X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Właśnie byłam ciekawa jakie ty masz doświadczenia.
    A jak sytuacja u Twoich znajomych, w rodzinie?Wiele jest rodzin wielodzietnych?Bo ja też zauważyłam,że dziewczyny, które pochodzą z rodzin, gdzie jest więcej wielodzietnych "odłamów" mają łatwiej.
    My planowaliśmy mieć większą rodzinkę, ale jeszcze przed zajściem w trzecią (mówię oczywiście o utrzymanej) ciążę teściowa powiedziała mi,że to głupota. I że jej zdaniem jedno to za mało, a trójka to za dużo-dwójka to w sam raz.Kiedy powiedzieliśmy jej o ciąży to nie była zadowolona i wypaliła "aaa czyli zrobiliście po swojemu".

Ogólnie długo nie mówiliśmy o ciąży, a potem długo czekaliśmy z powiedzeniem płci.Chcieliśmy uniknąć "oj szkoda, ale może chociaż będzie chłopiec?"...oczywiście jak oznajmiliśmy,że chłopiec to Teściowie już się bardziej cieszyli. Teraz mam niestety przekonanie,że przeszłoby jedynie udawanie,że to była wpadka. Ciężko jest mi z tym, że być może nie zdecyduję się na realizację mojego marzenia, pomimo,że czuję,że nasza rodzina jest niepełna.

W naszym przypadku finansowo nie mieliby się co przyczepić. Właśnie kończymy budowę dużego domu (bez kredytu, jedynie coś małego weźmiemy na meble,żeby już nie przedłużać przeprowadzki), a ten, w którym mieszkamy obecnie będzie w całości siedzibą mojej firmy.Aczkolwiek mój brat po narodzinach syna coś tam żartował OCZYWIŚCIE o 500+ i przebąkiwał,że jeszcze jedno i będę mieć tę emeryturę. Nawet nie wiem za bardzo o co z nią chodzi:D od razu mu wyparowałam: pracuję od 19 roku życia, odprowadzam wysokie podatki, zatrudniam pracowników-czy naprawdę uważasz,że będę łapać się na emeryturę dla niepracujących osób?
    Szlag mnie trafia z tym wsadzaniem wszystkich do jednego worka...

Wiesz co, u mnie raczej w rodzinie i wśród znajomych panuje model "2+2". Mój ojciec ma 1 brata, moja mama ma 1 brata, ja mam 1 siostrę (która ma 2 dzieci). U męża w rodzinie tak samo.
    Już gdy zaszłam w ciążę z T, było zdziwienie ale jeszcze bez komentarzy.

Ale ogólnie, ja się nikomu nie spowiadam i nie tłumacze. Nie zamierzam informować rodziców czy tesciow, o tym, że się staramy. O ciąży ich po prostu poinformujemy a jeśli będą jakieś komentarze z ich strony to sprawa jest prosta - sami dzieci utrzymujemy, sami wychowujemy (jedna i druga babcia widzą wnuki raz w roku). Nikomu dzieci nie "podrzucam", nikogo nie proszę o pomoc przy ich wychowywaniu, więc nie mają prawa decydować za nas.

Ale wiesz, moja rodzina zna doskonale moje podejście do takich spraw i naprawdę nikt nie ma odwagi komentować moich wyborow.
    Nikt się nie wtrącał nigdy w kwestie imion dzieci, chrztów i innych spraw, które są decyzjami RODZICOW a nie dziadków, ciotek etc.

Najwięcej i to najgłupszych komentarzy spodziewam się od dalszych znajomych.
    Ale to mi naprawdę wisi... ;)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

gattina wrote:
    Mam wrażenie, że do niektórych ludzi nie dociera informacja, że mogą być problemy z zajściem w ciążę. Niektórzy chyba myślą, że o, wystarczy raz w dni płodne i się uda. No pewnie są takie osoby, ale jednak niektórzy muszą się starać, badać, wydawać pieniądze w klinikach żeby dotrzeć do tego upragnionego celu. Chyba nie zdają sobie sprawy z tego, że to spotyka wiele osób, tylko ludzie wstydzą się o tym mówić, bo usłyszą właśnie takie teksty 'nie wiecie jak się za to zabrac' itd.

To chyba ogólnie najczęściej to starsze pokolenie jest takie niedelikatne. Nasze pokolenie ma w otoczeniu tyle przykładów par starających się długo o dziecko, że chyba też już potrafimy pomyśleć, zanim coś powiemy. Mam dwie baaardzo bliskie pary, gdzie ów problem istnieje i w życiu nie przyszłoby mi samej o to zagadywać.Jeśli sami zaczynają temat to ok-wysłucham, próbuję coś doradzić.
    Powiem Wam,że ostatnio oglądałam na tvn player "In vitro-nauka czy cud" i co ja się spłakałam przy tym to moje.To duże szczęście,że postęp medycyny jest już tak duży, szkoda tylko,że w naszym kraju znowu zaczynamy się w tym temacie cofać, zamiast rozwijać...

Sara30, ELka, Jo88, Paula9119 lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj mamy rodzinny dzień, poza domem 🙈 dużo atrakcji dla dzieciaków dziś, a ja w toalecie publicznej zauważyłam 5 małych kropeczek wielkości hmmm... Ziarenek kaszy jęczmiennej? 😅 krwi na bieliźnie. 9dpo 😬 pierwszy raz taka akcja i mysle czy to podrażnienie jakieś po wczorajszym cimcirimcim, czy implantacja czy jeszcze coś innego🤷🏼‍♀️

Evondita82, ChocoMonster, Ancalime, ELka, Sara30, M94, agentka93, Beezi, Claire, Lipcowa, Ona11, .aś., Pfry, Anett93 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka wrote:
    A w który dc Ci przyjdą?
    Ja raz brałam od 3 dc ale wieczora późnego bo tak mi paczka przyszła.
    Zamowilam w czwartek,ale oczywiście przez święto w piątek nic nie ruszyło. Znając Doz to będę czekała na przesyłkę długo ..no nic. Zacznę brać od następnego cyklu a w tym kontynuuje Fertistim. Nawet już mi zasmakował,wyczuwam delikatne nuty brzoskwini i sztucznej pomarańczki😁

ELka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Hej, my dzisiaj mamy rodzinny dzień, poza domem 🙈 dużo atrakcji dla dzieciaków dziś, a ja w toalecie publicznej zauważyłam 5 małych kropeczek wielkości hmmm... Ziarenek kaszy jęczmiennej? 😅 krwi na bieliźnie. 9dpo 😬 pierwszy raz taka akcja i mysle czy to podrażnienie jakieś po wczorajszym cimcirimcim, czy implantacja czy jeszcze coś innego🤷🏼‍♀️
    Testowałabym jutro rano albo pojutrze 💪

nesairah lubi tę wiadomość

• Natosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Moja młodsza 23.03 😁

Swoją drogą, tak sobie dziś rozkminilam, że jakby się udało w tym cyklu to byłby idealny czas na poród :D
    Śmiejcie się, ale zawsze marzyłam o tym, by w lecie nosić piękne kolorowe sukienki i eksponować brzuszek 🤭😂 2 ciąże przechodziłam ukrywając go pod swetrami i kurtkami a z jednym ledwo się zaczęło ciepło jak urodziłam 🫣🤭

(Ja powinnam chyba spisywać i numerować te moje rozkminy 🤐🤐🤐🤐)

Dziewczyny, co do głupkowatych tekstów to ja to podsumuje krótko. Nie wiem dlaczego, ale ludzie ogólnie żyją w jakimś głupim przeświadczeniu, że mają prawo kogokolwiek oceniać i komentować jego wybory czy sytuację. Staracie się o dziecko 5 lat po ślubie? No to już nie mieścicie się w "normach ogółu". Nie chcecie mieć dzieci? Skandal! Kto Ci szklankę wody poda....
    Chcesz mieć 4, 5, 6 dzieci? Patologia i nieroby.
    Kupujesz psa? Lepiej dzieciaka "zrób"...

Jeśli ktoś nie ma za grosz wyczucia, empatii i rozumu, to na każdy jeden możliwy temat wypowie się oceniająco. A tak naprawdę nikt nie ma prawa oceniać mnie czy ciebie.

Nie macie pojęcia jakich ja idiotyzmow słuchałam, gdy okazało się, że T jest chora, zaczęłam prowadzić jej bloga i zbierac 1% podatku.
    Na podium zdecydowanie zasługuje teoria, że choroba T to kara, za to, że jestem niewierząca.
    Pojawił się też taki kwiatek, że nie powinnam jeździć z nią do szpitala i od razu widać "co ze mnie za matka" (wywnioskowane na podstawie moich bardzo licznych tatuaży).

Takie sytuacje bardzo szybko i sprawnie weryfikują z kim mamy do czynienia i jaki poziom ktoś sobą reprezentuje.

Ja się odcięłam od ludzi, których rozumowanie jest na poziomie ameby a poziom empatii mniejszy niż u moich rybek akwariowych.

Polecam 💪

Moje życie jest moje i to JA mam je przeżyć w zgodzie ze sobą :)

Oj kochana, jak ja Cię rozumiem. Po tym co przeszłam hołduję właśnie tej zasadzie: każdy z nas jest inny, ma inne marzenia i wartości. Niech każdy przeżyje życie po swojemu. Kobieta nie chce dzieci i woli robić karierę?Super, powodzenia:) Chce być w domu ze swoją piątką dzieci? Jeśli tylko stać ją na ich godny byt to ekstra:) Miała sn czy cc?bez różnicy. Karmi piersią lub mieszanką?Wolny wybór.
    Widzę ją na spacerze z dzieckiem i wgapia się w telefon?A może cały ranek poświęcała tylko dziecku i akurat potrzebuje te 5-10 minut dychnąć i popisać z koleżanką?
    Naprawdę moje doświadczenie pokazuje mi zawsze,żeby żyć i dać żyć innym. Szkoda tylko,że tyle osób w moim otoczeniu ma na ten temat inne zdanie...

Namisa, ELka, rozalaa lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra_joanna_p wrote:
    No to chyba mamy to! 😅

https://ibb.co/vzRhQZm

Pięknie odbarwiają, jaka to firma?Te Horien?

Ja mam jeszcze w dodatku tak potężny ból lewego jajnika,że się zwijam. Ech:(

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    O ja cię kręcę 😵‍💫 to jeszcze może się okazać, że ja owu miałam nie w piątek tylko np w środę, wtedy co ból owulacyjny 🙈🙈🙈

Choco miło cię widzieć :) jak samopoczucie?
    Dziękuje 😘

Dziś już dużo lepiej, ale ostatnie dni to był koszmar 🤢🤮 Od przyszłego tygodnia biorę L4, nie ma co 🥲 Kupiłam dziś w aptece jakieś tabletki i krople na mdłości i jakby troszkę lepiej. Przed ciążą nie zdawałam sobie sprawy, jakie to obciążenie dla organizmu i jak wiele zmian zachodzi w ciele. To niesamowite i przerażające 😂😵‍💫 Dziś bije się w pierś i każdej kobiecie będącej kiedykolwiek w ciąży składam pokłony 🙇🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 17:22

ELka, Ancalime, rozalaa, Evondita82, Anett93 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Aleksandra_joanna_p Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Pięknie odbarwiają, jaka to firma?Te Horien?

Ja mam jeszcze w dodatku tak potężny ból lewego jajnika,że się zwijam. Ech:(

To Facelle z rosska 😊 pierwszy raz je wczoraj kupilam i żadne jeszcze tak pięknie mi się nie wybarwiały. I az się cieszę, że kupilam je wczoraj bo miałam iść dopiero jutro kupić 🙈 a tu taka niespodzianka. Taki ból jajnika to u mnie owulacja zawsze 😅 więc może gdybyś zrobila chwile pozniej test to już byłby pik 😊

Wlasnie u mnie jeszcze śluz kremowy i zastanawiam się kiedy się zmieni 😔

Sara30, mój młody z 24.03 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 17:20

Natosia, Sara30 lubią tę wiadomość

👨🏻‍🦰👧🏼 29l.

06.21 - rozpoczęcie starań
    07.21 - 💍
    07.21 - ⏸️
    01.22 - 🏩
    03.22 - 👶🏼 Leoś

11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
    05.23 - cb 💔

01.09.23 - ⏸️
    02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
    04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
    28.09 - 1,5 cm 🍤
    26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
    03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Wiesz co, u mnie raczej w rodzinie i wśród znajomych panuje model "2+2". Mój ojciec ma 1 brata, moja mama ma 1 brata, ja mam 1 siostrę (która ma 2 dzieci). U męża w rodzinie tak samo.
    Już gdy zaszłam w ciążę z T, było zdziwienie ale jeszcze bez komentarzy.

Ale ogólnie, ja się nikomu nie spowiadam i nie tłumacze. Nie zamierzam informować rodziców czy tesciow, o tym, że się staramy. O ciąży ich po prostu poinformujemy a jeśli będą jakieś komentarze z ich strony to sprawa jest prosta - sami dzieci utrzymujemy, sami wychowujemy (jedna i druga babcia widzą wnuki raz w roku). Nikomu dzieci nie "podrzucam", nikogo nie proszę o pomoc przy ich wychowywaniu, więc nie mają prawa decydować za nas.

Ale wiesz, moja rodzina zna doskonale moje podejście do takich spraw i naprawdę nikt nie ma odwagi komentować moich wyborow.
    Nikt się nie wtrącał nigdy w kwestie imion dzieci, chrztów i innych spraw, które są decyzjami RODZICOW a nie dziadków, ciotek etc.

Najwięcej i to najgłupszych komentarzy spodziewam się od dalszych znajomych.
    Ale to mi naprawdę wisi... ;)

My w sumie zawsze mówiliśmy,że chcemy większą rodzinę,ale fakt- o ciążach informowaliśmy już na mocniej zaawansowanym etapie (ja zawsze miałam małe brzuszki,więc nie było trudno ukryć ):D Mój mąż też mówi,żeby się nie przejmować. Moja mama akurat czasem pomaga nam z przywożeniem, odwożeniem dzieci, często gdzieś z nami jeździ- ale skoro dla obu stron to przyjemność, to czemu sobie odmawiać. Ale od niej nigdy nie usłyszeliśmy złego słowa, nieproszonych rad. Jest wzorem wspierającej mamy. Natomiast od Teściów nie oczekuję i nie mam pomocy, a oni najbardziej lubią komentować i dowalić. A ja, niestety, przejmuję się.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Głupie teksty od rodziny to my z Mężem szybko ukrócamy 🤪 Polecam
    Uwaga, bo pozostała część może kogoś zniesmaczyć 😜
    Np. kiedyś przy śniadaniu teściowe sugerowali, że chyba czas na dziecko to Mąż od razu stwierdził: "Ale teraz? Ale to chcecie popatrzeć? Ej to weźcie zrzućcie te talerze ze stołu i już lecimy z tematem! Bo może my coś źle robimy!"
    Albo gdy od innej rodziny były teksty o tym, że chyba nie wiemy jak to się robi to zawsze uderzam się w głowę i mówię: "A no tak!! Masz chyba rację! Bo my to zawsze w tą drugą dziurę! To z tego dzieci nie ma??"
    Miny osób zawsze są bezcenne i nagle nie znajdują odpowiedzi 🤪 no bo dlaczego ja mam siedzieć jak trusia z mężem i się wstydzić nie wiadomo czego? Skoro oni potrafią zadać niekomfortowe pytania to niech się odnajdą w niekomfortowych tekstach, które zwrotnie dostają.
    Od jakiegoś czasu najbliższa rodzina jest raczej na bieżąco w temacie starań, obecnie nas mocno wspierają, wiedzieli o ciąży i poronieniu i żadnych tego typu testów już nie słyszymy. Te teksty raczej były w momentach kiedy byliśmy narzeczeństwem/świeżo po ślubie.

ELka, Sara30, Klaudiaam, gattina, SandraH.97, rozalaa, Ancalime, Evondita82, .aś., Emka06, Beezi, Anett93 lubią tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny melduje ,że miałam owulacje potwierdzona monitoringiem :)Wiem ,że to nie gwarantuje niczego ,ale przynajmniej daje nadzieje ,ze zaskoczy.Trzynam kciuki za Was wszystkie i gratuluje tym ,którym już się udało!

ELka, rozalaa, Pfry, Ancalime, Biedronka@, Evondita82, Niuśka, Claire, Ona11, .aś., Emka06, Anett93 lubią tę wiadomość

• Natosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na spacerku, potem podjechaliśmy odwiedzić moją ciocię, która była lata położną w szpitalu, w którym rodziłam moje dzieciaki.
    I news od cioci mnie zwalił z nóg: moja wieloletnia pani doktor, u której prowadziłam wszystkie moje ciąże i która "wydobywała" całą moją trójkę skończyła praktykę w szpitalach. To jest fatalna wiadomość, bo nie ma lepszego operatora od niej.Nie jestem w stanie zaufać nikomu innemu.
    Kolejna fatalna wiadomość do dylematu,czy rozpocząć starania:(

Być może będę tu tylko siedzieć i Wam kibicować:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Btw. Głupie teksty od rodziny to my z Mężem szybko ukrócamy 🤪 Polecam
    Uwaga, bo pozostała część może kogoś zniesmaczyć 😜
    Np. kiedyś przy śniadaniu teściowe sugerowali, że chyba czas na dziecko to Mąż od razu stwierdził: "Ale teraz? Ale to chcecie popatrzeć? Ej to weźcie zrzućcie te talerze ze stołu i już lecimy z tematem! Bo może my coś źle robimy!"
    Albo gdy od innej rodziny były teksty o tym, że chyba nie wiemy jak to się robi to zawsze uderzam się w głowę i mówię: "A no tak!! Masz chyba rację! Bo my to zawsze w tą drugą dziurę! To z tego dzieci nie ma??"
    Miny osób zawsze są bezcenne i nagle nie znajdują odpowiedzi 🤪 no bo dlaczego ja mam siedzieć jak trusia z mężem i się wstydzić nie wiadomo czego? Skoro oni potrafią zadać niekomfortowe pytania to niech się odnajdą w niekomfortowych tekstach, które zwrotnie dostają.
    Od jakiegoś czasu najbliższa rodzina jest raczej na bieżąco w temacie starań, obecnie nas mocno wspierają, wiedzieli o ciąży i poronieniu i żadnych tego typu testów już nie słyszymy. Te teksty raczej były w momentach kiedy byliśmy narzeczeństwem/świeżo po ślubie.

czemu nie można dawać reakcji "hahaha" jak na fb?To bym Ci wcisnęła:D ja jeszcze uwielbiam taki dialog: - to kiedy dzieci?? - nie planujemy... -oj dlaczego? -bo nas wkur*iają... 😂

Sara30, Ancalime, Pfry, Evondita82 lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Jo88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie bo już hormony zaczynają mi robić z mózgu sieczkę, a próbuje się nie nakręcać 🙈
    Mam 9dpo, od dwóch dni lekkie nudności wieczorem, piersi jak spodki i kłuje mnie od czasu do czasu po stronie jajnika z którego była owulacja. Chwilowo zwalam to na mieszankę luteiny z duphastonem i staram się nie nakręcać, bo potem jest zawód... Czy któraś od tych leków miała podobnie?

Starania od 06.2021

👩34l.
    AMH 2,87, insulinooporność, nadciśnienie tętnicze, PAI 4G/4G homo

👦On 33l.
    niska ruchliwość i morfologia

06.2022 klinika niepłodności --->Medart
    07.2022 sonoHSG--->niedrożność obydwóch jajowodów
    08.2022 dietetyk kliniczny --->dieta lowIG oraz propłodnościowa
    10.2022 laparo + histeroskopia diagnostyczna ---> 1 jajowód drożny
    11.2022 1 IUI ❌
    12.2022 2 IUI ---> odwołany
    12.2022 2 IUI ❌
    01.2023 3 IUI ---> odwołany
    02.2023 3 IUI ✅

09.03.2023 beta 241,0
    23.03.2023 jest ❤
    08.05.2023 prenatalne I trymestru - zdrowa prawdopodobnie dziewczynka
    23.05.2023 114g szczęścia 😍
    16.06.2023 254g ruchliwego dzieciątka 💃
    04.07.2023 443g dziecięcia płci niewątpliwie żeńskiej 😅 - połówkowe
    18.07.2023 632g kochanej kluseczki 🥰
    17.08.2023 1088g wstydliwej dziewuszki 😉
    05.09.2023 1482g uroczego maluszka 😁
    14.09.2023 1765g śpiącej królewny 👸
    05.10.2023 2303g kochanej córci 💕
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry uwielbiam ❤️

Dziewczyny, w jaki sposób można sprawdzić czy owulacja się odbyła? (Oprócz proga 7dpo)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo88 wrote:
    Dziewczyny, pytanie bo już hormony zaczynają mi robić z mózgu sieczkę, a próbuje się nie nakręcać 🙈
    Mam 9dpo, od dwóch dni lekkie nudności wieczorem, piersi jak spodki i kłuje mnie od czasu do czasu po stronie jajnika z którego była owulacja. Chwilowo zwalam to na mieszankę luteiny z duphastonem i staram się nie nakręcać, bo potem jest zawód... Czy któraś od tych leków miała podobnie?

Mi się to kojarzy tylko z jednym 🙈 sikaj rano

Nesairah ❤️❤️❤️ dooobra wróżba

nesairah lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo88 wrote:
    Ja akurat od samego duphastonu potrafię mieć cały wysyp objawów 🙊 kłujacy ból jajnika, bóle głowy, senność i nudności to standard, ale w sumie u każdego inaczej i te objawy mogą być związane z lekiem, ale nie muszą 😊

Jo88 lubi tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • gattina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Pfry uwielbiam ❤️

Dziewczyny, w jaki sposób można sprawdzić czy owulacja się odbyła? (Oprócz proga 7dpo)

Chyba tylko progesteron lub monitoring.

Sara30 lubi tę wiadomość

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 35 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF
    1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
    5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
    7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml
    10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml 🥹
    22dpt (20.02) USG 🔜
  • Jo88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mi się to kojarzy tylko z jednym 🙈 sikaj rano

Nesairah ❤️❤️❤️ dooobra wróżba
    Uprzedzałam, że sikać nie będę... 😜 bo jak tak by było to mogłabym przedwcześnie wyrzucić heparynę 🙈
    Musimy czekać do piątku cierpliwie niestety...

Zresztą prosiłam by mnie nie nakręcać 😂 niektóre laski nie dostają z tego co widzę na podtrzymanie ciąży co ja przed 😂 i sama nie wiem na ile ten miks chemiczny nie robi ze mnie kogoś innego😂

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021

👩34l.
    AMH 2,87, insulinooporność, nadciśnienie tętnicze, PAI 4G/4G homo

👦On 33l.
    niska ruchliwość i morfologia

06.2022 klinika niepłodności --->Medart
    07.2022 sonoHSG--->niedrożność obydwóch jajowodów
    08.2022 dietetyk kliniczny --->dieta lowIG oraz propłodnościowa
    10.2022 laparo + histeroskopia diagnostyczna ---> 1 jajowód drożny
    11.2022 1 IUI ❌
    12.2022 2 IUI ---> odwołany
    12.2022 2 IUI ❌
    01.2023 3 IUI ---> odwołany
    02.2023 3 IUI ✅

09.03.2023 beta 241,0
    23.03.2023 jest ❤
    08.05.2023 prenatalne I trymestru - zdrowa prawdopodobnie dziewczynka
    23.05.2023 114g szczęścia 😍
    16.06.2023 254g ruchliwego dzieciątka 💃
    04.07.2023 443g dziecięcia płci niewątpliwie żeńskiej 😅 - połówkowe
    18.07.2023 632g kochanej kluseczki 🥰
    17.08.2023 1088g wstydliwej dziewuszki 😉
    05.09.2023 1482g uroczego maluszka 😁
    14.09.2023 1765g śpiącej królewny 👸
    05.10.2023 2303g kochanej córci 💕
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ