X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie, ciąza
Odpowiedz

Staranie, ciąza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym się zapytać. Staramy się z mężem o drugie dziecko, starania podjęliśmy w dni płodne oraz spróbowaliśmy też w te dni kiedy nie mogłam np. Tydzien przed okresem. Okazało się w dniu spodziewanej miesiączki jej nie dostałam, nie odczuwałam żadnych obajwow jedynie lekkie pobolewanie brzucha. Dwa dni ponziej dostałam tak jakby takiego lekkiego plamienia to było coś innego niż okres który zawsze miałam. Trwało to 3 dni, później już nic nie leciało. Rano w 4 dzień znowu zaczęłam lekko plamić. Ale brzuch nie boli tak bardzo jak przy okresie, do tego strasznie bolą mnie plecy. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Co mam w tej sytuacji zrobić? Bo już nie wiem co myśleć i czy jest sens udania się do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 16:10

• Ivka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Witam, chciałabym się zapytać. Staramy się z mężem o drugie dziecko, starania podjęliśmy w dni płodne oraz spróbowaliśmy też w te dni kiedy nie mogłam np. Tydzien przed okresem. Okazało się w dniu spodziewanej miesiączki jej nie dostałam, nie odczuwałam żadnych obajwow jedynie lekkie pobolewanie brzucha. Dwa dni ponziej dostałam tak jakby takiego lekkiego plamienia to było coś innego niż okres który zawsze miałam. Trwało to 3 dni, później już nic nie leciało. Rano w 4 dzień znowu zaczęłam lekko plamić. Ale brzuch nie boli tak bardzo jak przy okresie, do tego strasznie bolą mnie plecy. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Co mam w tej sytuacji zrobić? Bo już nie wiem co myśleć i czy jest sens udania się do lekarza.
    Nie wiem co mogłabyś zrobić, ale jeżeli chcesz się upewnić czy jesteś/nie jesteś w ciąży to możesz udać się do najbliższego laboratorium i drogą kupna nabyć badanie beta HCG. Badanie możesz zrobić o każdej porze dnia.

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 09.04 - 280g 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:

Jak dla mnie jeśli jest plamienie a test negatywny to poprostu masz okres tylko bardziej skąpy. Sama nie raz miałam takie miesiączki 3 dni przerwa jeden dzien i potem znowu jeszcze takie resztki przez 2 dni ;)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    🔜 09.08.2025 czekamy na Alicję 🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ