Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    U mnie w mieście akurat zamknęli podczas pandemii przedszkole specjalne i niestety jedyną opcja była zwykła zerówka (męczarnia dla takich dzieci), a później od razu 1 klasa😒

Ty to w ogóle jesteś kobita milion pomysłów i chęci!
    Podziwiam cię bardzo❤️

Ja także jestem zdania, że odskocznia jest potrzeba od tego środowiska.
    W swoim przypadku łapałam się na tym, że w głowie non stop nosiłam myśli o pracy.
    Tzn np mieliśmy pampersowana dziewczynkę która uczyłam robić na toaletę, zafiksowałam się tak, że w domu siedziałam i analizowałam czemu wytrzymała bez pampersa 5 minut a nie 7 jak ostatnio.
    Takie toksyczne się to dla mnie zrobiło i za bardzo mnie obciążało psychicznie każde niepowodzenie tych dzieci, czy rzucanie krzesłami we mnie, bicie, kopanie. Opanowanie level milion, ale wiesz jak to jest.
    Zrezygnowałam po roku dla samej siebie😒

O kurcze Mundurówka brzmi nieźle!😁
    Widzę, że nie tylko ja jestem z tego „barana” który poprzeczkę to ma postawioną pod niebem😂

Gdyby u nas przedszkole zamknęli to Tola siedziałaby w domu. Do przedszkola publicznego nie ma szans. Wiesz, jest pampersowana, nie komunikuje się (o AAC walczymy ale bez sukcesów narazie). Mowa czynna jeszcze nie osiągnęła etapu gaworzenia. Więc publiczna placówka odpada całkowicie 🤷 na tę chwilę gdy miała badanie wyszedł jej stopień umiarkowany/znaczny na pograniczu.

Podoba mi się tekst "zrezygnowałam po roku dla samej siebie". Ja stety nie stety zrezygnować nie mogę ale cholernie podziwiam osoby, które z własnej nieprzymuszonej woli pracują z takimi dziećmi i spełniają się w tym. Ja bym po tygodniu trzasnęła drzwiami i sobie poszła.

Mi bardzo długi czas zajęło aby nie stawiać Toli poprzeczki za wysoko. W 2021 r zasypałam ją tyloma terapiami, że ledwo dychalam. Byłyśmy na turnusie rehabilitacyjnym 4 razy, do tego 12 h zajęć prywatnych tygodniowo, sala do SI w domu, mitoQ sprowadzałam z Australii od producenta, oleje CBD, kilo supli.... A po nocach płakałam, dlaczego wypruwam sobie flaki a ona dalej nie umie pokazać na obrazku kota albo zjeść sama banana 🤷

Długo zajęło mi żeby zrozumieć, że niektórych rzeczy nie przeskocze i niektórych, choćbym jak mocno się starała, nie osiągniemy.
    Przestałam ją przemęczać i oczekiwać cholera wie czego :) i dopiero wtedy zaczęłam akceptować ją i wróciło ogólne szczęście :)
    W tej chwili ma wciąż bardzo dużo terapii ale zdecydowanie więcej czasu poświęcamy na zabawę, przytulasy, spacery :)

Pauli19, ChocoMonster, dominikawa, Bialeekk, rozalaa, Cotakoza, Beezi, .aś. lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj święto lasu 😁😁😁😁

Tola w przedszkolu a mąż zabrał starszych i pojechali hen :D
    W domu posprzątane, obiad w lodówce czeka, pralka sobie pierze....

Siedzę przed kompem i pisze sprawozdania a drugim okiem na forum 🫣

Niech ktoś mi odłączy internet 🫣

ChocoMonster, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Witam!
    Co do apki ovu to mi "skacze" terminami owu między 2.01 a 4.01. Zaczyna mnie to niemiłosiernie wkurzać.. 😖 premom cały czas, że 3.01.. Pozostaje obserwować plus testy owu jak nie zapomnę 👀🤣
    U mnie premom twierdzi że @ jutro. Ovu najpierw 4 stycznia potem 3 potem 5 🤣🤣🤣 wczoraj że jutro. Potem znów 5 stycznia. A dzisiaj znów że jutro 🤣

Evondita82 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    U mnie premom twierdzi że @ jutro. Ovu najpierw 4 stycznia potem 3 potem 5 🤣🤣🤣 wczoraj że jutro. Potem znów 5 stycznia. A dzisiaj znów że jutro 🤣

A czemu apka ovu raz wyznacza owulację a potem kasuje? 🧐

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• gattina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, to z ilu wy aplikacji korzystacie? Czy to po prostu była droga do 'idealnej'? 🤔

Moja mama szydełkuje, robi na drutach, maluje po numerach, klei diamenciki, a teraz wkręciła się w układanie puzzli, gdzie nie wiesz co układasz.

Sara,
    Myślę, że chyba bardzo byś była tym zmęczona i koniec końców i tak byś potrzebowała odskoczni jednak.

Ona - 32 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol

On - 33 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%

witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki

+ od 12.2022 żel Ferti-Lily

07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
    06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
    12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Ty to jesteś prawdziwa kobieta – rakieta! Naprawdę, czasem jak czytam Twoje wypowiedzi, ile rzeczy ogarniasz (zdaję sobie sprawę że musisz, jednak nie każda matka byłaby w stanie tyle zrobić, tyle organizować i o tak wielu rzeczach myśleć), to po prostu Cię podziwiam i aż czasami mi wstyd, bo chyba w porównaniu do ciebie jestem naprawdę turboleniem. 😒🥴 Mogę spytać co jest przyczyną niepełnosprawności Twojej córki? Czy wiedziałaś o tym już na etapie ciąży?

Cotakoza, Evondita82 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że będę musiała zrezygnować z pracy żeby czytać wszystko 🙈 Nadrobione!

Dzisiaj wolne w pracy, wykończeniowiec walczy z drzwiami.

A cykl? Śluz znikł, jajniki ucichły, więc myślę, że weszłam już prawie na pewno w drugą fazę cyklu i obym się nie myliła. 😁

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gattina wrote:
    Słuchajcie, to z ilu wy aplikacji korzystacie? Czy to po prostu była droga do 'idealnej'? 🤔

Pobrane mam 3, ale korzystam z Flo, żadna inna mi nie podrasowała

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    II transfer ⏳
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Sara, Ty to jesteś prawdziwa kobieta – rakieta! Naprawdę, czasem jak czytam Twoje wypowiedzi, ile rzeczy ogarniasz (zdaję sobie sprawę że musisz, jednak nie każda matka byłaby w stanie tyle zrobić, tyle organizować i o tak wielu rzeczach myśleć), to po prostu Cię podziwiam i aż czasami mi wstyd, bo chyba w porównaniu do ciebie jestem naprawdę turboleniem. 😒🥴 Mogę spytać co jest przyczyną niepełnosprawności Twojej córki? Czy wiedziałaś o tym już na etapie ciąży?

Wiesz co, ja mam tak, że im więcej mam na głowie tym lepiej potrafię się zorganizować :) jak dzisiaj mam tylko napisać sprawozdania i zrobić zakupy to siedzę na forum jak ta ciapa 🤭 a jak mam listę 30 rzeczy do zrobienia to umiem zrobić je do 13 🤷
    W zimie jestem typowe "flaki z olejem" bo brakuje mi fizycznej pracy. W lecie nadrabiam -trawnik, ogrody, przetwory etc a papierologie po nocach i wtedy dopiero czuję, że żyje :D

Ale żeby nie było! Ja też mam czasem dzień lenia, mi też się czasem zwyczajnie NIE CHCE i ja też czasem mam wyrąbane. Na obiad zamawiam pizzę a dom wygląda jakby kto granat wrzucił 🤷

Nie odpuszczam jedynie spraw związanych z prowadzeniem Toli i tutaj naprawdę jeśli trzeba, to czasem siedzę do rana nie kładąc się spać wcale, żeby coś znaleźć, załatwić czy się dowiedzieć. I tu, nieskromnie przyznam, że ogarniam na tip top. Sama znajomość procedur i praw jakie nam przysługują sprawia, że np w październiku umówiłam jej operację "za 3 dni" kiedy inni czekają kilka miesięcy 🤷 konsultowałam jej wyniki w Holandii, USA, mam kilka dobrych kontaktów w tym światku :) a jak czegoś nie mogę znaleźć - szukam, aż znajdę. Nie ma rzeczy niemożliwych :)

Jeśli chodzi o jej niepełnosprawność to Tola urodziła się z wadą genetyczną (ultrarzadką. Z zespołem, na który choruje jest ok 250 pacjentów na świecie jednak z typem choroby, mutacją SMARCC2, jest 2ga w Polsce i 11 na świecie). Choroba spowodowana jest mutacją de novo, czyli nie jest dziedziczona po rodzicach a jest jedynie "wypadkiem przy pracy", dlatego prawdopodobieństwo urodzenia kolejnego dziecka z mutacją jest takie samo jak w przypadku każdej innej pary.
    Z chorobą wiąże się m.in obniżone napięcie mięśniowe i hipermobilnosc stawów, które w efekcie dają postępującą skoliozę, problemy z biodrami itd, niepełnosprawnośc intelektualna, brak mowy lub poważnie opóźniony rozwój mowy (w zależności od mutacji. W naszej raczej brak), autyzm, padaczka, wada w budowie mózgu (encefalopatia), postępujące wady wzroku i słuchu, bardzo często dzieci z tą choroba mają przeróżne wady i zaburzenia dotyczące organów wewnętrznych i ogólnie rzecz biorąc całego ciała. Zaburzenia odżywiania, hormonalne. Dochodzi niskoroslosc, zaburzenia czucia głębokiego, SI. Zaburzenia behawioralne, agresja i autoagresja (co nam bardzo bardzo doskwiera).
    Wraz z wiekiem rośnie liczba problemów. U nas tylko w tym roku pojawiła się padaczka i niedosłuch. Wiele jeszcze przed nami...
    Nie wszystkie problemy muszą wystąpić. Są dzieciaki bez padaczki, są dzieciaki bez wad serca itd :)

Dlatego okropnie ważne jest regularne wykonywanie badań krwi, oznaczanie poziomu hormonów, lipidogram, USG jamy brzusznej i układu moczowego, co jakiś czas rezonans mózgu (Tola miała już 2), EEG, badania słuchu, wzroku, echo serca i wiele wiele innych. Ogólnie - gdzie nie zbadasz tam coś znajdziesz 🤷 ale są to kwestie od których zależy długość i jakość życia a więc PRIORYTETOWE :)
    W tej chwili Tolka jeździ do genetyka, neurologa, kardiologa, laryngologa, audiologa, okulisty, ortopedy, endokrynologa, psychiatry i hematologa regularnie 🫣
    Do tego oczywiście wielospecjalistyczna terapia i rehabilitacja aby osiągnąć jak najwyższy poziom funkcjonowania, opóźnić i spowolnić rozwój skoliozy itd. oraz umożliwić komunikację :)

Skaza krwotoczna z kolei przypałetała się tak w gratisie, bo wiesz, za mało dzieciak ma chorób 🙈

Ja może jestem przewrażliwiona na punkcie jej leczenia, ale jeśli wiem, że coś może się zadziać to wolę o tym się dowiedzieć jak najszybciej. Dzięki temu, że ma badania słuchu co 3 miesiące bardzo szybko wykryliśmy niedosłuch, który pojawił się nagle. Gdyby nie to, nie wiedziałabym bo skąd?

I nie, w ciąży nic nie wiedzieliśmy. Wszystkie badania wychodziły prawidłowo. Tak naprawdę poważnie zaczęliśmy się martwić gdy zauważyliśmy opóźnienie rozwoju psychoruchowego. Tola zaczęła trzymać głowę w wieku 5-6 miesięcy, siadać w wieku 13 miesięcy. Oczywiście była już wtedy rehabilitowana.

To był bardzo trudny czas a poszukiwanie diagnozy trwało rok czasu, grube tysiące przejechanych kilometrów, grube tysiące monet, kryzys małżeński i morze łez. Ale było warto aby dziś żyć spokojnie i mieć poczucie panowania nad sytuacją 😁

ChocoMonster lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gattina wrote:

Moja mama szydełkuje, robi na drutach, maluje po numerach, klei diamenciki, a teraz wkręciła się w układanie puzzli, gdzie nie wiesz co układasz.

Sara,
    Myślę, że chyba bardzo byś była tym zmęczona i koniec końców i tak byś potrzebowała odskoczni jednak.

Puzzle, gdzie nie wiesz co układasz? Ale, że jak? :D
    Zaintrygowałaś mnie! :D
    Jak skończę obraz to sobie poszukam takich :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie aplikacji. Mam 4. W niektórych wpisuje tylko tempke bo mało danych mają. Ale jak wszystkie wyznaczają mi tak samo @ i owu jest super. Co do ovufriend to powiem wam moją obserwacje tego cyklu. W dniu piku miałam tempke 37.2 . Apka wyznaczyła na ten dzień owulację. Ale jak zaznaczyłam żeby ignorowała tempke, ustawiła dzień po piku. Jednak skacze wyznaczając owu raz na dzień piku raz dzień po
    . Premom pod tym względem jest stabilniejsza

Evondita82 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sara jesteś niesamowita! Ukłony Ci się należą🤯

ChocoMonster, Cotakoza, Pfry, Evondita82 lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ekstra!!! Brawo Ty 😍
    Napewno byłaś ukochaną ciocią ze swoją pozytywną energią :)
    U nas szkoła to odległy temat bo póki co etap przedszkola, które prawdopodobnie będziemy maksymalnie odraczać. Ale szkołę specjalną mamy w swojej mieścinie więc luzik :)

Ja przez pewien czas miałam plan aby skończyć kursy terapeuty TUS, SI itp ale po głębszym zastanowieniu nie wiem, czy to dobry pomysł aby z pracy z dziećmi z niepełnosprawnościami wracać do domu to tego samego środowiska 🫣 chyba raczej potrzebna mi odskocznia 🤷

Zanim dowiedzieliśmy się o chorobie i niepełnosprawności Toli ukończyłam rekrutację do mundurówki. Zrezygnowałam gdy dotarło, że będzie wymagała dożywotniej opieki. I w sumie dobrze się stało, bo właśnie stalabym na granicy polsko-ukraińskiej 🤭
    Bycie pedagogiem, terapeutą w pracy w domu może wykończyć człowieka. Poważnie, a dowiedziałam się tego jak zaczęłam dorabiać sobie i po pracy brać dzieci na terapię prywatnie w domu. Po roku sama potrzebowałam terapii 😂 tak więc Sara, rób wszystko ale nie to, powaga 😁
    Poza tym powiem Wam że ta praca ryje beret trochę, ja patrze na dziecko i nie myśle ,,jaki słodziak” u mnie w głowie trybiki wskakują na: Czy pojawia się uśmiech społeczny? Czy to odruch pierwotny? Powinien się już wygasić! Na brzuchu nie leży, na pewno coś jest nie tak. Nie wykonuje ruchów naprzemiennych - półkule się źle zsynchronizują - będzie problem. Czy nie należy mu dostymulowac przedsionka? I taaak dalej…
    Jak będę miała wkoncu tego dzieciona - albo wyrzucę wiedze z głowy, albo oszaleje 😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 apki
    Flo- mam ją od kilku lat i tak naprawdę teraz już tylko dlatego, że dużo starych danych w niej mam.
    Sprawdzała się fajnie jak nie staraliśmy się o dziecko.

Premom- owu i @ zawsze tak jak prognozuje plus owulaki mam dzięki niej uporządkowane i w niej też dodaje tempke, bo wykres ma fajny

No i ovufriend- tu zaznaczam wszytko, dodaje temp itp
    Jak dla mnie jest najczytelniejsza z tych aplikacji z których korzystam 😄😄

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Bycie pedagogiem, terapeutą w pracy w domu może wykończyć człowieka. Poważnie, a dowiedziałam się tego jak zaczęłam dorabiać sobie i po pracy brać dzieci na terapię prywatnie w domu. Po roku sama potrzebowałam terapii 😂 tak więc Sara, rób wszystko ale nie to, powaga 😁
    Poza tym powiem Wam że ta praca ryje beret trochę, ja patrze na dziecko i nie myśle ,,jaki słodziak” u mnie w głowie trybiki wskakują na: Czy pojawia się uśmiech społeczny? Czy to odruch pierwotny? Powinien się już wygasić! Na brzuchu nie leży, na pewno coś jest nie tak. Nie wykonuje ruchów naprzemiennych - półkule się źle zsynchronizują - będzie problem. Czy nie należy mu dostymulowac przedsionka? I taaak dalej…
    Jak będę miała wkoncu tego dzieciona - albo wyrzucę wiedze z głowy, albo oszaleje 😂

Boże, ja mam to samo😂😂
    Ostatnio w smyku widziałam zabawki sensoryczne i stary dostał wykład dlaczego lepiej żebyśmy kupili takie piłki, a nie samochodzik 😂😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:

Hahahaha
    Ale to prawda!

Ale spokojnie, ja już temat pracy z dziećmi z niepełnosprawnościami odrzuciłam 🫣 wystarczy mi to co mam w domu 🙈

Ja jak siedzę z młodą w poczekalni i patrzę na inne dzieci to mi się włącza tryb : ohooo tu mamy hiperteloryzm... W sumie i hipoplazja żuchwy.... Uszy też jakby niżej osadzone... Pewnie to Cri du Chat 🫣🫣🫣🫣🫣

Łeb zryty dożywotnio 🙈🙈🙈

rozalaa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jest po prostu zboczenie😂😂

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Jo88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po insemce.... zostaje tylko czekać. Jutro wjeżdżają leki i zastrzyki. Także kciuki na pokład i przygotujcie się na zjazd nastroju za 7 dni - wtedy zaczynam mieć dość czekania na zrobienie bety🙃

Cotakoza, Longanimity, M94, Mart768, rozalaa, agentka93, ChocoMonster, czarneniebo, Claire, Pfry, Sara30, Kania_czubajka, Beezi, Amunicja, Evondita82, .aś., Lipcowa, Ancalime, Anett93, Agn1000, Kil lubią tę wiadomość

Starania od 06.2021

👩34l.
    AMH 2,87, insulinooporność, nadciśnienie tętnicze, PAI 4G/4G homo

👦On 33l.
    niska ruchliwość i morfologia

06.2022 klinika niepłodności --->Medart
    07.2022 sonoHSG--->niedrożność obydwóch jajowodów
    08.2022 dietetyk kliniczny --->dieta lowIG oraz propłodnościowa
    10.2022 laparo + histeroskopia diagnostyczna ---> 1 jajowód drożny
    11.2022 1 IUI ❌
    12.2022 2 IUI ---> odwołany
    12.2022 2 IUI ❌
    01.2023 3 IUI ---> odwołany
    02.2023 3 IUI ✅

09.03.2023 beta 241,0
    23.03.2023 jest ❤
    08.05.2023 prenatalne I trymestru - zdrowa prawdopodobnie dziewczynka
    23.05.2023 114g szczęścia 😍
    16.06.2023 254g ruchliwego dzieciątka 💃
    04.07.2023 443g dziecięcia płci niewątpliwie żeńskiej 😅 - połówkowe
    18.07.2023 632g kochanej kluseczki 🥰
    17.08.2023 1088g wstydliwej dziewuszki 😉
    05.09.2023 1482g uroczego maluszka 😁
    14.09.2023 1765g śpiącej królewny 👸
    05.10.2023 2303g kochanej córci 💕
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ale mam dzisiaj święto lasu 😁😁😁😁

Tola w przedszkolu a mąż zabrał starszych i pojechali hen :D
    W domu posprzątane, obiad w lodówce czeka, pralka sobie pierze....

Siedzę przed kompem i pisze sprawozdania a drugim okiem na forum 🫣

Niech ktoś mi odłączy internet 🫣

Ja właśnie siedzę sobie z wami na forum, pije kawę i patrzę na robotę która musze zrobić w chacie z nadzieją, że jak tak popatrzę to samo się zrobi. 😆😆
    Jeszcze te nieszczęsne zakupy trzeba zrobić🤦🏽‍♀️😂
    Giga lenia mam

Sara30 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo88 wrote:
    No i po insemce.... zostaje tylko czekać. Jutro wjeżdżają leki i zastrzyki. Także kciuki na pokład i przygotujcie się na zjazd nastroju za 7 dni - wtedy zaczynam mieć dość czekania na zrobienie bety🙃

Teraz już niech dzieje się magia!✨🤞🏽
    Kciuki nie będą puszczane❤️

Jo88 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ