Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starnia po Visanne i nie tylko :)
Odpowiedz

Starnia po Visanne i nie tylko :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobitki, które odwiedziły ten post. Założyłam go poniewaz chcę sie podzielić moją historia oraz dowiedzieć sie czegoś od was i usłyszeć wasze STORY :)

Mam 23 lata, w zeszłym roku poroniłam, miałam łyżeczkowanie, potem starania przez prawie rok i nic, wizyta u lekarza-okazało się, że mam torbiel endometrialna lewego jajnika. Laparotomia w sierpniu i kuracja Visanne 3 m-ce. Teraz jestem 4 tygodnie po odstawieniu leku i czekam na @ a raczej na jej brak.

Piszcie co u was w tych sprawach. Któras brała Visanne?? Po ilu tyg. od odstawienie dostałyście @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo :) Nie ma żadnej, która chciałaby sie wypowiedzieć?

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, przede mną jeszcze trochę ponad 2 tygodnie kuracji Visanne i sama się zastanawiam, kiedy nadejdzie @ po ich odstawieniu.

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wypowiem, ale jestem chyba kiepskim odnośnikiem - ja brałam visanne miesiąc, nieustannie krwawiłam i plamiłam przez ten czas. 2 dni po odstawieniu z mojego plamienia zrobiło się mocne krwawienie i uznałam to za początek okresu. Trwał on 4 dni i nie był szczególnie obfity. Owulację miałam 14go dnia od początku ego dziwnego okresu czyli ok 16 dni po odstawieniu visanne, ale w ciążę nie zaszłam :(

Zgredek gratuluję kropka! Rudziutka7 - powodzenia!

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 stopien endo, po laparo dostalam visanne na 3 mce. Czy mam liczyc ze torbiel zrosty i ogniska sie zmniejsza ? Brak mi nadzieji a tak pragne dziecka

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88

- to podczas laparo nie wycięli Ci torbieli?
    - zrosty chyba też Ci usuwali podczas laparo? Visanne nie ma wpływu na zrosty. Zrosty robią się podobno w 1-2 dobie po operacji jeśli była ona kiepsko wykonana, lub/i jeśli nastąpiło zakażenie bakteryjne lub/i jeśli nie wysmarowali Cię żelem antyzrostowym
    - małe ogniska endomendy po visanne powinny się "wchłonąć"

Uszy do góry. Może będziesz tą, która po odstawieniu visanne od razu zafasolkuje

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba właśnie kończy się 4 cykl starań po 6-miesięcznej kuracji visanne i nadal nic, już przestaję wierzyć, że kiedykolwiek się uda :(

oar89jcgzipdaets.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżmy temat dziewczyny, jak wasze starania po Visanne ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ