X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania testy ciążowe
Odpowiedz

Starania testy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy która z Was miała wynik testu ciążowego dopiero w terminie okresu? Chodzi o to czy robiąc test przed spodziewana miesiączka był wynik negatywny a dopiero wynik pozytywny pojawił się w dniu spodziewanej miesiączki?

Starania o pierwsze bobo.
    Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedł pozytyw dopiero wieczorem, dzień przed terminem spodziewanej miesiączki, a testowałam juz od trzech dni. Kreska była tuuurbo jasna, prawie niewidoczna. Dzień później było podobnie, to był 13 dpo. Wtedy zrobiłam też badanie z krwi i beta wynosiła trochę ponad 20 miu. Mówi się że zagnieżdżenie jest między 6 a 12 dniem po owulacji i jak widać to naprawdę zależy od kobiety. Po zagnieżdżeniu trzeba też trochę poczekać aż pęcherzyk ciążowy zacznie wydzielać hcg, więc jak najbardziej - dopóki nie ma okresu piłka w grze 💪😁

JoannaWK lubi tę wiadomość

• JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Mi wyszedł pozytyw dopiero wieczorem, dzień przed terminem spodziewanej miesiączki, a testowałam juz od trzech dni. Kreska była tuuurbo jasna, prawie niewidoczna. Dzień później było podobnie, to był 13 dpo. Wtedy zrobiłam też badanie z krwi i beta wynosiła trochę ponad 20 miu. Mówi się że zagnieżdżenie jest między 6 a 12 dniem po owulacji i jak widać to naprawdę zależy od kobiety. Po zagnieżdżeniu trzeba też trochę poczekać aż pęcherzyk ciążowy zacznie wydzielać hcg, więc jak najbardziej - dopóki nie ma okresu piłka w grze 💪😁

Zatem jest malutka nadzieja! U mnie 12 dpo i nawet cienia nie ma :( ale jeszcze 2-4 dni do spodziewanej miesiączki bo cykle mam nieregularne.

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaWK wrote:
    Zatem jest malutka nadzieja! U mnie 12 dpo i nawet cienia nie ma :( ale jeszcze 2-4 dni do spodziewanej miesiączki bo cykle mam nieregularne.

W takim razie powodzenia! ☺️ Przy nieregularnych cyklach i braku dokładnie wyznaczonej owulacji jest prawdopodobieństwo że jeszcze coś się zadzieje 💪

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedł pozytywny test dzień przed dniem spodziewanej miesiaczki :)

JoannaWK lubi tę wiadomość

• JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka macicy się znacznie obniżyła wiec zwiastuje to przyjście @ 😏

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z pierwszą córką test wyszedl dopiero w 5 TC . Ale było tak że we wrześniu nie miesiaczkowalam a w październiku się dowiedziałam że jestem w 5 TC . Więc nie mogę określić dokładnie ,w tamtym czasie nawet HCG z krwi nie wskazywało u mnie ciąży.

Z średnim synem wychodziło przed okresem
    Z najmłodszym wyszło s dniu spodziewanej miesiączki ale wcześniej nie wiebilam bo był nie planowany 🤣

• JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy się staram zajść w ciąże organizm tak szaleje i psikusy płata, że jak zawsze potrafiłam ocenić kiedy mam dni płodne albo, ze zaraz okres dostanę to teraz jeden dzień z bólami, drugi nie, potem znowu bóle. Wszystko tak rozchwiane, że nie wiem na jakim etapie mój ogranizm jest. Nawet temp dziwnie sobie skacze od 35 do 36. Jednego dnia jest nadzieje a drugiego nie ma. Ale tak jak pisałam szyjka macicy się obniżyła więc organizm szykuje się do okresu za 2-4 dni NIESTETY 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 09:56

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ