Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie o dziecko 😌
Odpowiedz

Staranie o dziecko 😌

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PIXY Debiutantka

Wysłany: 13 września 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!😊Chcialabym się Was zapytać czy moje wyniki są w porządku jeśli zamierzam starać się o dziecko? Dziękuje za wszelka pomoc😊
    Progesteron - 7.20 ng/ml
    FSH - 8,40 mIU/ml
    LH- 7,87 mIU/ml
    I martwię się ta prolaktyna,bo wyszła- 24,30 ng/ml.
    Dzięki Wam ślicznie za pomoc kochane kobietki!😊

• Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Czy robiłaś progesteron 7 dni po odbytej owulacji?

Moja gin mówiła ze od wyniku 10 znaczy ze owulacja się odbyła, czym wynik wyższy tym lepsza jakość owulacji.
    Stosunek LH do FSH bliski 1 wiec jest dobrze. Powyżej 1 mogł by znaczyć np o PCOS.

A prolaktyne robiłaś w jakimś konkretnym dniu cyklu? Najlepiej robić między 2 a 5 dniem cyklu. I trzeba zachować higienę badania to znaczy ze, dzień wcześniej nie uprawiamy seksu, zero stresu, nie dotykamy piersi. Mi gin tez mowila żeby zrobić troszke później te badanie nie z samego rana.☺️ Tez miałam problemy z prolaktyna była lekko podwyższona ale brałam niepokalanek.
    Mam nadzieje ze coś nie coś pomogłam.

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ