SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie, ciąza
Odpowiedz

Staranie, ciąza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym się zapytać. Staramy się z mężem o drugie dziecko, starania podjęliśmy w dni płodne oraz spróbowaliśmy też w te dni kiedy nie mogłam np. Tydzien przed okresem. Okazało się w dniu spodziewanej miesiączki jej nie dostałam, nie odczuwałam żadnych obajwow jedynie lekkie pobolewanie brzucha. Dwa dni ponziej dostałam tak jakby takiego lekkiego plamienia to było coś innego niż okres który zawsze miałam. Trwało to 3 dni, później już nic nie leciało. Rano w 4 dzień znowu zaczęłam lekko plamić. Ale brzuch nie boli tak bardzo jak przy okresie, do tego strasznie bolą mnie plecy. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Co mam w tej sytuacji zrobić? Bo już nie wiem co myśleć i czy jest sens udania się do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 16:10

• Ivka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Witam, chciałabym się zapytać. Staramy się z mężem o drugie dziecko, starania podjęliśmy w dni płodne oraz spróbowaliśmy też w te dni kiedy nie mogłam np. Tydzien przed okresem. Okazało się w dniu spodziewanej miesiączki jej nie dostałam, nie odczuwałam żadnych obajwow jedynie lekkie pobolewanie brzucha. Dwa dni ponziej dostałam tak jakby takiego lekkiego plamienia to było coś innego niż okres który zawsze miałam. Trwało to 3 dni, później już nic nie leciało. Rano w 4 dzień znowu zaczęłam lekko plamić. Ale brzuch nie boli tak bardzo jak przy okresie, do tego strasznie bolą mnie plecy. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Co mam w tej sytuacji zrobić? Bo już nie wiem co myśleć i czy jest sens udania się do lekarza.
    Nie wiem co mogłabyś zrobić, ale jeżeli chcesz się upewnić czy jesteś/nie jesteś w ciąży to możesz udać się do najbliższego laboratorium i drogą kupna nabyć badanie beta HCG. Badanie możesz zrobić o każdej porze dnia.

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
    25/08/25 jestemy na świecie ❤️
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:

Jak dla mnie jeśli jest plamienie a test negatywny to poprostu masz okres tylko bardziej skąpy. Sama nie raz miałam takie miesiączki 3 dni przerwa jeden dzien i potem znowu jeszcze takie resztki przez 2 dni ;)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ