X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie, ciąza
Odpowiedz

Staranie, ciąza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 17 grudnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym się zapytać. Staramy się z mężem o drugie dziecko, starania podjęliśmy w dni płodne oraz spróbowaliśmy też w te dni kiedy nie mogłam np. Tydzien przed okresem. Okazało się w dniu spodziewanej miesiączki jej nie dostałam, nie odczuwałam żadnych obajwow jedynie lekkie pobolewanie brzucha. Dwa dni ponziej dostałam tak jakby takiego lekkiego plamienia to było coś innego niż okres który zawsze miałam. Trwało to 3 dni, później już nic nie leciało. Rano w 4 dzień znowu zaczęłam lekko plamić. Ale brzuch nie boli tak bardzo jak przy okresie, do tego strasznie bolą mnie plecy. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Co mam w tej sytuacji zrobić? Bo już nie wiem co myśleć i czy jest sens udania się do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 16:10

• Ivka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Witam, chciałabym się zapytać. Staramy się z mężem o drugie dziecko, starania podjęliśmy w dni płodne oraz spróbowaliśmy też w te dni kiedy nie mogłam np. Tydzien przed okresem. Okazało się w dniu spodziewanej miesiączki jej nie dostałam, nie odczuwałam żadnych obajwow jedynie lekkie pobolewanie brzucha. Dwa dni ponziej dostałam tak jakby takiego lekkiego plamienia to było coś innego niż okres który zawsze miałam. Trwało to 3 dni, później już nic nie leciało. Rano w 4 dzień znowu zaczęłam lekko plamić. Ale brzuch nie boli tak bardzo jak przy okresie, do tego strasznie bolą mnie plecy. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Co mam w tej sytuacji zrobić? Bo już nie wiem co myśleć i czy jest sens udania się do lekarza.
    Nie wiem co mogłabyś zrobić, ale jeżeli chcesz się upewnić czy jesteś/nie jesteś w ciąży to możesz udać się do najbliższego laboratorium i drogą kupna nabyć badanie beta HCG. Badanie możesz zrobić o każdej porze dnia.

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
    23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
    Prog: 18,68
  • 94Donia12 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:

Jak dla mnie jeśli jest plamienie a test negatywny to poprostu masz okres tylko bardziej skąpy. Sama nie raz miałam takie miesiączki 3 dni przerwa jeden dzien i potem znowu jeszcze takie resztki przez 2 dni ;)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ