X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie,
Odpowiedz

Staranie,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 31 grudnia 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko. Minęło już 12 dni po stosunku, wykonałam test ale wyszedł negatywny, czy to za wcześnie? Czy jeszcze poczekać. Z objawów jakie miałam to bolał mnie jajnik oraz plecy mam też, dziwny sluz taki klejący jasny i jest go nie dużo. Czy jest sznasza że się nam udało? Dodam że sprawdzałam temperaturę w pochwie i wychodzi mi 37,4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 17:08

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko. Minęło już 12 dni po stosunku, wykonałam test ale wyszedł negatywny, czy to za wcześnie? Czy jeszcze poczekać. Z objawów jakie miałam to bolał mnie jajnik oraz plecy mam też, dziwny sluz taki klejący jasny i jest go nie dużo. Czy jest sznasza że się nam udało? Dodam że sprawdzałam temperaturę w pochwie i wychodzi mi 37,4
    Trzymam kciuki aby się udało, ale kluczem jest kiedy była owulacja (i czy była). Ile trwa twój cykl, kiedy masz termin następnej @? Ogólnie jeśli masz na myśli 12 dzień cyklu po owulacji to jest to taki dzień, w którym większość z nas już liczy na zobaczenie tych dwóch kresek ale mogą pojawić się też później. Ale te dane, które ty podałaś nijak mają się do określenia, czy to za wcześnie. Mogliście serduszkować równie dobrze sporo przed owulacją...

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ