Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Dziewczyny jaki NAC bierzecie, który dokładnie?
Szczerze to bralam kiedyś zwykła miovelie ale żadnych efektów nie przyniosła, oprócz uszczuplenia portfela ;p
CestLaVie w przyszłym cyklu powtarzam badania, tak jak gin kazał więc zobaczę jak teraz jest 😊 mam nadzieję że jest już ok
I też badania robiłam w 6dc, a widzę że przeważnie dziewczyny robią 3-4dc. Może to też ma wpływ 🤷🏻♀️ Mi lekarz powiedział że mam zrobić 5-6dc i ledwo się zmiesilam bo robią dwa razy w tyg tylko i akurat weekend był 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 08:12
CestLaVie lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:32
CestLaVie lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Ja biorę z Now foods, ale dziewczyny tutaj wspominały też o aliness 😊
CestLaVie w przyszłym cyklu powtarzam badania, tak jak gin kazał więc zobaczę jak teraz jest 😊 mam nadzieję że jest już ok
I też badania robiłam w 6dc, a widzę że przeważnie dziewczyny robią 3-4dc. Może to też ma wpływ 🤷🏻♀️ Mi lekarz powiedział że mam zrobić 5-6dc i ledwo się zmiesilam bo robią dwa razy w tyg tylko i akurat weekend był 🤣Beza27 lubi tę wiadomość
-
Hej sorki że się wtrace, chciałam tylko pogratulować szczesciara30 🥰🤗 pamiętam Cię jak razem na ktoryms wątku testowalysmy, a teraz widzę że masz 2 kreseczki 🥰 super ! Fajnie wiedzieć że ktoś z tych długo starajacych się wkoncu się doczekał 😉
Paulinaaa, Szyszka90 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Tak Was czytam i też się zaczęłam zastanawiać nad NAC w kolejnym cyklu jeśli się teraz nie uda może nie zaszkodzi spróbować zwłaszcza że jak piszecie to suplement który ma też inne działanie więc powinien być bezpieczny...
PCOS mi nigdy nie stwierdzono ale lh/fsh mam 1.4, niby nie dużo ale jednak nie jest to 1 także może spróbujęCestLaVie lubi tę wiadomość
-
Anciol wrote:Moja kuzynka miała problem z zajściem w ciążę i starała się 2 czy 3 lata. W końcu ginekolog przepisał jej tabletki anty uregulowanie hormonów i miesiączek które przychodziły czasem.raz na pół roku. Brała tabletki chyba przez 3 miesiące i jakoś niedługo później zaszła w ciążę.
No mi się nie udało Pani lekarz namówić do tabletek. Tylko u mnie hormony są ok, nie trzeba ich regulować i cykle mam 28-35 dniowe
Ale dziękuje za podzielenie się doświadczeniem. Może któraś z dziewczyn z nieregularnymi cyklami z tego skorzysta ?
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
U mnie dziś biel na teście, plamienia od 3dni, więc pewnie zaraz przyjdzie się zapisać na lutowy wątek.
Wiele kobiet robi testy dopiero po terminie@,więc nawet nie wie, że mogło dojść do biochema. Nie to co my tutaj 😁A co do późniejszych poronień to niestety u mnie zdarzyło się to kilku koleżankom ok. 8- 10tyg.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Karo123 wrote:Wooow haha 😄 To aktywne te Twoje jajniki 🤩 Moje zwykle zaczynaja coś działać niedlugo przed owulacją ale za to później je czuje do samego okresu 😅
Szczęściara pięknie, czekamy na jutrzejsze ⏸❤️
No to piona. Choć u mnie parę dni przed okresem sie wyciszają. ( w ciąży pykały długo )
Tylko niech coś z tego będzie w końcu 😆 się ostatnio śmiałam żeby się ten któryś plemnik w końcu ogarnął 😂
CestLaVie przykro mi z powodu siostryWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 11:10
Karo123 lubi tę wiadomość
-
szczesciara30 wrote:Dobry ja robiłam z drugiego moczu z pierwszego zapomniałam i podobna kreska jak wczoraj więc się jakoś nie spinam jak nie przyjdzie @ do poniedziałku to jadę na betę ale coś czuję że testy mnie oszukują
-
abrakadabra wrote:Mi proponowała ale sie nie zgodziłam. Nie zrobiła mi żadnych badań i chciała mi to wciskać, a cykle tez mam nieregularne.
Robiłam badania na własną rękę i dopiero potem pokazywałam jej i hormony mam w normie. Wiec odpuściła z tabletkami, ale jak słyszę, że niektóre kobiety po tych tabletkach maja plamienia w trakcie cyklu albo inne rzeczy to jestem jeszcze bardziej przeciw temu. Tym bardziej staramy sie juz bardzo długo i szkoda mi tego czasu na branie tabletek
Ja miałam. I w sumie wciąż mam regualrne cykle na szczęście . Moje pierwsze w życiu tabletki miałam przepisane na wysyp krost na plecach.. Krosty zniknęły ale za to były plamienia. Bóle głowy okropne dzień w dzień. 5miesiecy wytrzymałam. Potem cyrki po odstawieniu i dość długo wracałam do normy jako takiej.. Warto właśnie porobić badania by wiedzieć które dobrać jeśli już bo można jeszcze bardziej sobie namieszaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 11:17
-
szczesciara30 wrote:Dobry ja robiłam z drugiego moczu z pierwszego zapomniałam i podobna kreska jak wczoraj więc się jakoś nie spinam jak nie przyjdzie @ do poniedziałku to jadę na betę ale coś czuję że testy mnie oszukują
Myśl pozytywnie! Nie poddawaj się! Dobrze będzie.
Ja nadal czekam na 🐵, a temp jak na złość 36,98😔 więc nie wiem kiedy mi ten progesteron spadnie.
Dzisiaj mi moja najlepsza przyjaciółka napisała, że jest w ciąży. To jej 1cs i zaszła w nią 2 dni po miesiączce🤷 jej faceta potem nie było. I na nic nie liczyła. Więc mój ból dzisiaj się podwoił. Chociaż życzę jej jak najlepiej i cieszę się z jej szczęścia mając łzy w oczach.😭😭😭
Ale to jest wszystko trudne. Jeszcze jak trochę to potrwa to na psychotropach wyląduję. -
Blanka1988 wrote:Myśl pozytywnie! Nie poddawaj się! Dobrze będzie.
Ja nadal czekam na 🐵, a temp jak na złość 36,98😔 więc nie wiem kiedy mi ten progesteron spadnie.
Dzisiaj mi moja najlepsza przyjaciółka napisała, że jest w ciąży. To jej 1cs i zaszła w nią 2 dni po miesiączce🤷 jej faceta potem nie było. I na nic nie liczyła. Więc mój ból dzisiaj się podwoił. Chociaż życzę jej jak najlepiej i cieszę się z jej szczęścia mając łzy w oczach.😭😭😭
Ale to jest wszystko trudne. Jeszcze jak trochę to potrwa to na psychotropach wyląduję.
U mnie wczoraj jak zaczęło się krwawienie to humor oczywiście 0, a na dodatek przyszła męża kuzynka wczoraj z małą która ma 4 miesiące to już w ogóle serce mi pękło.... Cały wieczór płakałam -
Blanka głowa do góry ! Ty tez zaszłaś w pierwsza ciąże w 1 CS a teraz niestety, podobnie do mnie, nie wychodzi mnie rozniez bolą informacje o koleżankach które 2 ciąże zaszły bez problemu ale tak to już niestety jest. Wiem, ze moje sZczecie bolało moja bratowa, która starała się rok, raz poroniła i w następnym cyklu zaszła od razu. Dzidziuś właśnie się urodził! Los się dla nas kiedyś odwróci i będziemy szczęśliwe😘
Lolipop lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌