Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annja wrote:Hej dziewczyny, ale miałam dziś dziwna sytuacje Wstałam jak zawsze o 7, było wszystko Ok, teraz jak robiłam śniadanie to nagle się zle poczułam, takie uderzenie gorąca i nie wiem uczucie jakbym miała zaraz zwymiotować, musiałam aż usiąść .. próbuje jeść kanapkę ale coś m nje wchodzi ..... czy to może oznaczać jedno ?
Czy za wczensie na jakiekolwiek objawy ? Co sądzicie
Ja tak mam często a 🤰🏽 Nie ma 🤷🏻♂️
A który dpo jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 10:25
🔸28 lat
Annja wrote:Hej dziewczyny, ale miałam dziś dziwna sytuacje Wstałam jak zawsze o 7, było wszystko Ok, teraz jak robiłam śniadanie to nagle się zle poczułam, takie uderzenie gorąca i nie wiem uczucie jakbym miała zaraz zwymiotować, musiałam aż usiąść .. próbuje jeść kanapkę ale coś m nje wchodzi ..... czy to może oznaczać jedno ?
Czy za wczensie na jakiekolwiek objawy ? Co sądzicie -
Ona34 wrote:ja tak miałam ostatnio przy prasowaniu …. ale raczej wątpie by w tym cyklu coś wyszło … powoli tracę wgl nadzieję że coś się uda... kolejne wyniki odbieram i wszystko super … żadnego punktu zaczepienia …. w piątek przede mna jeszcze AMH...
Oh jak ja to znam....wszystko super a ciąży brak 😞
Jak to jest?
U mnie dziś 14 dpo 26 dc.
Jutro chyba @ ale dziwne bo u mniezawsze 2-3 dni przed mam plamienia. A teraz nic 😒
Ale moze ten brak plamien przed @ to dlatedo że mialam wysoki progesteron? (6 dpo 42 przy normie do 24). Myslicie że to ma wplyw na brak plamień przed ewentualna @.?02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
08.2018 rozpoczynamy starania
AMH: 08.2021 - 2.26;
04.2022 - 2.70
3 x IUI nieudane
nasienie - w normie
stres oksydacyjny - ok
SCD - 23%
Kariotypy - prawidłowe
"wrogi śluz"
J.prawy niedrożny
Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
KIR AA
komórki NK 25%
cytokiny - ok
I procedura in vitro
10.2021- stymulacja przerwana ☹️
11.2021 - druga stymulacja
12 pobranych, 7 zapłodnionych
2❄️ 3BB
12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
7tc 😢 (-)
II procedura in vitro 07.2022 stymulacja -
Lena85 wrote:Oh jak ja to znam....wszystko super a ciąży brak 😞
Jak to jest?
U mnie dziś 14 dpo 26 dc.
Jutro chyba @ ale dziwne bo u mniezawsze 2-3 dni przed mam plamienia. A teraz nic 😒
Ale moze ten brak plamien przed @ to dlatedo że mialam wysoki progesteron? (6 dpo 42 przy normie do 24). Myslicie że to ma wplyw na brak plamień przed ewentualna @.? -
Dziewczyny!
Owulacja wg testów była w sobotę, od niedzieli kłucie jajników na zmianę, dziś bóle brzucha, zawroty głowy i koszmarne mdłości. Co sądzicie ?https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Ola_j wrote:Dziewczyny!
Owulacja wg testów była w sobotę, od niedzieli kłucie jajników na zmianę, dziś bóle brzucha, zawroty głowy i koszmarne mdłości. Co sądzicie ?
To chyba za wcześnie na objawy 🤔
Bóle brzucha od owu też mam, w poprzednim cyklu też miałam a nic z tego nie było. Więc średnio wierzę bólowi lub niebólowi.🔸28 lat
Tak czy siak czekam do jutra wieczór. Hak @ n8e przyjdzie to w piątek pojde na bete bo boje sie bieli na teście...chyba wole piczekać na wynik bety 😊02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
04.2022 - 2.70
3 x IUI nieudane
nasienie - w normie
stres oksydacyjny - ok
SCD - 23%
Kariotypy - prawidłowe
"wrogi śluz"
J.prawy niedrożny
KIR AA
komórki NK 25%
cytokiny - ok
I procedura in vitro
2❄️ 3BB
7tc 😢 (-)
Ola_j wrote:Dziewczyny!
Owulacja wg testów była w sobotę, od niedzieli kłucie jajników na zmianę, dziś bóle brzucha, zawroty głowy i koszmarne mdłości. Co sądzicie ?
Myśle tak jak Enigva, że na objawy ewentualnej ciąży za wcześnie. Ale oczywiście życzę Ci jej z całego serca 😊
To mogą być objawy poowulacyjne.
Jeśli w sobote test był pozytywny to owu wystepuje od 24 - 48 h po czyli owu mogla być np. w poniedzialek. Bol brzucha może być związany z płynem z pękniętego pecherzyka, ktory podrażnia otrzewną. Tak kiedyś uslyszalam od lekarza 😊02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
04.2022 - 2.70
3 x IUI nieudane
nasienie - w normie
stres oksydacyjny - ok
SCD - 23%
Kariotypy - prawidłowe
"wrogi śluz"
J.prawy niedrożny
KIR AA
komórki NK 25%
cytokiny - ok
I procedura in vitro
2❄️ 3BB
7tc 😢 (-)
Lena85 wrote:Myśle tak jak Enigva, że na objawy ewentualnej ciąży za wcześnie. Ale oczywiście życzę Ci jej z całego serca 😊
To mogą być objawy poowulacyjne.
Jeśli w sobote test był pozytywny to owu wystepuje od 24 - 48 h po czyli owu mogla być np. w poniedzialek. Bol brzucha może być związany z płynem z pękniętego pecherzyka, ktory podrażnia otrzewną. Tak kiedyś uslyszalam od lekarza 😊
Ja chyba tak odczuwam, jeszcze kilka dni po owu. Bo w dzień owu bolały jajniki i brzuch jak na @, na następny dzień plamienie jednorazowe i w sumie do dzisiaj mnie pobolewał brzuch jak na @. Dzisiaj póki co to jeszcze nie bolał 😂
A ogólnie mam silny pms i bóle miesiączkowe więc całkiem możliwe,że i owu tak długo odczuwam. Na @ 2 dni wcześniej boli plus cały okres trwania @. Czasami nawet nie mam siły z łóżka się podnieść 🙄 choć mam skąpe miesiączki to bardzo bolesne...🔸28 lat
Ona34 wrote:Mnie tak (.)(.) mega bola.... I plecy...a termin @ mam dopiero na za tydzien .... Ide jeszcze to amh zbadac i konsultacja u endo i nie mam zamiaru jiz po lekarzach chodzic...szkoda czasu...i nerowow...
Ty mi sie tu kochana nie poddawaj! Walcz dalej. Jakby nie bylo zle masz wyzszy cel. 😍🔸28 lat
Dziewczyny, jak u was wygląda kwestia śluzu ? W tym cyklu ok 10-11dnia bardzo bolał mnie jajnik, jak w każdym cyklu, więc podejrzewam że to była owulacja, ale nie zauważyłam w ogóle śluzu plodnego:( zawsze w sumie mam problem, żeby to rozpoznac ale zawsze blisko owulacji coś jest..A teraz mam wrażenie że nie było nic...A o pierwszy cykl kiedy brałam olej z wiesiolka
-
Ona34 wrote:ehhh dziękuję...jakiś mnie dzisiaj taki dół dopadł...do tego nerwówka w pracy... wakacji mi się chce...odpoczynku od tego wszystkiego...zajęcia głowy czymś innym ...
Mam podobniemimo ze mam teraz urlop, na weekend wyjechaliśmy, jestem w 15dc, już po owulacji, ale mam przeczucia że znowu się nie udało i 15.03.będzie @. ..juz nie wiem co robić, w piątek idę ponowić badania, może pomogą wykryć co jest nie tak
ciągle żyje tylko tą sprawą, nie potrafię się odciąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 14:34
-
Tajka wrote:Mam podobnie
mimo ze mam teraz urlop, na weekend wyjechaliśmy, jestem w 15dc, już po owulacji, ale mam przeczucia że znowu się nie udało i 15.03.będzie @. ..juz nie wiem co robić, w piątek idę ponowić badania, może pomogą wykryć co jest nie tak
ciągle żyje tylko tą sprawą, nie potrafię się odciąć
ja biorę już chyba 3 cykl olej z wiesiołka i piję siemię lniane i w tym cyklu widziałam dopiero różnicę …. -
Ona34 wrote:Dokładnie... nie potrafię się odciąć, nie myśleć
ja biorę już chyba 3 cykl olej z wiesiołka i piję siemię lniane i w tym cyklu widziałam dopiero różnicę ….
Aha, to jeszcze muszę pobrać...
Jak teraz się nie uda, to robię resztę badań, mąż ponawia rozszerzone plus fragmentacja plus wiązanie z kwasem, i jak będzie wszystko ok, to dajemy sobie czas do czerwca/lipca i robię drożność i działamy coś dalej...tylko bronie się od inseminacji, już nam sugerowano, ale może się okazać że wszystko jest ok, więc wolę naturalnie:(