Przez ostatnie 4 lata miałam wkładkę Mirena. Zdecydowaliśmy się na dziecko więc miesiąc temu wyciągnęłam wkładkę i zaczęliśmy starania.
W trakcie używania spirali mój okres pojawiał się raz dwa razy w roku i to na chwilę. Odkąd wyjęłam spiralę mija już 30 dni a ja do tej pory nie dostałam okresu… czy ktoś tutaj ma doświadczenie w staraniu się po spirali tej konkretnej ?
Wzięłam się ostro za sprawdzenie swojego cyklu więc jakoś po tygodniu od wyjęcia zaczęłam robić testy owulacyjne i te nie były do tej pory tak na 100% z ciemnym paskiem ale stawały się ciemniejsze i potem nagle z dnia na dzień jasne. I ten najciemniejszy pasek był 10 dni temu. Starania podjęliśmy od pierwszego dnia po wyjęciu i słyszałam że się zdarza czasem że już w pierwszym cyklu można zajść w ciążę więc ten okres się nie pojawia.
W międzyczasie miałam lekkie krwawienie ale to była taka jaśniejsza krew bardziej niż krwawienie okresowe. Do tego od dwóch tygodni od czasu do czasu bolą mnie jajniki…
Mieszkam w Holandii i tutaj lekarz rodzinny zaleca wizytę u ginekologa dopiero przy bólach lub po roku starań…
Miał ktoś podobne doświadczenia?