X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:39

Ink@, Zuza33 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm
    łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    30/04 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:

Myszeczka słuchaj Natki bo ona rację ma. Mi też któregoś razu kazała wszystko od przodu i narazie ciąży nie ma ale pozycji nowych tyle, że do 60-tki starczy ;-)

i dlatego seks nigdy się nie nudzi :P Tak na marginesie tyłozgięcie jest chyba częściej spotykane :)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    i dlatego seks nigdy się nie nudzi :P Tak na marginesie tyłozgięcie jest chyba częściej spotykane :)

Tyłozgięcie macicy

O tyłozgięciu macicy mówimy w momencie, gdy trzon macicy jest lekko odchylony do tyłu, w stosunku do szyjki macicy. Tyłozgięcie macicy jest stosunkowo powszechnie występującą wadą anatomiczną, diagnozowaną u blisko 20% kobiet. Tyłozgięcie macicy może nie dawać żadnych niepokojących objawów, jednak u niektórych kobiet pojawiają się bóle w dole brzucha, bóle w okolicy krzyża, odbytu, wzmożone bóle miesiączkowe. Diagnozowanie tyłozgięcia macicy oparte jest na badaniu ginekologicznym połączonym z badaniem ultrasonograficznym.

Przodozgięcie macicy

W przypadku przodozgięcia macicy, mamy do czynienia w momencie, gdy trzon macicy jest odchylony do przodu, względem szyjki macicy. Przodozgięcie macicy występuje stosunkowo rzadziej niż tyłozgięcie i podobnie jak w/w wada rzadko daje specyficzne objawy. Obie wady najłatwiej zdiagnozować w trakcie badania ginekologicznego.

Tyłozgięcie i przodozgięcie a zajście w ciążę

Wielu lekarzy uważa, że w/w wady anatomiczne nie stanowią problemu z zajściem w ciąże. W przypadku zarówno tyło- jak i przodozgięcia macicy ważny jest dobór odpowiedniej pozycji, która sprawi przyjemność obojgu partnerom. Należy pamietąć, że kobiety cierpiące na tyło/przodozgięcie nie chcą współżyć w neiktórych pozycjach, ze względu na dyskomfort. Nie mniej, nie jest udowodnione aby w/w wady wpływały negatywnie na sam proces zajśćia w ciążę.

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:28

uwo93e3kugumthmw.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell mi tez troche wylatuje mimo ze robie swiece a wrecz prawie przewrót w tył kilka razy.... :D

Ink@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Dziewczynki a mam pytanie... takie trochę nietypowe, ale nurtuje mnie to trochę :) Czy macie tak, że po przytulankach, nawet jak leżycie z nogami do góry po, to czy jak wstajecie później, to wylewa się z Was? Może to i głupie, ale zauważyłam u siebie, że ile bym nie leżała, to i tak pozniej wszystko ze mnie wylatuje... Wiem że plemniki są mikroskopijnej wielkości i może część z nich dostaje się dalej... Jak jest u Was z tym?

Ja mam wrażenie że więcej wylatuje niż wlatuje ;)

Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Dziewczynki a mam pytanie... takie trochę nietypowe, ale nurtuje mnie to trochę :) Czy macie tak, że po przytulankach, nawet jak leżycie z nogami do góry po, to czy jak wstajecie później, to wylewa się z Was? Może to i głupie, ale zauważyłam u siebie, że ile bym nie leżała, to i tak pozniej wszystko ze mnie wylatuje... Wiem że plemniki są mikroskopijnej wielkości i może część z nich dostaje się dalej... Jak jest u Was z tym?

Mam to samo.. ;-) ile bym nie leżała, to te wyłażą :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 21:38

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to co najważniejsze to sobie leci dalej do środka:)

Ink@, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 23:26

Ink@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ja nie jestem jedna z tych co lubi siedzieć z fochem po kłótni, wole sie jak najszybciej pogodzić nawet jak wina jest jego. Mie ustępuje ale na szczęście zazwyczaj udaje mi sie go zmusić do przeprosin ;)
    Teraz siedze juz sobie i piję dalej moje winko ;) tylko lampkę :P
    No pij pin bo juz moze niedlugo nie bedziesz mogla :-))

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:39

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm
    łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    30/04 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:28

Ink@ lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:15

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Tusia to napisz jak robisz ;) ja tez robie juz nalesniki slodkie same w sobie tylko takich mieciutkich nie umiem...

Ja daje ok 7 jajek, prawie 1kg mąki duzo mleka, soli troszkę i cukier do smaku z 6-7 łyżeczek. Do środka leje ok 4 łyżek oleju i później juz smaże na suchej patelni :-P

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dziś dostałam radę żeby maz pił flregamine w czasie mojej owulacji. Bo to niby rozrzedza i przyspiesza plemniki.slyszalam o flegaminie, ale u kobiet.
    Ale dla faceta nigdy.
    Macie jakaś wiedzę na ten temat?
    Kochana, ja to nawet slyszalam o urosepcie i mucosolvanie i mowie tutaj jak najbardziej powaznie. W necie mozna znalezc mnostwo tego. Ale ja mimo wszystko jednak trzymalabym sie tylko i wylacznie tego, co mowi lekarz i co on poleca, bo uwazam, ze w druga strone tez mozna przegiac. Nadmiar tez nie jest dobry. Mysle, ze najlepiej jesli zapytasz o to lekarza, czy twoj partner powinien to zazywac.

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem ale jakby to miało pomoc to bym kochała sie w pozycji stania na rękach. Tylko nie wiem jaka maz mialby pozycje przyjąć :D ale jestem pewna ze nic by nie wyleciało , chyba ze uszami : D

Ink@ lubi tę wiadomość

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Kochana, ja to nawet slyszalam o urosepcie i mucosolvanie i mowie tutaj jak najbardziej powaznie. W necie mozna znalezc mnostwo tego. Ale ja mimo wszystko jednak trzymalabym sie tylko i wylacznie tego, co mowi lekarz i co on poleca, bo uwazam, ze w druga strone tez mozna przegiac. Nadmiar tez nie jest dobry. Mysle, ze najlepiej jesli zapytasz o to lekarza, czy twoj partner powinien to zazywac.

Kolejne pytanie do lekarza w środę:)
    Mam juz wykresy wydrukowane;) plus wyniki nasienia męża :)
    Chyba moja wizyta będzie trwać godzinę:):)

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    No kurwa jutro mamy 3 rocznice związku, ale on jutro idzie do pracy i wychodzi ok 13 wroci dopiero o 5 rano, wiec ustaliśmy ze dzisiaj będziemy "świętować" nie oczekuje nic wielkiego bo jak to on stwierdził teraz będziemy świętować rocznice ślubu a nie poznania sie. Ja nie widze nic złego w świętowaniu wiecej niż raz w roku, ale zgadzam sie ze teraz bedzie bardziej skromnie niż w poprzednich latach. Ustaliliśmy ze pójdziemy na kolacje czy cos i powiedziałam ze chciałabym perfumy dostać (ja mu portfel skórzany kupiłam i juz go dostał jakiś czas temu bo nie mogl sie doczekać). I oczywiście dzisiaj sie okazuje ze perfum nie kupił bo nie wiedział jakie i mowi żebym sama sobie wybrała o on zapłaci (no kurwa zajebiscie nie dość ze ma jak na tacy podane co mi kupić to nawet tego nie potrafi ogarnąć) i dopiero teraz sie łaskawie wyłonił z pokoju i mówi ze to moze mnie na pizzę zabierze. Widze ze robi to na sile i mówię mu ze łaski mi nie robi. To mówi mi ze moze cos ugotujemy, ja na to ze nie mam ochoty gotować i od słowa do słowa kazałam mu speirdalac bo w takim nastroju to juz mam w dupie tę rocznicę. Ostatecznie pojechał do sklepu po skaldniki i sam ebdzie gotował, ale jak nie wroci przy okazji z kwiatami to nie mamy o czym rozmawiać.
    Moze któraś powie ze przesadzam, ale uważam ze związek trzeba pielęgnować i takie wspólne świętowanie i staranie sie dla drugiej osoby wzmacnia związek i ja oczekuje ze nie tylko ja sie będę dla niego starała ale i on dla mnie. Ja zawsze miesiącami planuje prezenty dla neigo, zazwyczaj cos sama robię a jak nie to i tak prezenty sa bardzo przemyślane, a on ma problem kupić cos o co go proszę bo nie chce mu sie dupy do sklepu ruszyć.

Popieram i tu chwale swojego męża on o mnie bardzo dba. Za miesiąc będzie rocznica naszego poznania się :-)
    W sumie u nas 5 się powtarzają bo 5 sie pierwszy raz spotkalismy, 5 pierwszy raz się pocałowalismy i 5 ślub braliśmy :-)
    U mnie zawsze choćby kwiaty co miesiąc 5 jak w zeszła sobotę kwiatuszek ciasteczko zawsze coś miłego. Romantyk mój <3 pamięta o mnie nie mogę złego słowa powiedzieć :-)

Ink@, InBlue, Wojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test rano, blada kreska, ledwo widoczna pod światło. Beta 13, jestem 4 dni przed @

Ink@, Bluebell1984, Wojcinka, InBlue, Tusia_87, Agnieszka93, stella_88, Zuza33, anq05, kania901, Natka2, Martka10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Kolejne pytanie do lekarza w środę:)
    Mam juz wykresy wydrukowane;) plus wyniki nasienia męża :)
    Chyba moja wizyta będzie trwać godzinę:):)
    W koncu od tego ten lekarz tam jest zeby odpowiedziec na wszystkie twoje pytania, ja sama bym sie fowiedziala z checia. Tyle w necie tego jest ze glowa mala :-)
    Moze trwac i dwie, oby tylko wszystko wytlumaczyc i zebys wiedziala co dalej, daj koniecznie znac !

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ