X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starnia po Visanne i nie tylko :)
Odpowiedz

Starnia po Visanne i nie tylko :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobitki, które odwiedziły ten post. Założyłam go poniewaz chcę sie podzielić moją historia oraz dowiedzieć sie czegoś od was i usłyszeć wasze STORY :)

Mam 23 lata, w zeszłym roku poroniłam, miałam łyżeczkowanie, potem starania przez prawie rok i nic, wizyta u lekarza-okazało się, że mam torbiel endometrialna lewego jajnika. Laparotomia w sierpniu i kuracja Visanne 3 m-ce. Teraz jestem 4 tygodnie po odstawieniu leku i czekam na @ a raczej na jej brak.

Piszcie co u was w tych sprawach. Któras brała Visanne?? Po ilu tyg. od odstawienie dostałyście @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo :) Nie ma żadnej, która chciałaby sie wypowiedzieć?

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, przede mną jeszcze trochę ponad 2 tygodnie kuracji Visanne i sama się zastanawiam, kiedy nadejdzie @ po ich odstawieniu.

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wypowiem, ale jestem chyba kiepskim odnośnikiem - ja brałam visanne miesiąc, nieustannie krwawiłam i plamiłam przez ten czas. 2 dni po odstawieniu z mojego plamienia zrobiło się mocne krwawienie i uznałam to za początek okresu. Trwał on 4 dni i nie był szczególnie obfity. Owulację miałam 14go dnia od początku ego dziwnego okresu czyli ok 16 dni po odstawieniu visanne, ale w ciążę nie zaszłam :(

Zgredek gratuluję kropka! Rudziutka7 - powodzenia!

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 stopien endo, po laparo dostalam visanne na 3 mce. Czy mam liczyc ze torbiel zrosty i ogniska sie zmniejsza ? Brak mi nadzieji a tak pragne dziecka

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88

- to podczas laparo nie wycięli Ci torbieli?
    - zrosty chyba też Ci usuwali podczas laparo? Visanne nie ma wpływu na zrosty. Zrosty robią się podobno w 1-2 dobie po operacji jeśli była ona kiepsko wykonana, lub/i jeśli nastąpiło zakażenie bakteryjne lub/i jeśli nie wysmarowali Cię żelem antyzrostowym
    - małe ogniska endomendy po visanne powinny się "wchłonąć"

Uszy do góry. Może będziesz tą, która po odstawieniu visanne od razu zafasolkuje

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba właśnie kończy się 4 cykl starań po 6-miesięcznej kuracji visanne i nadal nic, już przestaję wierzyć, że kiedykolwiek się uda :(

oar89jcgzipdaets.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżmy temat dziewczyny, jak wasze starania po Visanne ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ