodzę
    Myszeczka jakbym nie mierzyła temperatury i gdyby nie wizyta u giną to bym pewnie myślała ze moj cykl był piękny wręcz książkowy. Poczekam cierpliwie na przebieg wydarzeń tzn na czysta krew :)
    Olcia ja właśnie juz mam dość tych lekarzy , każdy mówi cos innego eh cieżko trafić na dobrego specjalistę. No nic zrobię badania w tym cyklu te które jeszcze mogę i zobaczę .
    A prolaktyna bez obciążenia wyszła mi 18 , myślicie ze ok ? Po obciążeniu juz mi nie kazała robić .

13 cs , eutyrox 75 , wiesiołek , wit D ,
    zyakc6a9uwx4jz03.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka18 wrote:
    Ktos tu M jak miłosc oglada ? hehe
    Właśnie sprawdzam kto ogląda :D

Natalka18, Zuza33 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Natalka18 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wyszło szydło z worka :D

Effy lubi tę wiadomość

uwo9kw7izp2s44s1.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam przyznaje sie :)

Effy, Natalka18, Zuza33 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka mam do Ciebie pytanie
    Bo mam kilka koleżanek które maja koty i najchętniej to by sie ich pozbyły.
    A Ty tak kochasz swojego Kacperka.
    Dlaczego :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Kuchcinka mam do Ciebie pytanie
    Bo mam kilka koleżanek które maja koty i najchętniej to by sie ich pozbyły.
    A Ty tak kochasz swojego Kacperka.
    Dlaczego :)
    Wiem, że nie do mnie, ale trochę dziwne pytanie. Ja mam dwa koty i też je bardzo kocham. Dla mnie to pytanie brzmi tak samo jak "dlaczego kochasz swoje dziecko?".
    Sorki, nie mogłam się powstrzymać ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Wiem, że nie do mnie, ale trochę dziwne pytanie. Ja mam dwa koty i też je bardzo kocham. Dla mnie to pytanie brzmi tak samo jak "dlaczego kochasz swoje dziecko?".
    Sorki, nie mogłam się powstrzymać ;)
    No nie dziwne bo jak widzisz spotykam sie bardzo często z opiniami po co Ci zwierzęta a szczegolnie koty (?) od osób, które je maja i na pozór kochają.
    Ja miałam i kota i psa w dzieciństwie ale pewnie inaczej jako dziecko odbierałam świat i teraz chciałam usłyszeć właśnie sytuacje osoby dorosłej, która ma w bloku zwierze - kota, i pomimo moze a moze nie jakis niedogodności je kocha tęskni i sa same plusy tej sytuacji itd :)
    Tak samo jak planowałam rodzine tez sie pytałam swoich przyjaciółek i nie tylko zeby byc naprawde pewnym czy chce dziecko, słyszałam bardzo dużo minusów ale one mnie nie przekonały akurat ;) typu kocham ale na kolejne byc sie mie zdecydowała, kocham ale zdecydowałaby sie znacznie pozniej kocham ale jedno mi wystarczy i koniec ...a nawet żebym sie zastanowiła dwa razy bo to jest koniec życia.
    To nie jest takie oczywiste że chcemy miec dzieci lub zwierzęta tylko dlatego ze je będziemy kochać potrzebuje konkretnych argumentów :D

Zuza33, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tylko dodam, ze ja jestem totalnie za zwierzętami.
    Nie jadłam przez cały zycie mięsa ze względu na to. Od 7 roku życia jeżdżę konno, wykupiłam kilka koni od kiedy byłam dzieckiem które miały byc przeznaczone na rzeź i umieściliśmy je w schronisku TARa dla zwierząt, zeby mogły dożyć spokojnej starości.
    I i ja bardzo kocham zwierzęta.
    Chodzi mi o konkretna sytuacje kot w domu.
    Bo koty potrafią byc bardzo nieznośne, np jesli chodzi o przeszkadzanie w spaniu itd.
    Moj pies szedł spać i wstawał wtedy kiedy ja. Kot przez całe swoje 12 letnie życia robił szaleństwa w ciagu nocy. Ile moja mama nocy nie przepala tylko ona wie. Ale nigdy na pewno nie przyszło jej do głowy zeby go oddac czy cos. Był z nami do końca.
    Natomiast tak pytam za co Wy kochacie swoje zwierzątka No :)

Annie1981, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ