Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinkflower, jest sporo ograniczeń. Ja nie mam 40 lat, a nie przysługuje mi refundacja. Musisz sprawdzić konkretnie pod siebie, może w Parens Ci powiedzą.AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
alauda wrote:Echo, robie zastrzyki Ovaleap. To to samo co Goral ale pod inną nazwą. Na razie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Trochę się bałam, bo jestem na maksymalnej dawce, ale jest ok.
Pinkflower, tak, jak Elza napisała. Niestety w momencie jak skończyłam 40 lat, nie przysługuje mi refundacja. Na leki na 6 dni zapłaciliśmy 1800zl 😢
Dziękuję Wam za kciuki🍀 Zobaczymy w przyszłym tygodniu czy w ogóle będzie sens robić punkcję.
Czyli masz agresywna stymulację? Czy było to jakoś omówione lub wytłumaczone przez lekarza? Czemu tak a nie inaczej? Pytam, bo cały czas zastanawiam się nad klinikami w PolsxeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2023, 15:04
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Ja dzisiaj od rana nie mogę się uspokoić,bo kolejna koleżanka pochwaliła się wczesną ciążą i... "NIE POLECA, bo cały czas chce jej się spać i ją mdli"... Nie mam już siły...
Mam nadzieję,że chociaż Wy będziecie się dobrze bawić 🥂💋AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Echo wrote:Ja dzisiaj od rana nie mogę się uspokoić,bo kolejna koleżanka pochwaliła się wczesną ciążą i... "NIE POLECA, bo cały czas chce jej się spać i ją mdli"... Nie mam już siły...
Mam nadzieję,że chociaż Wy będziecie się dobrze bawić 🥂💋zawsze mnie zadziwiają takie posty, że ktoś dobrowolnie robi z siebie pośmiewisko. Jak nie poleca zachodzenia w ciążę to mogła zachować to dla siebie 🤦
Ale pełno wśród nas takich ameb umysłowych, nic nie poradzimy niestety.
Echo, Pinkflower, S.Roszpunka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Bawcie się dobrze kochane i życzę Wam wszystkiego dobrego na Nowy Rok, niech się spełniają Wasze wszystkie marzenia!
Echo, każdy niestety ma inne odczucia, inne marzenia. My marzymy o tej senności, o mdlosciach, o wiszeniu nad kiblem🤮 a koleżanka już ma dość ciąży od początku 🫤 żeby kiedyś nie żałowała tych słów, że "nie poleca"......Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Echo wrote:Ja dzisiaj od rana nie mogę się uspokoić,bo kolejna koleżanka pochwaliła się wczesną ciążą i... "NIE POLECA, bo cały czas chce jej się spać i ją mdli"... Nie mam już siły...
Mam nadzieję,że chociaż Wy będziecie się dobrze bawić 🥂💋
Ehh niech się cieszy, że może tak ponarzekać. Ja myślę, że jak kiedyś uda mi się urodzić zdrowe dziecko to będę mega spełnioną osobą. To uczucie pewnie i Wam towarzyszy. Innym jak za łatwo coś przychodzi to gadają głupoty albo tych dzieci nie szanują.S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Olunia.wu wrote:Hej laski mam pytanie . 27 grudnia robiłam test po południu i wyszły mega grube krechy , a dzisiaj rano już jaśniejsze , czy coś nie tak? Jestem jeszcze bez bety
https://zapodaj.net/plik-SyDZisKbpw
Test ciazowy z moczu nie jest odpowiednim narzędziem, by sprawdzać przyrost poziomu bhcg. Czy robiłaś bhcg i sprawdzałaś po 48 godzinach? Życzę Ci by wszystko było prawidłowo ❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
AMH 1,05
Nasienie ✖️
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Dziewczyny życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, oby dla każdej z was ten przyszły rok był tylko pełen szczęścia i radości, trzymam kciuki za każdą z Was 🤞🍾🥂
Elza1234, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Echo wrote:Czyli masz agresywna stymulację? Czy było to jakoś omówione lub wytłumaczone przez lekarza? Czemu tak a nie inaczej? Pytam, bo cały czas zastanawiam się nad klinikami w Polsxe
„Podobno” przy niskim amh próbuje się najpierw z maksymalną dawką a jeśli to nie da zadowalającego rezultatu to już schodzi się na minimalną stymulację.
Może być tak, że jak pójdę na monitoring to stymulacja zostanie przerwana…..
Trochę o tym czytałam i często lepsze efekty są na mniejszych dawkach a na tych dużych pęcherzyki albo są puste albo komórki nie są dojrzałe.
Jeśli tak będzie to obawiam sie, że się zniechęcę i już sobie całkowicie odpuszczę. Ogólnie i tak chcieliśmy podejść do procedury tylko raz, więc trochę się martwię.
Jedyny plus jest taki, że mniejsze dawki to później mniejszy koszt🫤10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
Mam nadzieję,że chociaż Wy będziecie się dobrze bawić 🥂💋
Chętnie puściłabym jej mocną ripostę. Będąc na tym wątku, czytając Wasze historię, nie miałabym żadnych zahamowań. Słysząc to nawet nie byłoby mi przykro a jedynie miałabym wk**wa.10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
alauda wrote:„Podobno” przy niskim amh próbuje się najpierw z maksymalną dawką a jeśli to nie da zadowalającego rezultatu to już schodzi się na minimalną stymulację.
Może być tak, że jak pójdę na monitoring to stymulacja zostanie przerwana…..
Trochę o tym czytałam i często lepsze efekty są na mniejszych dawkach a na tych dużych pęcherzyki albo są puste albo komórki nie są dojrzałe.
Jeśli tak będzie to obawiam sie, że się zniechęcę i już sobie całkowicie odpuszczę. Ogólnie i tak chcieliśmy podejść do procedury tylko raz, więc trochę się martwię.
Jedyny plus jest taki, że mniejsze dawki to później mniejszy koszt🫤
Ja też słyszałam,że przy pierwszym podejściu do IVF wszystkich traktują jednakowo i stosują agresywna stymulację, ale nie wiem dlaczego tak robią. Może w ten sposób chcą sprawdzić jak się reaguje na leczenie? Zadziwia mnie to o tyle, że przy niskim amh nie mamy nieograniczonego czasu na próby i błędy, więc oczekiwałabym już bardziej celowego leczenia.
Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki żeby Wam się udało🤞🍀❤️ Wiem, że nie jest to łatwe (ani tym bardziej tanie), ale mimo wszystko bądź otwarta na dalsze próby. Trudno jest przewidzieć jak zareaguje Twój organizm, dlatego nie zniechęcaj się przy pierwszej napotkanej przeszkodzie. To wszystko jest cholernie trudne i wymagające, ale wierzę,że masz naprawdę duże szanse. W końcu już raz się udało ❤️AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Noworoczne dzień dobry! Jak się czujecie? Dobrze się wczoraj bawiłyście?
Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Dzień dobry ❤️ U nas był Sylwester z dwójką i dobre jedzonko, więc na spokojnie 🥂 A jak u Ciebie?
S.Roszpunka, Pinkflower lubią tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Witam się z Wami w ten piękny styczniowy dzień.
Nasz Sylwester był na wesoło i alkoholowo. Sylwester z Polsatem i z Dwójką. Na Polsacie było w Chorzowie na Stadionie, także słyszeliśmy nawet w domu (miasto obok) - super sprawa.
Dobrego dnia i smacznej kawusi ☕️Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
AMH 1,05
Nasienie ✖️
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Dzień dobry!
Piszę dopiero dzisiaj bo wczoraj w pracy oczywiście młyn a później szybkie ogarnięcie się na Sylwka.
Ja spędziłam go że znajomymi w 4ke, jak zawsze super było. Padłam nie dlugo po północy ale wróciliśmy do domu po 4. Ja nie piłam, tylko kolorowe drineczki bez alko. Czekam na okres z dupkiem i wolałam nie pić.
Kochane życzę Wam aby ten rok był pełen radości, zadowolenia z życia, łez.. ale ze szczęścia! 🍀 Również dziękuję za wsparcie jakie tutaj otrzymałam, ten 2023 mocno mnie zepsuł ale byłoby jeszcze gorzej bez Was. Jesteście wspaniałe i zasługujecie na to o czym marzycie.
I niech ten 2024 rok przyniesie Wam spełnienia również zawodowego, samorozwoju.
PS. Wierzę w ten rok. Zniesiemy z dumą te wszystkie niepolecane objawy ciążowe z uśmiechem na twarzy!S.Roszpunka, Pinkflower, Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Alauda kciuki za stymulacje 🤞
Teraz czekamy na monitoring
U mnie dzisiaj robi się zimowo 🌨️❄️❄️❄️2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Hej dziewczyny, jak tam kacyk męczy? 😂 Ja byłam na domówce ale była pełna kulturka, nikt nie przesadził z alkoholem i było śmiesznie 🙂
Mam nadzieję że ten nowy rok będzie dla nas łaskawszy.
Robicie sobie jakieś postanowienia noworoczne?Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość