Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania - od początku, od podstaw ♡
Odpowiedz

Starania - od początku, od podstaw ♡

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Staraczki! ♡
    powiedzcie proszę, od czego zaczynałyście swoje starania i walkę, jakie badania, leki, środki, sposoby, modlitwy i czary... Krok po kroku...

Przygarniam wszystko, niech ten wątek będzie taką kumulacją złotych rad i sposobów...

❤ ♥ ❣ ♥ ❤

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączam się! Też chętnie dowiem się nowych rzeczy! :)

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafro wrote:
    Przy pierwszych staraniach pomiar temperatury, obserwacja szyjki i śluzu. Potem nawet nowenna pompejańska się przewinęła.
    Zdrowy tryb życia i zdrowa dieta.

Lekarze za dużo nie pomogli twierdząc, że młoda jestem i na pewno w końcu się uda..

Jakbym widziała siebie.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) też się chętnie dowiem co zrobić, by w końcu zobaczyć dwie kreseczki. Mam 29 lat i z mężem staramy się już ponad 5 mcy o dzidziusia. Niby niedługo, ale boje się, że to jeszcze może potrwać. Kochaliśmy się zawsze co 2-3 dni, obecnie to moj 5 dc, w tym miesiącu planujemy codziennie. Może tym razem się uda...

Alison
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja przedewszystkim zaczęłam od badań hormonalnych z racji niedoczynność tarczycy potem zaczęłam suplementować kwas foliowy. Oprócz tego rozpoczęłam leczenie bromergonem że względu na hiperprolatynemie czynnościawą niestety jeszcze czekam na powrót płodności i może wtedy się uda

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:06

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ