X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania po cholestomi
Odpowiedz

Starania po cholestomi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy są tu dziewczyny które zaczynają starania o maluszka po cholestomi? W maju miałam zabieg wydaje mi się ze kamienie wytworzyły mi się w ciąży i chcielibyśmy zacząć starania o jeszcze jednego maluszka ale trochę się obawiam czy jeśli jakimś cudem by się udało czy kamienie nie wytworzą się w przewodach żółciowych. O syna staraliśmy się 14 lat i nie chcemy czekać ze staraniami bo nie ma pewności że się wogule uda

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Anne89 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zabieg w październiku, zarówno ginekolog jak i chirurg powiedzieli, ze można starać się od razu i, ze to nie jest żadną przeszkodą

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne89 wrote:
    Ja miałam zabieg w październiku, zarówno ginekolog jak i chirurg powiedzieli, ze można starać się od razu i, ze to nie jest żadną przeszkodą
    A jak twój organizm teraz funkcjonuje bo u mnie nie jest najlepiej praktycznie nie mogę jeść bo zaraz bóle brzucha i biegunka mdłości wieczorami ogólnie nie jest fajnie bardzo chcemy jeszcze jednego maluszka ale trochę się boję ciąży że może być gorzej

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Anne89 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie zero problemów- w zasadzie już nie pamiętam, że miałam jakąkolwiek operacje. Bolało mnie tylko pierwsze dni po operacji, na początku trzymałam ścisłą diete ale stopniowo rozszerzałam i po miesiącu juz w zasadzie jadłam wszystko. Także jakoś bezproblemowo to poszło. Kilka razy zdarzyło się poczuc ból pod prawym żebrem ale bardzo szybko mijał

Angela1108 lubi tę wiadomość

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ja dietę trzymam cały czas bo inaczej się wogule by nie dało żyć czasami nie wiem czy lepiej nie było przed zabiegiem bo u mnie nie były problemem bóle tylko wieczne mdłości zwłaszcza w nocy i myślałam że po zabiegu będzie normalnie a tu nic z tego może problem jest w tym że nie jem a powinno się jeść z 5 małych posiłków a ja jem mały jeden bo się boję i tego też się boję że w ciąży jednak jeść trzeba

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ