X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Statystyki
Odpowiedz

Statystyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! Nie widziałam nigdy takiego tematu na forum, a trochę już tutaj siedzę :

- napiszcie w którym cyklu udało Wam się zajść w ciążę - i napiszcie czy była to biochemiczna ciąża/czy zakończyła się szczęśliwie/poronieniem

- nie ma znaczenia czy ciąża była całkowicie naturalna czy np. owulacja była wsparta lekami

- dopiszcie też czy zmagacie się z jakimiś problemami/chorobami

- napiszcie ile miałyście lat w momencie poczęcia

Porobimy trochę statystyk dla ovufrienda ? :)

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95
    ❌️ 5cs - 7dpo - prog 5,5
    ❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27
    ❌️ 8 cs z lamettą 💉
    ❌️ 9cs z lamettą 💉
    🍀 10cs !

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę :

W 5cs zaszłam w ciążę biochemiczną, a w 7cs w ciąże prawidłową, donoszoną. Miałam wtedy 27 lat.

Moje choroby to cukrzyca typu 1, hashimoto (obie od 2000r.) oraz endometrioza III stopnia (nie wiadomo od jak długo)

Aktualnie o drugie dziecko staramy się od 8/9 miesięcy i cisza. Doszły do tego obniżone parametry nasienia u partnera i niskie AMH. Mamy teraz po 34 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 19:35

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95
    ❌️ 5cs - 7dpo - prog 5,5
    ❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27
    ❌️ 8 cs z lamettą 💉
    ❌️ 9cs z lamettą 💉
    🍀 10cs !

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ