X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    U mnie w mieście akurat zamknęli podczas pandemii przedszkole specjalne i niestety jedyną opcja była zwykła zerówka (męczarnia dla takich dzieci), a później od razu 1 klasa😒

Ty to w ogóle jesteś kobita milion pomysłów i chęci!
    Podziwiam cię bardzo❤️

Ja także jestem zdania, że odskocznia jest potrzeba od tego środowiska.
    W swoim przypadku łapałam się na tym, że w głowie non stop nosiłam myśli o pracy.
    Tzn np mieliśmy pampersowana dziewczynkę która uczyłam robić na toaletę, zafiksowałam się tak, że w domu siedziałam i analizowałam czemu wytrzymała bez pampersa 5 minut a nie 7 jak ostatnio.
    Takie toksyczne się to dla mnie zrobiło i za bardzo mnie obciążało psychicznie każde niepowodzenie tych dzieci, czy rzucanie krzesłami we mnie, bicie, kopanie. Opanowanie level milion, ale wiesz jak to jest.
    Zrezygnowałam po roku dla samej siebie😒

O kurcze Mundurówka brzmi nieźle!😁
    Widzę, że nie tylko ja jestem z tego „barana” który poprzeczkę to ma postawioną pod niebem😂

Gdyby u nas przedszkole zamknęli to Tola siedziałaby w domu. Do przedszkola publicznego nie ma szans. Wiesz, jest pampersowana, nie komunikuje się (o AAC walczymy ale bez sukcesów narazie). Mowa czynna jeszcze nie osiągnęła etapu gaworzenia. Więc publiczna placówka odpada całkowicie 🤷 na tę chwilę gdy miała badanie wyszedł jej stopień umiarkowany/znaczny na pograniczu.

Podoba mi się tekst "zrezygnowałam po roku dla samej siebie". Ja stety nie stety zrezygnować nie mogę ale cholernie podziwiam osoby, które z własnej nieprzymuszonej woli pracują z takimi dziećmi i spełniają się w tym. Ja bym po tygodniu trzasnęła drzwiami i sobie poszła.

Mi bardzo długi czas zajęło aby nie stawiać Toli poprzeczki za wysoko. W 2021 r zasypałam ją tyloma terapiami, że ledwo dychalam. Byłyśmy na turnusie rehabilitacyjnym 4 razy, do tego 12 h zajęć prywatnych tygodniowo, sala do SI w domu, mitoQ sprowadzałam z Australii od producenta, oleje CBD, kilo supli.... A po nocach płakałam, dlaczego wypruwam sobie flaki a ona dalej nie umie pokazać na obrazku kota albo zjeść sama banana 🤷

Długo zajęło mi żeby zrozumieć, że niektórych rzeczy nie przeskocze i niektórych, choćbym jak mocno się starała, nie osiągniemy.
    Przestałam ją przemęczać i oczekiwać cholera wie czego :) i dopiero wtedy zaczęłam akceptować ją i wróciło ogólne szczęście :)
    W tej chwili ma wciąż bardzo dużo terapii ale zdecydowanie więcej czasu poświęcamy na zabawę, przytulasy, spacery :)

Pauli19, ChocoMonster, dominikawa, Bialeekk, rozalaa, Cotakoza, Beezi, .aś. lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj święto lasu 😁😁😁😁

Tola w przedszkolu a mąż zabrał starszych i pojechali hen :D
    W domu posprzątane, obiad w lodówce czeka, pralka sobie pierze....

Siedzę przed kompem i pisze sprawozdania a drugim okiem na forum 🫣

Niech ktoś mi odłączy internet 🫣

ChocoMonster, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Witam!
    Co do apki ovu to mi "skacze" terminami owu między 2.01 a 4.01. Zaczyna mnie to niemiłosiernie wkurzać.. 😖 premom cały czas, że 3.01.. Pozostaje obserwować plus testy owu jak nie zapomnę 👀🤣
    U mnie premom twierdzi że @ jutro. Ovu najpierw 4 stycznia potem 3 potem 5 🤣🤣🤣 wczoraj że jutro. Potem znów 5 stycznia. A dzisiaj znów że jutro 🤣

Evondita82 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    U mnie premom twierdzi że @ jutro. Ovu najpierw 4 stycznia potem 3 potem 5 🤣🤣🤣 wczoraj że jutro. Potem znów 5 stycznia. A dzisiaj znów że jutro 🤣

A czemu apka ovu raz wyznacza owulację a potem kasuje? 🧐

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• gattina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, to z ilu wy aplikacji korzystacie? Czy to po prostu była droga do 'idealnej'? 🤔

Moja mama szydełkuje, robi na drutach, maluje po numerach, klei diamenciki, a teraz wkręciła się w układanie puzzli, gdzie nie wiesz co układasz.

Sara,
    Myślę, że chyba bardzo byś była tym zmęczona i koniec końców i tak byś potrzebowała odskoczni jednak.

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 33 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF
    1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
    5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
    7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml 🥹
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Ty to jesteś prawdziwa kobieta – rakieta! Naprawdę, czasem jak czytam Twoje wypowiedzi, ile rzeczy ogarniasz (zdaję sobie sprawę że musisz, jednak nie każda matka byłaby w stanie tyle zrobić, tyle organizować i o tak wielu rzeczach myśleć), to po prostu Cię podziwiam i aż czasami mi wstyd, bo chyba w porównaniu do ciebie jestem naprawdę turboleniem. 😒🥴 Mogę spytać co jest przyczyną niepełnosprawności Twojej córki? Czy wiedziałaś o tym już na etapie ciąży?

Cotakoza, Evondita82 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że będę musiała zrezygnować z pracy żeby czytać wszystko 🙈 Nadrobione!

Dzisiaj wolne w pracy, wykończeniowiec walczy z drzwiami.

A cykl? Śluz znikł, jajniki ucichły, więc myślę, że weszłam już prawie na pewno w drugą fazę cyklu i obym się nie myliła. 😁

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gattina wrote:
    Słuchajcie, to z ilu wy aplikacji korzystacie? Czy to po prostu była droga do 'idealnej'? 🤔

Pobrane mam 3, ale korzystam z Flo, żadna inna mi nie podrasowała

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️

Podejrzenie adenomiozy 🤦‍♀️
    30.01 biopsja endometrium
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Sara, Ty to jesteś prawdziwa kobieta – rakieta! Naprawdę, czasem jak czytam Twoje wypowiedzi, ile rzeczy ogarniasz (zdaję sobie sprawę że musisz, jednak nie każda matka byłaby w stanie tyle zrobić, tyle organizować i o tak wielu rzeczach myśleć), to po prostu Cię podziwiam i aż czasami mi wstyd, bo chyba w porównaniu do ciebie jestem naprawdę turboleniem. 😒🥴 Mogę spytać co jest przyczyną niepełnosprawności Twojej córki? Czy wiedziałaś o tym już na etapie ciąży?

Wiesz co, ja mam tak, że im więcej mam na głowie tym lepiej potrafię się zorganizować :) jak dzisiaj mam tylko napisać sprawozdania i zrobić zakupy to siedzę na forum jak ta ciapa 🤭 a jak mam listę 30 rzeczy do zrobienia to umiem zrobić je do 13 🤷
    W zimie jestem typowe "flaki z olejem" bo brakuje mi fizycznej pracy. W lecie nadrabiam -trawnik, ogrody, przetwory etc a papierologie po nocach i wtedy dopiero czuję, że żyje :D

Ale żeby nie było! Ja też mam czasem dzień lenia, mi też się czasem zwyczajnie NIE CHCE i ja też czasem mam wyrąbane. Na obiad zamawiam pizzę a dom wygląda jakby kto granat wrzucił 🤷

Nie odpuszczam jedynie spraw związanych z prowadzeniem Toli i tutaj naprawdę jeśli trzeba, to czasem siedzę do rana nie kładąc się spać wcale, żeby coś znaleźć, załatwić czy się dowiedzieć. I tu, nieskromnie przyznam, że ogarniam na tip top. Sama znajomość procedur i praw jakie nam przysługują sprawia, że np w październiku umówiłam jej operację "za 3 dni" kiedy inni czekają kilka miesięcy 🤷 konsultowałam jej wyniki w Holandii, USA, mam kilka dobrych kontaktów w tym światku :) a jak czegoś nie mogę znaleźć - szukam, aż znajdę. Nie ma rzeczy niemożliwych :)

Jeśli chodzi o jej niepełnosprawność to Tola urodziła się z wadą genetyczną (ultrarzadką. Z zespołem, na który choruje jest ok 250 pacjentów na świecie jednak z typem choroby, mutacją SMARCC2, jest 2ga w Polsce i 11 na świecie). Choroba spowodowana jest mutacją de novo, czyli nie jest dziedziczona po rodzicach a jest jedynie "wypadkiem przy pracy", dlatego prawdopodobieństwo urodzenia kolejnego dziecka z mutacją jest takie samo jak w przypadku każdej innej pary.
    Z chorobą wiąże się m.in obniżone napięcie mięśniowe i hipermobilnosc stawów, które w efekcie dają postępującą skoliozę, problemy z biodrami itd, niepełnosprawnośc intelektualna, brak mowy lub poważnie opóźniony rozwój mowy (w zależności od mutacji. W naszej raczej brak), autyzm, padaczka, wada w budowie mózgu (encefalopatia), postępujące wady wzroku i słuchu, bardzo często dzieci z tą choroba mają przeróżne wady i zaburzenia dotyczące organów wewnętrznych i ogólnie rzecz biorąc całego ciała. Zaburzenia odżywiania, hormonalne. Dochodzi niskoroslosc, zaburzenia czucia głębokiego, SI. Zaburzenia behawioralne, agresja i autoagresja (co nam bardzo bardzo doskwiera).
    Wraz z wiekiem rośnie liczba problemów. U nas tylko w tym roku pojawiła się padaczka i niedosłuch. Wiele jeszcze przed nami...
    Nie wszystkie problemy muszą wystąpić. Są dzieciaki bez padaczki, są dzieciaki bez wad serca itd :)

Dlatego okropnie ważne jest regularne wykonywanie badań krwi, oznaczanie poziomu hormonów, lipidogram, USG jamy brzusznej i układu moczowego, co jakiś czas rezonans mózgu (Tola miała już 2), EEG, badania słuchu, wzroku, echo serca i wiele wiele innych. Ogólnie - gdzie nie zbadasz tam coś znajdziesz 🤷 ale są to kwestie od których zależy długość i jakość życia a więc PRIORYTETOWE :)
    W tej chwili Tolka jeździ do genetyka, neurologa, kardiologa, laryngologa, audiologa, okulisty, ortopedy, endokrynologa, psychiatry i hematologa regularnie 🫣
    Do tego oczywiście wielospecjalistyczna terapia i rehabilitacja aby osiągnąć jak najwyższy poziom funkcjonowania, opóźnić i spowolnić rozwój skoliozy itd. oraz umożliwić komunikację :)

Skaza krwotoczna z kolei przypałetała się tak w gratisie, bo wiesz, za mało dzieciak ma chorób 🙈

Ja może jestem przewrażliwiona na punkcie jej leczenia, ale jeśli wiem, że coś może się zadziać to wolę o tym się dowiedzieć jak najszybciej. Dzięki temu, że ma badania słuchu co 3 miesiące bardzo szybko wykryliśmy niedosłuch, który pojawił się nagle. Gdyby nie to, nie wiedziałabym bo skąd?

I nie, w ciąży nic nie wiedzieliśmy. Wszystkie badania wychodziły prawidłowo. Tak naprawdę poważnie zaczęliśmy się martwić gdy zauważyliśmy opóźnienie rozwoju psychoruchowego. Tola zaczęła trzymać głowę w wieku 5-6 miesięcy, siadać w wieku 13 miesięcy. Oczywiście była już wtedy rehabilitowana.

To był bardzo trudny czas a poszukiwanie diagnozy trwało rok czasu, grube tysiące przejechanych kilometrów, grube tysiące monet, kryzys małżeński i morze łez. Ale było warto aby dziś żyć spokojnie i mieć poczucie panowania nad sytuacją 😁

ChocoMonster lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gattina wrote:

Moja mama szydełkuje, robi na drutach, maluje po numerach, klei diamenciki, a teraz wkręciła się w układanie puzzli, gdzie nie wiesz co układasz.

Sara,
    Myślę, że chyba bardzo byś była tym zmęczona i koniec końców i tak byś potrzebowała odskoczni jednak.

Puzzle, gdzie nie wiesz co układasz? Ale, że jak? :D
    Zaintrygowałaś mnie! :D
    Jak skończę obraz to sobie poszukam takich :D

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie aplikacji. Mam 4. W niektórych wpisuje tylko tempke bo mało danych mają. Ale jak wszystkie wyznaczają mi tak samo @ i owu jest super. Co do ovufriend to powiem wam moją obserwacje tego cyklu. W dniu piku miałam tempke 37.2 . Apka wyznaczyła na ten dzień owulację. Ale jak zaznaczyłam żeby ignorowała tempke, ustawiła dzień po piku. Jednak skacze wyznaczając owu raz na dzień piku raz dzień po
    . Premom pod tym względem jest stabilniejsza

Evondita82 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sara jesteś niesamowita! Ukłony Ci się należą🤯

ChocoMonster, Cotakoza, Pfry, Evondita82 lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ekstra!!! Brawo Ty 😍
    Napewno byłaś ukochaną ciocią ze swoją pozytywną energią :)
    U nas szkoła to odległy temat bo póki co etap przedszkola, które prawdopodobnie będziemy maksymalnie odraczać. Ale szkołę specjalną mamy w swojej mieścinie więc luzik :)

Ja przez pewien czas miałam plan aby skończyć kursy terapeuty TUS, SI itp ale po głębszym zastanowieniu nie wiem, czy to dobry pomysł aby z pracy z dziećmi z niepełnosprawnościami wracać do domu to tego samego środowiska 🫣 chyba raczej potrzebna mi odskocznia 🤷

Zanim dowiedzieliśmy się o chorobie i niepełnosprawności Toli ukończyłam rekrutację do mundurówki. Zrezygnowałam gdy dotarło, że będzie wymagała dożywotniej opieki. I w sumie dobrze się stało, bo właśnie stalabym na granicy polsko-ukraińskiej 🤭
    Bycie pedagogiem, terapeutą w pracy w domu może wykończyć człowieka. Poważnie, a dowiedziałam się tego jak zaczęłam dorabiać sobie i po pracy brać dzieci na terapię prywatnie w domu. Po roku sama potrzebowałam terapii 😂 tak więc Sara, rób wszystko ale nie to, powaga 😁
    Poza tym powiem Wam że ta praca ryje beret trochę, ja patrze na dziecko i nie myśle ,,jaki słodziak” u mnie w głowie trybiki wskakują na: Czy pojawia się uśmiech społeczny? Czy to odruch pierwotny? Powinien się już wygasić! Na brzuchu nie leży, na pewno coś jest nie tak. Nie wykonuje ruchów naprzemiennych - półkule się źle zsynchronizują - będzie problem. Czy nie należy mu dostymulowac przedsionka? I taaak dalej…
    Jak będę miała wkoncu tego dzieciona - albo wyrzucę wiedze z głowy, albo oszaleje 😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 apki
    Flo- mam ją od kilku lat i tak naprawdę teraz już tylko dlatego, że dużo starych danych w niej mam.
    Sprawdzała się fajnie jak nie staraliśmy się o dziecko.

Premom- owu i @ zawsze tak jak prognozuje plus owulaki mam dzięki niej uporządkowane i w niej też dodaje tempke, bo wykres ma fajny

No i ovufriend- tu zaznaczam wszytko, dodaje temp itp
    Jak dla mnie jest najczytelniejsza z tych aplikacji z których korzystam 😄😄

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Bycie pedagogiem, terapeutą w pracy w domu może wykończyć człowieka. Poważnie, a dowiedziałam się tego jak zaczęłam dorabiać sobie i po pracy brać dzieci na terapię prywatnie w domu. Po roku sama potrzebowałam terapii 😂 tak więc Sara, rób wszystko ale nie to, powaga 😁
    Poza tym powiem Wam że ta praca ryje beret trochę, ja patrze na dziecko i nie myśle ,,jaki słodziak” u mnie w głowie trybiki wskakują na: Czy pojawia się uśmiech społeczny? Czy to odruch pierwotny? Powinien się już wygasić! Na brzuchu nie leży, na pewno coś jest nie tak. Nie wykonuje ruchów naprzemiennych - półkule się źle zsynchronizują - będzie problem. Czy nie należy mu dostymulowac przedsionka? I taaak dalej…
    Jak będę miała wkoncu tego dzieciona - albo wyrzucę wiedze z głowy, albo oszaleje 😂

Boże, ja mam to samo😂😂
    Ostatnio w smyku widziałam zabawki sensoryczne i stary dostał wykład dlaczego lepiej żebyśmy kupili takie piłki, a nie samochodzik 😂😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:

Hahahaha
    Ale to prawda!

Ale spokojnie, ja już temat pracy z dziećmi z niepełnosprawnościami odrzuciłam 🫣 wystarczy mi to co mam w domu 🙈

Ja jak siedzę z młodą w poczekalni i patrzę na inne dzieci to mi się włącza tryb : ohooo tu mamy hiperteloryzm... W sumie i hipoplazja żuchwy.... Uszy też jakby niżej osadzone... Pewnie to Cri du Chat 🫣🫣🫣🫣🫣

Łeb zryty dożywotnio 🙈🙈🙈

rozalaa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jest po prostu zboczenie😂😂

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Jo88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po insemce.... zostaje tylko czekać. Jutro wjeżdżają leki i zastrzyki. Także kciuki na pokład i przygotujcie się na zjazd nastroju za 7 dni - wtedy zaczynam mieć dość czekania na zrobienie bety🙃

Cotakoza, Longanimity, M94, Mart768, rozalaa, agentka93, ChocoMonster, czarneniebo, Claire, Pfry, Sara30, Kania_czubajka, Beezi, Amunicja, Evondita82, .aś., Lipcowa, Ancalime, Anett93, Agn1000, Kil lubią tę wiadomość

Starania od 06.2021

👩34l.
    AMH 2,87, insulinooporność, nadciśnienie tętnicze, PAI 4G/4G homo

👦On 33l.
    niska ruchliwość i morfologia

06.2022 klinika niepłodności --->Medart
    07.2022 sonoHSG--->niedrożność obydwóch jajowodów
    08.2022 dietetyk kliniczny --->dieta lowIG oraz propłodnościowa
    10.2022 laparo + histeroskopia diagnostyczna ---> 1 jajowód drożny
    11.2022 1 IUI ❌
    12.2022 2 IUI ---> odwołany
    12.2022 2 IUI ❌
    01.2023 3 IUI ---> odwołany
    02.2023 3 IUI ✅

09.03.2023 beta 241,0
    23.03.2023 jest ❤
    08.05.2023 prenatalne I trymestru - zdrowa prawdopodobnie dziewczynka
    23.05.2023 114g szczęścia 😍
    16.06.2023 254g ruchliwego dzieciątka 💃
    04.07.2023 443g dziecięcia płci niewątpliwie żeńskiej 😅 - połówkowe
    18.07.2023 632g kochanej kluseczki 🥰
    17.08.2023 1088g wstydliwej dziewuszki 😉
    05.09.2023 1482g uroczego maluszka 😁
    14.09.2023 1765g śpiącej królewny 👸
    05.10.2023 2303g kochanej córci 💕
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ale mam dzisiaj święto lasu 😁😁😁😁

Tola w przedszkolu a mąż zabrał starszych i pojechali hen :D
    W domu posprzątane, obiad w lodówce czeka, pralka sobie pierze....

Siedzę przed kompem i pisze sprawozdania a drugim okiem na forum 🫣

Niech ktoś mi odłączy internet 🫣

Ja właśnie siedzę sobie z wami na forum, pije kawę i patrzę na robotę która musze zrobić w chacie z nadzieją, że jak tak popatrzę to samo się zrobi. 😆😆
    Jeszcze te nieszczęsne zakupy trzeba zrobić🤦🏽‍♀️😂
    Giga lenia mam

Sara30 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo88 wrote:
    No i po insemce.... zostaje tylko czekać. Jutro wjeżdżają leki i zastrzyki. Także kciuki na pokład i przygotujcie się na zjazd nastroju za 7 dni - wtedy zaczynam mieć dość czekania na zrobienie bety🙃

Teraz już niech dzieje się magia!✨🤞🏽
    Kciuki nie będą puszczane❤️

Jo88 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ