X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    My od czasu do czasu wspieramy rożne akcje z mężem. Pamietam jak raz wysłaliśmy pewnej biednej rodzinie pieniądze i otrzymaliśmy od nich kartkę poczta z podziękowaniami. Bardzo miłe i wzruszające to było ;)
    Uważam ze karma wraca i to w każdym aspekcie życia.

Mój maz miał kiedys taki przypadek, ze kobieta go zaczepiła pod sklepem i poprosiła o cos do jedzenia on oczywiście kupił to o co prosiła, pózniej zamiast do samochodu poszedł obok do sklepu i wracając widział jak ta kobieta sprzedaje te rzeczy jakiemuś kolesiowi. Przykre! Maz nie wytrzymał i wygramol im wszystko to co leżało mu na wątrobie !

Kilka lat temu zaczepiła mnie dziewczyna na dworcu i powiedziała ze uciekła z domu i nie jadła od 2 dni i czy bym jej nie kupiła cos do jedzenia. Pamietam ze obok był kebab i zamówiłam jej jedzenie, ale ona faktycznie usiadła i zaczęła jeść.

Wiec nie można uważać ze wszyscy to oszuści i naciągacze, bo wten sposób przejdziemy obojętnie obok osoby która faktycznie będzie głodna czy tez taka która potrzebuje naszego wsparcia.
    Również miałam przygodę na dworu, podeszła do mnie i mojego męża, starsza kobieta, mówiąc, ze jest głodna. Poszliśmy z nią do sklepu przy dworcu. Kupilismy to co chciała do jedzenia. Niemalże od razu zaczęła jeść, dziękując nam za to. Nawet teraz jak to piszę mam łzy w oczach. Czasami potrzeba tak niewiele, aby kogoś uszczęśliwić, choćby na chwilkę....

olciaa, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Ja tez staram się pomagac ile mogę.. bo sama nie miałam kiedys łatwo teraz póki mam to jak wiem, że jest potrzeba zawsze wyciągne kilka groszy...
    Nawet na piwo o ile bedzie szczerzy mam ojca alkoholika i wiem ze to po protu choroba.. po prostu czasem muszą...

Viola daj na wino ;)

• Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobranoc. Martka zaakceptowałam zaproszenie - przepraszam, ze to tyle trwało wytłumaczyłam dlaczego w wiadomości :)

Martka10 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Dziewczyny dobranoc. Martka zaakceptowałam zaproszenie - przepraszam, ze to tyle trwało wytłumaczyłam dlaczego w wiadomości :)

Dobranoc :-)

• Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do testowania - 16 dni mi zostało.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kilka lat temu mialam taka sytuacje ze zapukal ktos do mieszkania ( jeszcze w miescie mieszkalam) otworzylam i zobaczylam mezczyzne wygladal na bezdomnego poprosil o jakies drobne na jedzenie powiedzialam ze pieniedzy mu nie dam ale jezeli jest glodny to jak najbardziej dam mu troche jedzenia i kazalam zaczekac. Poszlam do kuchni wzielam torbe i zaczelam pakowac chleb konserwy mleko herbate ogorek szynke itp nie zalowalam wyczyscilam prawie cala lidowke po czym dalam mu ja podziekowal i poszedl do kolejnych drzwi. Ucieszylam sie ze zrobilam dobry uczynek. Jakas 1-2 godziny pozniej wyszlam z mieszkania a tam przed blokiem obok laweczki 3 torby jedzenia leza a " potrzebujacy" bo bylo jak sie okazalo ich troje zeby szybciej blok przerobic ida uchachani do sklepu. Nie musze pisac z czym wyszli... zal

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:

Zuza - ty też do łóżka! bo jutro nie nadrobię i będzie potrzebne następne streszczenie.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Zuza zaproszenie przyjęte :)

Zuza33 lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Apropo kilka lat temu mialam taka sytuacje ze zapukal ktos do mieszkania ( jeszcze w miescie mieszkalam) otworzylam i zobaczylam mezczyzne wygladal na bezdomnego poprosil o jakies drobne na jedzenie powiedzialam ze pieniedzy mu nie dam ale jezeli jest glodny to jak najbardziej dam mu troche jedzenia i kazalam zaczekac. Poszlam do kuchni wzielam torbe i zaczelam pakowac chleb konserwy mleko herbate ogorek szynke itp nie zalowalam wyczyscilam prawie cala lidowke po czym dalam mu ja podziekowal i poszedl do kolejnych drzwi. Ucieszylam sie ze zrobilam dobry uczynek. Jakas 1-2 godziny pozniej wyszlam z mieszkania a tam przed blokiem obok laweczki 3 torby jedzenia leza a " potrzebujacy" bo bylo jak sie okazalo ich troje zeby szybciej blok przerobic ida uchachani do sklepu. Nie musze pisac z czym wyszli... zal

Dlatego walcie z pomoc w sprawdzone adresy :) Domy Dziecka, schroniska, hospicja. Im się najbardziej przydaje.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Mila zdarzają się też takie sytuacje. Przykre to....
    Ja sparzyłam się na pomocy rodakom tu gdzie mieszkam, teraz zastanawiam się 1000 razy czy komuś pomóc. Kiedyś spotkałam pewną mądrą kobietę, która mówiła, że już tak ochoczo Polakom nie pomaga, teraz wiem co miała na myśli...

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Zuza - ty też do łóżka! bo jutro nie nadrobię i będzie potrzebne następne streszczenie.

Jeszcze nie moja pora. :)
    A rano streszcze jak dużo napiszą bo codziennie córkę do szkoły więc wstaje bardzo wcześnie ;-)

olciaa lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba z 45 ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa zaproszenie na ovu przyjęte

olciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:03

InBlue lubi tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:41

InBlue lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:41

uwo93e3kugumthmw.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff teściowie wyszli, ciasto smakowało, dalej jestem ukochana synowa i wszystko gra :P

Nadrabiałam was chyba z pol godziny. Tym gangiem świeżakow to mnie zastrzelilyscie, nie miałam pojęcia ze jest cos takiego.

I jesCze o pomaganiu- ja uwazam ze kto chce i jak chce :) to jest każdego indywidualna sprawa. Nieładnie Cie koleżanka potraktowała Martynka, nie za bardzo rozumiem jakies takie moralizowanie. Nikomu sie w portwel ani sumienie nie zagląda :)
    Ja narazie mam same dobre doświadczenia jeżeli chodzi o pomaganie - staram sie to robić z głowa, lubie widzieć jakie efekty ma to moje pomaganie. Kilka razy zdarzyło mi sie kupić jedzenie osobie ewidentnej głośnej- zawsze dziękowali, nie raz ze łzami w oczach i zwykle zaczynali zaraz cos jeść. Ale rozumiem ze jak ktoś sie sparzył to juz sie tak radośnie tej pomocy nie niesie- nic w tym dziwnego. Szkoda ze sa tacy ludzie, przez nich Ci którzy naprawde potrzebują pomocy nie raz cierpią.

Dobranoc dziewczyny :)

Martka10 lubi tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka87 - to wspaniale! cieszę się :** ja mam wizyte pierwszą 23.11 :D i beta moja to 614,90 mIU/ml przy normach: Tydzien ciazy:
    Tydzien ciazy:
    3 5,8-71,2
    4 9,5-750
    5 217,0-7138
    6 158,0-31795
    7 3697-63563
    8 32065-49571
    itd... To u mnie jest w normie? wskazuje na 4 czy 5 tydz? bo nie kumam :(

InBlue, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:42

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :)

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ