Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staranie sie o ciąże z pregnylem
Odpowiedz

staranie sie o ciąże z pregnylem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misia 30 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich jestem tu nowa moje pytanie jest takie ile po zastrzyku pregnyl zrobic test dodam ze miaąłm monitorowany cykl i pęcherzyk pękl. Moje cykle sa nie regularne zastrzyk miałam podany w 24 dc.
    lekarz stwierdził ze wszystko dobrze sie przygotowuje na zaplodnienie , czy jest szanasa ze sie uda od dzis mam duza ilosc sluzu jak się podcieram nie wiem czy to znak ze przyjdzie miesiączka posze o odpowiedz pozdrawima

karola30
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki ;)
    u mnie 5 dni po zastrzyku pregnyl nadal utrzymywał się w organizmie.
    Lepiej poczekać więcej czasu niż się oszukać :)

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ